Alikategoria: israelia etsitään.Luettu: 43 kertaa. Osuttu: 7 kertaa. Fontin koko: pienennä - suurenna

Jumalan kirkkaus Israelin yllä


"Hän ojensi ikäänkuin käden ja otti pääni hiussuortuvasta ja henki nosti minut maan ja taivaan välille ja vei minut Jerusalemiin Elohimin näyissä, sisemmän portin ovelle, joka on pohjoista kohden, sinne missä on kiivauspatsas, joka on herättänyt Adonain kiivauden (Hes. 8:3)."

Minkä sukukuntien portti oli pohjoinen portti? Ruubenin, Leevin ja Juudan (Hes. 48: 31).

"Ja katso, siellä oli Israelin Elohimin kirkkaus, samankaltainen nähdä kuin se, minkä minä olin nähnyt laaksossa (Hes. 8:4)."

Elohimin kirkkaus oli aluksi Etelä-Israelin yllä, mutta mitä sitten tapahtui?

"Hän sanoi minulle: 'Ihmislapsi, nosta silmäsi pohjoista kohti.' Niin minä nostin silmäni pohjoista kohti ja katso: pohjoiseen päin alttariportista oli tuo kiivauspatsas sisäänkäytävässä. Ja hän sanoi minulle: 'Ihmislapsi, näetkö sinä, mitä he tekevät - suuria kauhistuksia, joita Israelin heimo tekee täällä, että minä menisin kauas pois pyhäköstäni?...(Hes. 8:5-6).

Mihin Adonain kirkkaus asettui?

"Ja lähtiessään kerubit nostivat siipensä ja kohosivat maasta minun silmäini edessä ja pyörät samalla kuin ne; ja ne seisahtuivat Adonain huoneen itäportin ovelle ja niiden yläpuolella oli Israelin Elohimin kirkkaus (Hes. 10:19)."

Minkä sukukuntien portit olivat itään päin? Joosefin (Efraim ja Manasse), Benjaminin ja Daanin portit (Hes. 48: 32). Itäinen portti siis kuvaa Pohjois-Israelia.

"Sano sentähden: 'Näin sanoo Adonai, Adonai: Koska minä olen vienyt heidät kauas pakanain sekaan ja hajottanut heidät muihin maihin, olen minä ollut heille pyhäkkönä vähän aikaa niissä maissa, joihin he ovat joutuneet' (Hes. 11:16)."

Mihin Adonain kirkkaus siirtyy? Mitä tarkoittavat nämä sanat 'että minä menisin kauas pois pyhäköstäni (Hes. 8:6)'?

"Ja Adonain kirkkaus kohosi ylös, pois kaupungin keskeltä ja asettui vuorelle, joka on itäänpäin kaupungista (Hes. 11:23)".

Elohimin kirkkaus asettuu kauas pyhäköstä eli Eframin suuntaan, joka on itäänpäin.

"Sitten hän kuljetti minut portille - sille portille, joka antoi itään kohden. Ja katso: Israelin Jumalan kunnia tuli idästä päin. Sen kohina oli niinkuin paljojen vetten kohina ja maa kirkastui hänen kunniastansa (Hes. 43:1-2)."

"Ja Adonain kunnia kulki temppeliin sen portin kautta, jonka etupuoli oli itää kohden ja henki nosti minut ja vei minut sisempään esipihaan. Ja katso: Adonain kunnia täytti temppelin (Hes. 43: 4-5)."

Elohimin kirkkaus tulee ensin kohtaamaan Pohjois-israelin, ja Hänen kirkkautensa tulee itäportin kautta Jerusalemin temppeliin.

"Sitten hän vei minut takaisin pyhäkön ulommalle portille, sille, joka antoi itään päin; mutta se oli suljettu. Niin Adonai sanoi minulle: 'Tämä portti on oleva suljettuna; sitä ei saa avata, eikä kenkään saa käydä siitä sisälle, sillä Adonai, Israelin Elohim, on käynyt siitä sisälle. Se on oleva suljettu' (Hes. 44:1-2)."

Miksi portti suljettiin? Tämä on Efraimin lunastukseen liittyvä salaisuus, jota kuvaa se, kun portti suljettiin. Mutta eräänä päivänä paljojen vetten kohina, ihmiskohina lähestyy kohti Israelia ja Jerusalemia! Efraim, Manasse, Benjamin ja Daan saapuvat takaisin!

"Sano sentähden: Näin sanoo Adonai, Adonai: Minä kokoan teidät kansojen seasta ja kerään teidät maista, joihin teidät on hajotettu ja annan teille Israelin maan (Hes. 11:17)."

Myöskään Juuda, Leevi ja Ruuben eivät jää vaille lunastusta, sillä "sitten hän vei minut pohjoisportin kautta temppelin edustalle ja minä näin ja katso: Adonain kunnia täytti Adonain temppelin...(Hes. 44:4)."

Adonai tulee lunastamaan koko taivasten kuningaskunnan Israelin! Kaikki kunnia Hänelle, joka sen yksin tekee!

Mauno K., julkaistu v. 2010-14

Muokattu 27.9.2017


Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Täyteys - Purjehtiminen - Kaikki saavat laulaa - Kuka teki syntiä? - Heimojen sauvat
Keskustelu kategoriassa Yleiset, johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus