Alikategoria: hengen tulo.Luettu: 79 kertaa. Osuttu: 45 kertaa. Fontin koko: pienennä - suurenna

Pyhällä Hengellä täyttyminen

Heprealaiset ovat tunteneet Pyhän Hengen jo tuhansia vuosia ennen liittojen ajan seurakunnan syntymistä. Ei ihme, että Jahushua sanoi fariseuksille: "Sentähden minä sanon teille: jokainen synti ja pilkka annetaan ihmisille anteeksi, mutta Hengen pilkkaamista ei anteeksi anneta (Matt. 12:31)." Näin ei olisi Jahushua puhunut, elleivät fariseukset olisi tunteneet kirjoituksia Pyhästä Hengestä sangen hyvin.

Pyhän Henki on Yksi kolmesta Elohimin olomuodosta, Jahushua on Yksi kolmesta ja Isä on Yksi kolmesta.

"Kuule, Israel! Adonai, meidän Elohimimme on yksi (5 Moos. 6:4)."

Jahushua vastasi: "Ensimmäinen on tämä: 'Kuule, Israel; Adonai, meidän Elohimimme, Adonai on yksi' (Mark. 12:29 ja 1 Kor. 8:4)."

Elohim on siis YKSI. Tämä ei tarkoita ainoastaan sitä, että Hän on YKSI kolmessa olomuodossa, vaan myös sitä, että Hän ei jätä meille muita vaihtoehtoja palvella mitään muuta jumalaa paitsi Elohimiä.

Yksi Elohim'in kolmesta muodosta, Pyhä Henki, on Jahushuan Henki (Ap.t. 16:7) ja myös Isän Henki (Matt. 10:20).

Israelille 'Echad' vahvistettiin seuraavassa kirjoituksessa:

"Kun Jahushua oli kastettu, nousi hän kohta vedestä, ja katso, taivaat aukenivat, ja hän näki Elohimin Hengen tulevan alas niin kuin kyyhkysen ja laskeutuvan hänen päällensä. Ja katso, taivaasta kuului ääni, joka sanoi: 'Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt (Matt. 3:16-17)."

Elohim paljasti Israelille, että Hän on Yksi kolmessa eri olomuodossa. Tapahtuma Jordan-joen varrella oli todistus Israelille, millainen on Yksi Elohim, YKSI kokonaisuus. Se oli niin vaikuttava kokemus Israelin opettajille, että he muistivat asian vielä, kun Jahushua riippui ristillä (Matt. 27:43). Tässä YHDESSÄ, Jahushuassa (Jes. 9:5, 61:1 ja Joh. 16:28), on Isä ja Pyhä Henki. Tällainen YKSI Hän on kansojen keskellä.

"Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä; mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän tykönänne ja on teissä oleva (Joh. 14:16-17)."

Isä antoi Pyhän Hengen Israelin lasten ylle Jahushuan rukouksen kautta. Sana 'toinen' ei tarkoita erottavaa järjestystä, vaan Elohimin toisenlaista olomuotoa. Pyhän Hengen laskeutuminen tapahtui 'suuren tuulispään' lailla, kun kuollut ja ylösnoussut Jahushua puhalsi Pyhän Hengen Israelin lasten ylle (Joh. 20:22 --> Ap.t. 2:2). Jahushua lupasi rukoilla Isää toisen Puolustajan tähden. Juudan ylimmäinen pappi, Melkisedek, rukoili Isää siinä kaikkeinpyhimmässä, jota ei ole ihmiskäsin tehty (Hebr. 7:25 --> 8:2), että Hän lähettäisi Pyhän Hengen Israelin lasten ylle. Hänen rukouksensa kuultiin, ja Hän istui Voiman oikealle puolelle (Matt. 26:64). Pyhän Hengen osallisuuden vastaanottaminen siis julistaa sitä tosiasiaa, että Jahushua on korotettu yli kaikkien valtojen ja voimien Isän oikealle puolelle (Efes. 1:20-23). Pyhän Hengen aikaansaamat ihmeet ja merkit vahvistavat sen, että Jahushua on ylösnoussut kaiken vallan ja voiman yläpuolelle (Matt. 28:18 ja Mark. 16:19-20).

Pyhän Hengen osallisuuden vastaanottamisen ensimmäinen edellytys on, että ihminen on saanut syntinsä anteeksi Jahushuan Pyhässä veressä ja saanut vastaanottaa kasteen upotuskasteella Jahushuan nimeen (Ap.t. 2:38; poikkeus Ap.t. 10:47). Tämän jälkeen Pyhällä Hengellä täyttyneet rukoilevat ja laskevat kätensä kastetun ylle, ja hän saa vastaanottaa Pyhällä Hengen osallisuuden (Ap.t.19:6). Monet uskoon tulleet ovat täyttyneet Pyhällä Hengellä yksinäisyydessä. Toiset ovat täyttyneet kokouksissa saarnan aikana (Ap.t. 10:45-47). Taivas on herkkä satamaan 'siunauksen sateita' niille, joilla on Elohimin herättämä nälkä ja jano. Kuinka 'taivas' voi olla herkkä sinun ylläsi? 'Taivas' sataa sinun yllesi vain yhdestä painavasta syystä. Jahushuan verinen ristinkuolema on 'sateen' syynä. Tässä on Elohimin suurin heikkous, mutta samalla meidän suurin siunauksen lähde.

Kerron sinulle muutaman tosikertomuksen Pyhällä Hengellä täyttymisestä:

1. Tosikertomus

Minun ongelmani oli se, että pidin itseäni liian huonona uskovana. Ajattelin, ettei minunlaiseni uskova ole arvollinen saamaan Pyhän Hengen kastetta. Menin kokouksen lopussa etupenkkiin monien muiden kanssa, jotka halusivat täyttyä Pyhällä Hengellä. Kaikki minun ympärilläni täyttyivät Pyhällä Hengellä heti kun "pastorin" käsi tuli heidän ylleen, mutta kun minun vuoroni tuli, laskeutui syvä hiljaisuus. Se mitä olin pelännyt, tapahtui minulle. Miksi juuri minulle yön sirkat ja kasiaiset soittavat? Millainen tietoisuus laskeutuikaan sisimpääni, kun olin julkisella paikalla ainoa, joka ei täyttynyt Pyhällä Hengellä! Sisimpäni alkoi sulaa kuin voi Elohimin edessä. Kyyneleeni valuivat vuolaina 'katumuspenkille', jonka päälle alkoi muodostua vesilammikko.

Huonommuuteni uskovana painui yhä voimakkaampana sydämeeni, mutta samalla sisimpääni virtasi elävä tietoisuus siitä, että Jahushua on sanomattoman armollinen ja hyvä. Rukoilin siinä ja tunnustin Hänelle, että ilman Häntä en ole arvollinen täyttymään Pyhällä Hengellä. Jätin asian Hänen käsiinsä, sillä tiesin sen, että pyhät kirjoitukset sanovat, että Hän itse täyttää Pyhällä Hengellä.

Vilkaisin sivulleni ja taakseni ja näin kuinka ihmiset olivat poistuneet. "Pastori" oli kauempana alttarilla ja keskusteli jonkun vanhemman naisen kanssa. Sitten katsoin eteeni penkin selkänojan yli. Keskellä salia oli muuan vanha mies pienen pojan kanssa, ja he olivat jääneet ainoina rukoilemaan. He katsoivat minuun ja ojensivat käsiään minua kohti ja rukoilivat. Kuinka suloinen näky! Silloin ymmärsin sen, että Elohim ei täytä minua ihmisten asettaman 'järjestyksen' mukaan, vaan haluamallaan tavalla.

Hetken rukoiltuani huomasin yhtäkkiä, että suuni alkoi 'sokeltamaan' ja aloin puhua uusilla kielillä. Näin Jahushua täytti minut Pyhällä Hengellä. Kotimatkalla autossa puhuin kielillä koko matkan. Uskova mies, joka ajoi autoa, joutui pysäyttämään auton välillä tien viereen, sillä sellainen Elohimin antama Pyhän Hengen voima oli läsnä. Kielilläpuhumisen armolahja on säilynyt kohdallani tuosta päivästä lähtien.

2. Tosikertomus

Eräässä kaupungissa oli nuorten joukko, jonka keskellä oli nuori nainen, joka ei ollut täyttynyt Pyhällä Hengellä. Uskovat nuoret olivat järjestäytymässä tämän sisaren ympärille rukoillakseen Pyhän Hengen kastetta, mutta he eivät ehtineet, sillä sisar täyttyi jo Pyhällä Hengellä. Taas Jahushua teki hallitun 'ohituksen'.

3. Tosikertomus

Uskova maatilan isäntä oli mennyt heinälatoon käymään. Hän oli kokenut tarvetta polvistua heinäpaalin eteen polvilleen ja rukoilla Jahushuaa. Heti polvistuttuaan Pyhän Hengen voima tuli hänen ylleen ja hän alkoi puhumaan vierailla kielillä. Mies ihmetteli mitä tämä on. Hän yritti puhua suomenkielisiä sanoja, mutta ei kyennyt, vaan suusta tuli vain vieraita sanoja. Hän otti talon nurkalta mopedin ja lähti ajamaan pitkin kylätietä ja puhui vierailla kielillä koko ajan.

Hän tunsi erään Kari-nimisen uskovan, joka kenties voisi selittää mitä tämä on. Pian hän saapui tämän miehen talon luokse puhuen vierailla kielillä. Tavattuaan Karin, hän ei voinut muuta kuin osoittaa sormella suutansa ja kasvojen ilmeillä osoittaa kysymyksensä. Kari oli räjähtänyt nauramaan. Kun Kari oli selvinnyt 'hepulistaan', kertoi hän maanviljelijälle sen, että hän oli täyttynyt Pyhällä Hengellä. Jonkun ajan kuluttua maanviljelijä taas kykeni puhumaan suomenkieltä. Missä on ihmisten asettama 'täyttymisen kaava'?

4. Tosikertomus

Tämä tapahtui armeijan esikunnassa, päivystävän upseerin toimistossa. Upseerin toimiston vieressä oli esikunnan lähetin toimisto, jossa kaksi uskovaa nuorta miestä olivat 'muka harjoitelleet hengellisten laulujen' laulamista. He olivat vasta tulleet kasarmille sotilaspalvelusta suorittamaan. Yhtäkkiä päivystävän upseerin toimiston ovi avautui, ja nämä kaksi nuorta pongahtivat ylös seisomaan kuin ammuttuna ja ottivat asennon ovelle päin säikähtyneinä. Laulu loppui lyhyeen. Ylivääpeli sanoi: "Lepo, jatkakaa!" Toinen nuorista miehistä katsoi hetken levottomalta näyttävää upseeria ja kysyi: "Herra ylivääpeli, oletteko uskossa?" Siihen hän vastasi jämtisti: "Olen." Nuori mies kysyi heti uuden kysymyksen: "Oletko täyttynyt Pyhällä Hengellä?" Tähän hän vastasi: "En ole." Tähän nuori mies jatkoi innokkaasti: "Voisimmeko rukoilla puolestasi, että täyttyisit Pyhällä Hengellä?" Hän vastasi: "No, miksipä ei." He menivät kolmestaan päivystävän upseerin toimistoon ja asettivat tuolin keskelle huonetta. Kaksi nuorta sotilasta laskivat kätensä päivystävän upseerin päälle. Pyhän Hengen voima laskeutui kuin kuumuus upseerin pään päälle niin että hikipisarat valuivat pitkin hänen kasvojaan ja hän alkoi puhumaan uusilla kielillä.

--------------

Tässä on muutamia eläviä esimerkkejä, mitä on tapahtunut lähivuosikymmeninä. Nämä vuodet ovat osoittaneet, että Jahushua rakastaa rikkoa ihmisten asettamia kaavoja ja rajoja. Hän tahtoo ilmestyä odotetuissa ja odottamattomissa tilanteissa. Hän rakastaa yllätyksiä. Hän rakastaa 'tallata' uskonnollisia 'varpaita' ja tehdä asioita rakentavasti loukaten, koska Hän haluaa opettaa omilleen syvempiä totuuksia. Koskaan Hän ei ohita pyhää sanaansa. Ympärillä tapahtuu monimuotoisia asioita niin kuin on kirjoitettu: "...voimavaikutukset ovat moninaiset,... (1 Kor. 12:6)", mutta kaikessa säilyy Hänen hallinnoima yliluonnollinen 'seder'.

Tahdon rohkaista sinua, joka olet tullut juuri uskoon, että käyt ensin upotuskasteella Jeshuan Messiaan nimeen. Älä liity nykyajan kristilliseen valtakuntaan, vaan tule taivasten kuningaskunnan opetuksen piiriin, että kohdallasi ylhäältä syntyminen olisi mahdollista. Pyhä Henki on jo annettu yksin taivasten kuningaskunnan heprealaisille ja osallisuus muiden kansojen uskoville. Ei tarvita rukousta enää Pyhän Hengen saamisen puolesta, sillä Jahushua rukoili sen rukouksen jo lähes 2000 vuotta sitten. Rukoile, että Jahushua valmistaisi sydämesi vastaanottamaan Pyhän Hengen lahjan. Pyhän Hengen osallisuus kuuluu sinulle, joka olet ensin kuullut taivasten kuningaskunnan besoran ja uskonut sen. Mene rohkeasti niiden luokse, jotka tiedät täyttyneen Pyhällä Hengellä, että he rukoilisivat puolestasi. Kun olet täyttynyt Pyhällä Hengellä, jatkaa Pyhällä Hengellä täyttymisen sarjaa elämäsi loppuun asti (Efes. 5:18-21). Olkoon jokainen Pyhällä Hengellä täyttymisen päivä elämässäsi yhtä ikimuistettava, kuin se ensimmäinen kerta täyttyessäsi JHWH'n Hengellä.

Julkaistu 2012 - 2014

Mauno K.

Muokattu 20.09.2017

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Jahushuan profetia
Keskustelu kategoriassa Yleiset, johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus