Alikategoria: eksegeettinen midrash.Luettu: 19 kertaa. Osuttu: 10 kertaa. Fontin koko: pienennä - suurenna

Huomautus: Artikkelin kirjoittaja vastaa vain omista kirjoituksistaan, eikä jaa automaattisesti mitään näkemystä tai kantaa muiden sivustolla kirjoittavien kanssa.

Paholaisen henki?

Tässä artikkelissa kerron millainen taistelu uskovilla on ”ei verta, eikä lihaa vastaan”. Ja korjaan vallassa olevia harhaluuloja pahuudesta.


Jos kuuntelee uskovia, saa helposti sellaisen käsityksen, että maailmanihmisiä ohjaa Saatana. Ja, että he seuraavat paholaisen käskyjä ja ovat hänen sätkynukkejaan. Mutta asia ei ole näin.

On olemassa ainoastaan Jumalan Henki, paholaisella ei ole mitään henkeä, joka asuisi maailmanihmisissä. Eli pahuuden puoli, eli paholaisen voima, on ainoastaan kielikuvallinen asia. Sitä ei ole olemassa.

Sen sijaan, jokainen joka syntiä tekee, ohittaa tavoitteen, joka on Jumalan pyhyys. Ja on sillä hetkellä niin sanotusti hypännyt paholaisen puolelle.


Mitä tämä ymmärrys muuttaa ja mistä se löytyy?

Kirjoitettu on:
Eph 6:11  Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.
Eph 6:12  Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.
Eph 6:13  Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä.
Eph 6:14  Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska,
Eph 6:15  ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille.
Eph 6:16  Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet,
Eph 6:17  ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana.

Nyt me näemme, että kun kirjoitus sanoo ”meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan”, niin se nimenomaan tarkoittaa, että meillä on taistelu verta ja lihaa vastaan. Nimittäin siinä merkityksessä, että se on taistelu mieltä vastaan, mielten taistelu, voidaan sanoa. Eli meillä on käytännössä taistelu yksilöä ja hänen ajatuksiansa vastaan, ei yleishenkeä vastaan.

Tämä asia poistaa välittömästi myös sen harhaluulon, että taistelu olisi vain maailmanihmisiä vastaan. Ei, vaan taistelu on jokaista mieltä vastaan, joka ei taivu Jumalan tahdon alle, mukaan lukien meidän omat mielemme.

Tämän vuoksi Tooran opettaminen kristitylle on vaikeaa, joskus jopa vaikeampaa, kuin uskosta osattomalle. Ja samasta syystä, moniin Messiaanisiin verrattuna, jotkut kristityt eivät vaikuta uskovilta laisinkaan. (Sama menee tosin toisinkin päin, mutta huomattavasti harvemmin.)

Lisäksi tämän vuoksi uskova voi olla töykeämpi köyhää ja vaivaista kohtaan, kuin maailmanihminen. Ja mitä avioliittoihin tulee, jopa pahempi vaihtoehto kuin maailmanihminen. Kyllä, uskova voi vaipua niin alas, että maailmanihminen näyttää ihan uskovalta:

1Co 5:1  Yleensä kuuluu, että teidän keskuudessanne harjoitetaan haureutta, jopa semmoista haureutta, jota ei ole pakanainkaan keskuudessa, että eräskin pitää isänsä vaimoa.

Tämä ei tosin tarkoita sitä, että maailmanihmiset sopivat yhteen uskovien kanssa, he eivät sovi (2Co 6:15). Tämä tarkoittaa vain sitä, että jotkut uskovat sopivat vielä maailmanihmisiäkin huonommin yhteen uskovien kanssa.

Kirjoitettu on myös:

2Co 4:3  Mutta jos meidän evankeliumimme on peitossa, niin se peite on niissä, jotka kadotukseen joutuvat,
2Co 4:4  niissä uskottomissa, joiden mielet tämän maailman jumala on niin sokaissut, ettei heille loista valkeus, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, hänen, joka on Jumalan kuva.

Fraasin ”tämän maailman jumala”, ymmärrämme nyt tarkoittavan, ei sitä, että paholainen olisi joka paikassa yhtä aikaa oleva henki, vaan sitä, että hän on yksi luotu olento, epäjumala, se on ei-jumala, jota monet palvelevat.

Näin me ymmärrämme myös, että Pietarissa ei ollut Saatana, vaan Pietari itse oli Saatana. Hän teki niin kuin Saatana ja kapinoi Jumalan tahtoa vastaan, ajatellen ihmisten valtaa, eli paholaisen valtaa, eikä Jumalan Valtaa. (Mat 16:23  Mutta hän kääntyi ja sanoi Pietarille: "Mene pois minun edestäni, saatana; sinä olet minulle pahennukseksi, sillä sinä et ajattele sitä, mikä on Jumalan, vaan sitä, mikä on ihmisten".)


Valta

Salaisuus Saatanan valtaan on, että ihmiset eivät tiedä, että sillä ei ole minkäänasteista valtaa. He liittyvät pahan puolelle, kuvitellen, että paha voi heitä puolustaa. Mutta todellisuudessa pahan valta on olemassa vain ihmisten päässä, eikä se ole mitään ilman ihmisiä. Ja tämä tullaan vielä huomaamaan:

Isa 14:9  Tuonela tuolla alhaalla liikkuu sinun tähtesi, ottaaksensa sinut vastaan, kun tulet. Se herättää haamut sinun tähtesi, kaikki maan johtomiehet, nostattaa valtaistuimiltansa kaikki kansojen kuninkaat.
Isa 14:10  Kaikki he lausuvat ja sanovat sinulle: 'Myös sinä olet riutunut niinkuin mekin, olet tullut meidän kaltaiseksemme'.
Isa 14:11  Alas tuonelaan on vaipunut sinun komeutesi, sinun harppujesi helinä; sinun allasi ovat vuoteena madot, toukat ovat peittonasi.
Isa 14:12  Kuinka olet taivaalta pudonnut, sinä kointähti, aamuruskon poika! Kuinka olet maahan syösty, sinä kansojen kukistaja!
Isa 14:13  Sinä sanoit sydämessäsi: 'Minä nousen taivaaseen, korkeammalle Jumalan tähtiä minä istuimeni korotan ja istun ilmestysvuorelle, pohjimmaiseen Pohjolaan.
Isa 14:14  Minä nousen pilvien kukkuloille, teen itseni Korkeimman vertaiseksi.'
Isa 14:15  Mutta sinut heitettiin alas tuonelaan, pohjimmaiseen hautaan.
Isa 14:16  Jotka sinut näkevät, ne katsovat pitkään, tarkastavat sinua: 'Onko tämä se mies, joka järisytti maan, järkytti valtakunnat,
Isa 14:17  joka teki maanpiirin erämaaksi ja hävitti sen kaupungit, joka ei päästänyt vankejansa kotiin?'


Aseistuksesta

Kaiken tämän ymmärrettyämme, esitetään seuraava kysymys: Kuvittele itsesi keskiaikaiseen sotilasleiriin. Yhtäkkiä tulee hälytys, vihollinen hyökkää! Saat ja kerkiät valita vain yhden sotavarusteen, vyön, haarniskan, kengät, kilven, kypärän tai miekan, minkä otat?

Vyön, totuus: et ole alaston, mutta voisit aivan yhtä hyvin olla alasti. Kuolet taistelussa.

Haarniskan, vanhurskaus: isku tulee, mutta et voi pysäyttää sitä ja kuolet taistelussa.

Kengät, rauhan evankeliumi: et saa mitään tuhoa aikaan, mutta pääset pakoon.

Kilpi, usko: torjut palavat nuolet ja lyöt vihollisen kuoliaaksi. Et kuole jos pysyt paikallasi.

Kypärä, pelastus: et kuole heti alun nuolisateeseen, vaan kidut hitaasti kuoliaaksi miekaniskusta.

Miekka, Henki: jos selviät alun nuolisateesta, tapat monta miestä ja saatat selvitä hengissä.


Kun tutkin itseäni, huomaan, että minulla on ainakin Miekka, Kypärä ja Vyö, mutta muista en ole niin varma. Mitkä sinulla on ylläsi? Kaikki tarvitsevat tuota kaikkea. Anna Varustus, Herra!

Taistelukuntoisuudesta

Tästä kertomuksesta selviää, että vaikka monet kristityt väittävät yleispätevästi Messiaanisia tehottomiksi ja lakihenkisiksi, niin asia on kuitenkin niin, että me olemme ainoita, jotka kykenemme taistelemaan sodassa. Me voimme voittaa sieluja oikeiksi ja järkähtämättömiksi, itsenäisiksi Jumalan palvelijoiksi, sillä me tunnemme Jumalan Sanan, joka on Hengen Miekka.

Kristityt luovat systeemejä, jotka kaatuvat pahan päivän tullessa. Ja heidän kirkoissaan istujat eksyvät kaikki. Sillä mikään, mikä ei rakennu Jumalan Sanaan, sortuu maan tasalle. Ja kun he sanovat perustavansa rakennuksensa Kristukseen (1 Co 3:11), he ovat valetta täynnä ja rakentaneet hiekalle. Sillä Kristus Kalliolle rakentaminen on Tooraan rakentamista (Mat 7:22-27), Elävään Sanaan rakentamista, ei ihmisten oppeihin.

Jos sitten sanotaan, että evankeliumi on Hengen Miekka, eikä Toora, niin sitten pitää muistuttaa:
Heb 4:12  Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija;
+
Psa 149:2  Iloitkoon Israel tekijästänsä, Siionin lapset riemuitkoot kuninkaastaan.
Psa 149:3  Ylistäkööt he karkeloiden hänen nimeänsä, soittakoot hänelle kiitosta vaskirummuilla ja kanteleilla.
Psa 149:4  Sillä Herra on mielistynyt kansaansa, hän kaunistaa nöyrät pelastuksella.
Psa 149:5  Iloitkoot hurskaat, veisaten hänen kunniaansa, riemuitkoot he vuoteissansa.
Psa 149:6  Jumalan ylistys on heidän suussansa, ja heidän kädessään kaksiteräinen miekka,
Psa 149:7  että he kostaisivat pakanoille, kurittaisivat kansakuntia,
Psa 149:8  panisivat kahleisiin heidän kuninkaansa ja jalkarautoihin heidän ylhäisensä
Psa 149:9  ja täyttäisivät heissä tuomion, joka on kirjoitettu. Tämä on kaikkien hänen hurskaittensa kunnia. Halleluja!

Kun tuomiopäivä tulee, niin ei siinä paljon evankeliumia levitetä, Halleluja!! Siinä ”hieman” oiotaan historiallisia vääryyksiä, sekä niitä oppeja, jota ovat kirkot, lohkot ja lahkot täynnä.

Ja sitten kysyttäköön: ”tuomion, joka on kirjoitettu” – mihin? Mihin Daavid viittaa? No Tooraan tietysti*, ei muuta ollut edes olemassa silloin!

* Deu 7:1  "Kun Herra, sinun Jumalasi, vie sinut siihen maahan, jota menet ottamaan omaksesi, ja kun hän sinun tieltäsi karkoittaa suuret kansat, heettiläiset, girgasilaiset, amorilaiset, kanaanilaiset, perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, nuo seitsemän kansaa, jotka ovat sinua suuremmat ja väkevämmät,
Deu 7:2  ja kun Herra, sinun Jumalasi, antaa ne sinulle alttiiksi ja sinä voitat ne, niin vihi heidät tuhon omiksi; älä tee liittoa heidän kanssansa äläkä osoita heille armoa.
(Myös Deu 32:40-42.)


Kuva ekstra, Orionin tähtikuviossa näkyy Jumalan sotavarustus:
Orionin tähtikuvioJoel 31.03.2013

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Syntymättömät israelilaiset - Pyhän kansan edustajat - Juutalainen perimä
Keskustelu kategoriassa Tutkivat, johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus