Israelinhuone sivustosta


Tämä Israel-sivusto tuo esiin asiaa taivasten kuningaskunnan Israelista, taivasten kuningaskunnan messiaanisuudesta sekä taivasten kuningaskunnan seurakunnasta. Kirjoitukset pohjautuvat JHWH'n pyhiin teksteihin. Eli toisin sanoen: taivasten kuningaskunnan hebrealaisuutta.

Meille kaikille suomalaisille, jotka uskomme Messias Jahushuaan (Jeshuaan), on tärkeätä löytää Pyhien Kirjoitusten juuret, sekä kertoa niistä muille.

Tärkeää on myös yhteyksien etsiminen taivasten kuningaskunnan Israelin lapsiin.

Tämä nettisivu ei kumartele rabbiinisten ja nykyajan kristittyjen traditioiden perään, eikä siis tuo esiin mitään sellaista, mikä liittyy pakanallisiin muotomenoihin tai juhliin. Talmud-, Mishna- (oral Torah, suullinen Toora), Targum- tai Midrash- selityksiä, ym. teoksia voidaan käyttää oheiskirjallisuutena. Edellä manituilla teoksilla ei ole JHWH'n Sanan (Toora, Tanakh, Brit Chadasha) arvovaltaa.

Tämä sivusto kumartaa ainoastaan JHVH'n Pyhää Sanaa Tanakissa (VL) ja niin kutsuttua "Uutta Testamenttia", joka voidaan jakaa kolmeen osaan: Tanakhin lisäosaan, Liittojen kirjaan ja Uuden Liiton kirjoituksiin.

Pieni esittely sivuston kirjoittajista

Jo nuorena uskovana (Mauno) kasvoin 'pilalle menneeksi'. Kasvoin JHWH'n koulussa toisten ongelmaksi, jota toivon mukaan JHWH kasvattaa toisten riesaksi asti. Rukoilen kuitenkin Jahushuaa, että lukijat voisivat muuttua eivätkä suuttua.

Olin ennen nykyajan kristitty, vihreä, sinisilmäinen, höynäytettävä hölmö. Olin ollut kuin pässi, jota oli köyden päähän sidottuna kuljetettu kaikkialle. Onneksi JHWH:n sana ja Pyhä Henki herättivät minussa esiin rakentavan kapinallisuuden. Mammanpojasta ei olisikaan taivasten kuningaskunnassa käyttöä.

Mottoni on: 'Älä usko mitä kuulet, vaan kuule mitä uskot'. Rabbi Jahushua opetti, että jos lähes kaiken ymmärrän ja teen toisin kuin nykyajan kristityt, olen lähellä totuutta'.

Vuonna 1984 ymmärsin seurakunnan ennalleen asettamisen, jonka ymmärtämisen jälkeen Jahushua ilmestyi minulle henkilökohtaisesti ja pyysi minua seuraamaan Häntä. Hän ohjasi minut taivasten kuningaskunnan opetuslapseuden tielle.

Vuoden 2001 alussa minulle selvisi totuus, että Israelin heimot ovat edelleen kansojen seassa. Eräänä päivänä alkaa taivasten kuningaskunnan Israelin fyysinen paluu, mutta sitä ennen he tekevät "alijan" taivasten kuningaskuntaan! Jännitystä ja mielenkiintoa riittää.

Tuomme esiin alkuperäistä taivasten kuningaskunnan Israelin asiaa, hebrealaisten raamatullisten juurten sekä taivasten kuningaskunnan seurakunnan ennalleensaattamisen asiaa. Tätä informaatiota olemme tehneet yksilöinä ja yhteisesti monet vuodet ajan eri kaupungeissa ja myös täällä Israelinhuoneessa vuoden 2009 keväästä alkaen. Näitä kaikkein uusimpia sivujamme ennen meillä oli Netissä Israel-asian tiimoilta kolmekin sivustoa, jotka olivat lähinnä linkki- ja blogityylisiä, jotka uudistettiin varsinaiseksi artikkeli- ja muunlaiseksi sivustoksi siis v. 2009.

Mutta nyt esillä on kaikkein uusin versio, kiitos tästä ammattitaitoiselle designerillemme. Syys-lokakuussa 2013 avasimme tämän sivuston.

Keväällä 2010 vietimme 10-vuotista Israelinhuoneen työmme juhlavuotta, vaikka varsinainen Netti-versioiden tuottaminen alkoi v. 2001. Asioiden esille tuominen, suunnittelu sekä raamatullisen ja muun tiedon hankkiminen sekä hebrealaisen identiteetin rakentaminen/rakentuminen kesti monia pitkiä vuosia.

Muistan (Teija) kun syksyllä vuonna 1994, juuri ns. uskoon tulleena, Jahushua (Jahshua/Jeshua) Messias alkoi puhua minulle raamatullisia Israel-asioita. Aloin jutella 'itsekseni' Hänen kanssaan ja myöhemmin myös puhua ääneen toisille uskoville (varovasti ja osin varomattomastikin) raamatullisten hebrealaisien juurien tärkeydestä, seurakunnan ennalleensaattamisesta opetuslapseutuksen kautta takaisin alkuperäiseen messiaanisuuteen ja hengellisen identiteettimme rakentamisesta/rakentumisesta suhteessa meidän juutalaisen Elohimin ja Messiaan Jeshuan, Pelastajamme, kanssa. Minut otettiin 'kristillisissä piireissä' ristiiriitaisesti vastaan, mutta kiitos JHVH'lle, löytyi myös niitä uskovaisia, joille Messias oli puhunut samaa kuin minulle ja joiden sydän sykki hebrealaiselle raamatullisuudelle.

Mieheni Maunon kanssa olemme 2000-luvun alkuvaiheilta näitä asioita yhdessä jakaneet; informoimalla, kirjoittamalla ja puhumalla - monien rukousten ja huokausten kera, mutta aina iloisina ja valmiina vastaaman toisten uskovain kysymyksiin. On ollut ilo huomata, että hebrealaisten juurten etsintää löytyy myös tämän päivän Suomessa.

Voin myös omalta kohdaltani kertoa, että Taivasten Kuningaskunnan hebrealaisen Israelin ja heihin liittyneiden kansojen uskovien hengelliset asiat ovat sytyttäneet minut! Ja Jeshua kutsuu myös sinut ulos, ulkopuolelle leirin, eli lähtemään pois nykykristillisistä kirkoista, organisaatioista ja eriseuroista, sekä kaikista lahkoista! Tule ja seuraa Häntä!

Minä (Joel) iloitsen siitä, että voin Israelinhuoneessa jakaa Herran minun sydämelleni asettamia asioita, täydessä Pyhän Hengen vapaudessa. Olen voinut täällä kirjoittaessani kehittyä Sanan opetuksen ja profetian armolahjoissa, jotka Herra on minulle suonut. Ja tämä on tapahtunut tavalla, joka ei olisi ollut mahdollista missään lahkossa, eikä lohkossa, joissa Herran antamia lahjoja ei saa käyttää vapaasti.

Iloitsen myös siitä, että monet ihmiset ovat löytäneet että Herralla on olemassa muutakin ravintoa, kuin sitä iänikuista maitoa, jota lahkoissa joka sunnuntai jaetaan. Ja yhtälailla on hienoa kuulla uskonnon kahleitten katkeavan, niin kuin sen sanakuvallisen intialaisen norsun, joka oli pienestä fantista saakka kytkettynä seinään hennolla kettingillä, eikä täysikasvuisena edes yrittänyt päästä irti, kun oli "hyväksynyt" olevansa "niin heikko" ja kettingin "niin vahva", kunnes eräänä päivänä se ärsykkeen takia unohti olevansa "heikko" ja nykäisi itsensä vapaaksi.

Toivotamme yhdessä teille siunaavia luku- ja katselu- sekä kuunteluhetkiä Israelinhuoneen sivustomme parissa. Katselkaapa myös Joelin tekemää flash-esitystä heimovaelluksesta (mukana upea israelilainen musiikki) sekä hengellistä mediaa (sisältää omaakin videotuotantoa). Resurssit-linkin alta ne löydät.

Toda raba.

**

Sivuston tekstisisältöjen eri artikkeleista vastaan kukin kirjoittaja itse, eikä jaa automaattisesti mitään näkemystä tai kantaa muiden sivustolla kirjoittavien kanssa.

Yhteystiedot ja lisätietoja
sophrim@israelinhuone.com

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Ajattelun pohja - Haudat - Ei rakasta, rakastan