Profeetallinen sana Israelille

Eräänä yönä Israel oli kansojen meressä, joka aaltosi ankarasti (Matt. 14:22 - 33). Jeshua oli ylhäällä vuorella Isän edessä rukoilemassa, koska Hän aina rukoilee taivasten kuningaskunnan Israelin puolesta (Hepr. 7:25b). Ylimmäinen pappi Aharon kantoi Israelin poikien jalokiviä rintakilven päällä ja hänen hartioidensa onykslaatoissa oli Israelin poikien nimet kaiverrettuina (2. Ms. 28:9, 21). Aivan samalla tavoin on ylhäällä, Siionin vuorella, kaupunki, jonka muurin perustuksina ovat Israelin sukukuntien jalokivet ja portteihin on kirjoitettuna Israelin poikien nimet (Ilm. 21:12,19-20).

Jeshua vaati opetuslapsia kulkemaan edeltä toiselle rannalle. Israel on pääosin kulkenut tässä synkässä yössä jo noin 2700 vuotta. Israel on pyrkinyt eteenpäin kansojen keskellä rajussa aallokossa, mutta tuuli on ollut aina vastainen. Kun Pohjois-Israel lähti pakkosiirtolaisuuteen, ei tuuli ole ollut koskaan sen jälkeen suotuisa. Paluu Israelin maahan näyttää inhimillisesti katsottuna mahdottomalta. Israelin eteneminen aallokossa hidastui hidastumistaan, kunnes myrsky pysäytti sen. Vene aivan kuin katosi massiivisten aaltojen alle ja nielivät heidät (3. Ms.26:38). Ilman Elohimin yliluonnollista apua Israel ei voisi toteuttaa Adonain antamaa käskyä. Käsky kuului:
'Menkää toiselle rannalle'. Israelin on pakko pysähtyä, vaikka se ei sitä halunnutkaan. Jeshua seurasi katseellaan Israelin jälkiä koko ajan, kun sen edustajat jättivät Hänet ja lähtivät soutamaan ja purjehtimaan tuulessa ja suurten aaltojen ahdistamana. Jeshua näki vuorelta heidän olevan hädässä (Mark. 6:48), mutta Hän rukoili ja odotti yövartioiden kulumista.Vasta sitten, kun Israel olisi äärimmäisessä hädässä, Hän ojensi sitä kohti auttavan kätensä: "Ja neljännellä yövartiolla Jeshua tuli heidän tykönsä kävellen järven päällä".

Oli neljäs yövartio, pimeän yön viimeinen hetki ja Jeshua lähestyi kansaansa Israelia! Silloin Israelin kirkas aamu sarasti, sillä Hän on
kirkas aamutähti (Ilm. 22:16b). Se ei ollut luonnollisen aamun sarastus, vaan aamutähden kirkkaus! Hän ei väkisin pyrkinyt Israelin luo, vaan Hän kulki kansojen aaltojen päällä ja lähestyi pulassa olevaa Israelia! Hän oli aluksi kulkevinaan ohi (Mark. 6:48b), koska Hän halusi koetella heitä. Israel ei heti tuntenut, kuka oli tuo Mies, Jeshua, vaan he peloissaan huusivat: "Se on aave!" Miksi Israel eksyi niin kauas Elohimin tuntemisesta? Miksi he eivät uskoneet, että Israelin Elohim ei ole hyljännyt heitä? Järkyttävä kuoleman pelko on vallannut heidät. Nielevätkö kansojen aallot heidät lopullisesti? He eivät ymmärtäneet, että heidän purjehtimistaan ja soutamistaan kansojen aallokossa seurasi Messias Jeshua. Kauhean pelkonsa keskellä Israel kuulee ihanan äänen: "Olkaa turvallisella mielellä, minä se olen (JHWH); älkää peljätkö."

Pietari, yksi Israelin edustajista nousi veneessä seisomaan ja sanoi:"Jos se oletsinä Adon, niin käske minun tulla tykösi vettä myöten." Eräänä päivänä taivasten kuningaskunnan israelilaiset lähtevät Jeshuaa vastaan. Heille kuuluu Jeshuan käskysana: "Tule!" Ja Israel saa astua kansojen meren vankeudesta, veneestä ja kävellä Jeshuaa kohti. Heillä on mielessään vain yksi asia: tulla Jeshuan tykö (Hoosea 14:3)! Kun Jeshuaan uskova taivasten kuningaskunnan Israel näkee myrskyn ja tuulen, alkaa se vajoamaan takaisin kansojen aaltoihin. Silloin Israel huutaa: "Adonai, auta minua!" Silloin Adonai ojentaa auttavan kätensä Israelia kohti ja sanoo: "Sinä vähäuskoinen, miksi epäilit?" Elohimin pyhä sana vakuuttaa: "Ja kun he olivat astuneet venheeseen, asettui tuuli." Tuuli ja meri asettuvat ja Israelin matka jatkuu kohti luvattua maata!

Kun Jeshua tulee jäännökselle pelastukseksi, tulee sen jälkeen pelastus koko Jaaqovin huoneelle:
"Niin veneessä-olijat kumarsivat häntä ja sanoivat: 'Totisesti sinä olet Elohimin Poika. Apostoli Paavali kirjoitti:"Sillä minä en tahdo, veljet - ettette ole oman viisautenne varassa - pitää teitä tietämättöminä tästä salaisuudesta, että Israelia on osaksi kohdannut paatumus [Mark. 6:52; kreik. poroosis = haurastuma, hepr. se tarkoittaa sydämen rasvoittumista] - hamaan siihen asti, kunnes kansojen täyteys on sisälle tullut ja niin kaikki Israel on pelastuva, niin kuin kirjoitettu on: 'Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista' (Room. 11:25 26 11:12).

Mitä sitten tapahtuu?
"Ja kuljettuaan yli he tulivat maihin Gennesaretiin." Suunta oli koko ajan kohti Israelin maata. Vaikka Israel on pelännyt, että sen ainoa suunta on meren pohja, niin ei tule tapahtumaan. Kansat eivät taivasten kuningaskunnan Israelia aaltoihinsa upota! Jeshua antoi Israelille käskyn kansojen Galilean meren ylittämiseen (Matt. 4:13-15). Kun Israel saa syntinsä anteeksi, tyyntyy tuuli ja aallot asettuvat. Taivasten kuningaskunnan Israel saapuu päämääräänsä voittajana! Tämän jälkeen Adonain sana kertoo, mitä sitten tapahtuu:"Ja he pyysivät häneltä, että vain saisivat koskea hänen vaippansa tupsua; ja kaikki, jotka koskivat, paranivat (Matt.14:36)." On täyttynyt lupaus, jonka Adonai antoi Malakian suun kautta: "Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko (valo neljännellä yövartiolla) ja parantuminen sen siipien (tallit) alla ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat (Malak. 4:2)."

V. 2009

Editoitu 12.2.2018
Mauno K.

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Valittu suku - Lohdutuksen sana Israelille - Kansalainen - Israelin puolella
Keskustelu kategoriassa , johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus