Alikategoria: JHWHn tunteminen.Luettu: 56 kertaa. Osuttu: 14 kertaa. Fontin koko: pienennä - suurenna

Huomautus: Artikkelin kirjoittaja vastaa vain omista kirjoituksistaan, eikä jaa automaattisesti mitään näkemystä tai kantaa muiden sivustolla kirjoittavien kanssa.

Läheisyys Jumalaan

Tässä artikkelissa kerron millainen sydän on Herralle otollinen. Tämä on merkittävää, sillä ihmisen sydämen tila ei tule ilmi ulkoisissa asioissa. Ja tiedämme Jumalan Sanasta, että jopa profeetatkin sortuvat ihmisten ulkonaiseen arvioimiseen, vaikka Henki tutkii sydämet. Arvioi itseäsi ja kuuntele Jumalaa. Tämä on yksi niistä artikkeleista, joka rakentaa Sanan salaisuuteen, Henki muistuttakoon lukijaa Sanan Totuudesta.

Hengen johto
Ensimmäinen asia mikä minulla on kerrottavana otollisesta sydämestä, on se, että se antaa Hengen johtaa, olematta itse passiivinen tai aloitteeton. Otollinen sydän ottaa palan kultaa sekä työkalut ja ryhtyy työstämään sitä, arvioiden ja mitaten mitä sille pitää tehdä seuraavaksi. Tämä ei missään välissä pysähdy tai värise, vaan voittaa vaikeudet luottamalla loppumattomaan kykyynsä vastaanottaa Pään Ohjausta, Jumalan Viisautta. Otollinen sydän valmistaa tien erämaahan Herralle kulkea, ja se tie on sydämen aivoitus, Herralle kelvollinen.

Raamatussa tällaisia henkilöitä, joilla oli tällä tavalla otollinen sydän ovat muun muassa: Besalel ja Oholiab, joista sanotaan, "Niin Mooses kutsui luoksensa Besalelin ja Oholiabin ja kaikki taidolliset, joiden sydämeen Herra oli antanut taidollisuuden, kaikki, joiden sydän vaati heitä ryhtymään työhön suorittaaksensa sen."(Exo 36:2). Huomaa, "joiden sydän vaati heitä ryhtymään työhön".

Ei ole niin, että otollisia ovat ne, joilla jo on taitoa, vaan otollisia ovat ne, joilla on Taitoa Ylhäältä. Ja Herra ei anna Taitoa kuin niille, joilla on siihen otollinen sydän. Huomattavaa on, että sama Taito, joka kirjoittaa runon, on sama, joka maalaa kuvan. Sama Taito, joka laulaa laulun, on sama, joka rakentaa talon. Ja sama Taito, joka sanoo Profetian Sanan, on sama, joka antaa sokealle näön. Sille, joka uskoo, ei mikään ole mahdotonta.

Totuuden haku
Otollinen sydän janoaa Jumalan Viisautta ja kuulee Jumalan Äänen. Katso, ovela ketku, valheellinen riistäjä, petturi, nämä olivat Jaakobin nimiä, vaan kuitenkaan hän ei luovuttanut ennen kuin sai järjen rauhan: hän paini Jumalan kanssa kunnes voitti ja sen tähden hän sai Israelin nimen. Otollinen sydän, on sydän, joka voittaa ihmiset ja Jumalan tappelussa, ei ainoastaan ihmisiä. Otollinen sydän vuodattaa alati Jumalan verta, vaan ei hukkaan. Otollinen sydän ei jätä uhrilampaita eloon.

Meillä on Sanan salainen ilmoitus: "Mutta nyt kuule, Jaakob, minun palvelijani, ja Israel, jonka minä olen valinnut."(Isa 44:1), joka on yhdenmukainen tämän Sanan kanssa: "Mitä etuuksia on siis juutalaisilla, tai mitä hyötyä ympärileikkauksesta? Paljonkin, kaikin tavoin; ennen kaikkea se, että heille on uskottu, mitä Jumala on puhunut. "(Rom 3:1-2). Miksi Jumala uskoo Sanansa juutalaisille ja pitää Israelin muita kansoja arvokkaampana (Isa 43:3)? Sen tähden, että Israel on hän, jolla on valta, sarah, Jumalaan, El. Israel on hän, jolle ei riittänyt mikään muu, kuin voittaa Jumalan suosio.

Joka sydämen puhtautta rakastaa, jolla on suloiset huulet, sen ystävä on kuningas (Pro 22:11). Hänen suunsa on sula makeus, hän on pelkkää suloisuutta. Sellainen on minun rakkaani, sellainen on ystäväni, te Jerusalemin tyttäret."(Son 5:16).


Särkynyt mieli
Herralle otollinen sydän on sellainen, joka on särkynyt synnin tähden. Otollinen sydän ei yritä peitellä syntisyyttään uskonnollisin teoin, vaan se tietää, ettei mikään muu kelpaa Herralle, kuin aito sydämen kääntymys. Otollinen sydän ei selittele omaa pahuuttaan pois, se myöntää sen. (Psalmi 51) Ja yhdistettynä muihin otollisen sydämen piirteisiin, se myöskin pyrkii muutokseen, eikä saata jäädä paikalleen. Sille ei riitä tyhjä puhe korvan kutinaan, eivät suuret maalliset voitot. Syyllisyyttään se ei kantaa saata.

Otollisen sydämen ei ole vaikea julistaa, "sinun Lakisi on ihana", kuin Daavid. Sillä otolliselle sydämelle se, mikä toiset saa kauhistumaan ja napisemaan, on musiikkia korville. Ja otollinen sydän sanoo, "Avaa minun silmäni näkemään sinun lakisi ihmeitä."(Psa 119:18) ja, "Kuinka sinun lakisi onkaan minulle rakas! Kaiken päivää minä sitä tutkistelen."(Psa 119:97). Kun otollinen sydän kuulee Jumalan Käskyn, niin hän ottaa sen vastaan ilolla, sillä hän rakastaa Jumalaa.


Joel 8.9.2013

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Keskustelu kategoriassa Seurakunta, johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus