Alikategoria: eksegeettinen midrash.Luettu: 40 kertaa. Osuttu: 13 kertaa. Fontin koko: pienennä - suurenna

Huomautus: Artikkelin kirjoittaja vastaa vain omista kirjoituksistaan, eikä jaa automaattisesti mitään näkemystä tai kantaa muiden sivustolla kirjoittavien kanssa.

Jonkun täytyy hävitä

Tässä artikkelissa avaan Jumalan moraalin salaisuuksia, siis Lain Hengen salaisuuksia. Kirjoitan asioita, joita hän, joka haluaa ymmärtää, ymmärtää. Mutta, hän joka ei halua ymmärtää, ei ymmärrä. Artikkeli on sydämen ja järjen Totuudelle voittamista varten.


Voittaja on ainoastaan se, joka voi hävitä

Kun Jaakob taisteli Jumalan kanssa, hän voitti Jumalan. Mutta, miten Jumala voi hävitä? Eihän Jumala voi hävitä fyysistä kamppailua? Totta. Mutta, Jumala kuitenkin hävisi, nimittäin henkisen taistelun. Ja sentähden, että Hän hävisi, Hän joka ei voi hävitä fyysisesti, löi Hän Jaakobia jalkaan, niin että Jaakob tuli loppuelämäkseen ontuvaksi, ja niin Jaakobissa Jumala hävisi fyysisesti.

Jaakob voitti Jumalan ja sai sentähden nimen Israel, "joka voittaa Jumalan". Mutta, Jaakob saattoi voittaa ainoastaan siksi, että hän saattoi myös hävitä. Ja Jumala puolestaan ei voittanut, koska Hän ei voinut hävitä. Joka ei voi hävitä, ei voi myöskään voittaa.

Gen 32:25 Ja kun mies huomasi, ettei hän häntä voittanut, iski hän häntä lonkkaluuhun, niin että Jaakobin lonkka nyrjähti hänen painiskellessaan hänen kanssaan.
..
Gen 32:28 Silloin hän sanoi: "Sinun nimesi älköön enää olko Jaakob, vaan Israel, sillä sinä olet taistellut Jumalan ja ihmisten kanssa ja olet voittanut".
..
Gen 32:30 Ja Jaakob antoi sille paikalle nimen Penuel, "sillä", sanoi hän, "minä olen nähnyt Jumalan kasvoista kasvoihin, ja kuitenkin on minun henkeni pelastunut".
Gen 32:31 Ja kun hän oli kulkenut Penuelin ohitse, nousi aurinko; mutta hän ontui lonkkaansa.
Gen 32:32 Sentähden israelilaiset eivät vielä tänäkään päivänä syö reisijännettä, joka kulkee lonkkaluun yli; sillä hän iski Jaakobia lonkkaluuhun, reisijänteen kohdalle.


Sama pätee Messiaaseen

Mitä "pointtia" on Jumalan Pojan mennä ristille, jos Hän ei voi hävitä? Minkä arvoinen on uhri sellaiselta, joka ei voi kuolla?! Tämä on Viisautta, Jumala nimittäin todellakin hävisi ja kuoli. Ja sen tähden, että Jumala hävisi, täytyi Hänen lyödä Jaakobia, vitsauksella. Aivan niin kuin Jumala hävisi Jaakobissa, joka ontui, mutta voitti, Hän hävisi Ihmisessä, joka kuoli ristillä, mutta voitti Jumalan.

Isa 53:10a Mutta Herra näki hyväksi runnella häntä, lyödä hänet sairaudella.

Hos 11:1 Kun Israel oli nuori, rakastin minä sitä, ja Egyptistä minä kutsuin poikani.

Isa 49:3 Ja hän sanoi minulle: "Sinä olet minun palvelijani, sinä Israel, jossa minä osoitan kirkkauteni".

Rev 3:21 Joka voittaa, sen minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niinkuin minäkin olen voittanut ja istunut Isäni kanssa hänen valtaistuimellensa.

Messiaassa Jahshuassa on käsissä naulan jäljet todisteena siitä, että Jumala hävisi, mutta Ihminen voitti. Tämä aivan samalla tavalla kuin se, että Israel ontui, todisteena siitä, että Jumala hävisi, mutta Israel voitti.


Kun minä olen heikko, niin Hän on vahva

Monet ymmärtävät tämän asian väärin, useimmat itse asiassa, nimittäin he eivät ymmärrä, että heikkouden tilaa ei ole olemassa, se on vain näennäistä. Ja sen sijaan vahvuuden tila on oikea heikkouden tila.

Ollessaan näennäisesti suuri ja vahva Jumala, Hän hävisi Jaakobille, joka oli näennäisesti heikko. Olikin niin päin, Todellisuudessa, että Jaakob oli vahva ja Jumala heikko. Mutta, jos Jaakob ei olisi pitänyt itseään vahvana, oikealla tavalla, hän ei olisi voinut voittaa.

Asia on nimittäin niin, että jos sinä olet vahva, niin silloin sinä olet hävinnyt ja Jumala on voittanut. Mutta, jos sinä olet heikko, niin silloin sinä olet voittanut ja Jumala on hävinnyt. Ymmärrätkö? Jumala ei voi hävitä! Sinun voittosi on Jumalan voitto, aivan niin kuin Vaimon voitto on Miehen voitto! Hän saa yhtälailla kunnian niin siitä, kun ihmiset menevät vahvoina kadotukseen, kuin siitäkin, että he menevät heikkoina Pelastukseen. Kaikki toimii Jumalan Kirkkaudeksi!

2Co 12:9 Ja hän sanoi minulle: "Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa". Sentähden minä mieluimmin kerskaan heikkoudestani, että Kristuksen voima asettuisi minuun asumaan.

1Co 11:7 Miehen ei tule peittää päätänsä, koska hän on Jumalan kuva ja kunnia; mutta vaimo on miehen kunnia.


Miksi kristityt eivät ole Israel ja kaikki Israel ei ole Israel

Kristityt ja kaikki Israel eivät ole Israel, sillä Israel on niin heikko, että se pitää Tooran. Muut luottavat vahvoina omaan viisauteensa. Ja Israel ainoastaan on niin heikko, että voittaa Jumalan. Vain Israeliin on Jumala rakastunut. Ja vain Israel on saanut Jumalan lankeamaan alas Taivaasta ja kosimaan, katso, Siinain vuori paloi kuin pätsi Jumalan Rakkaudesta.

Hos 2:16 Sinä päivänä, sanoo Herra, sinä puhuttelet minua: 'Minun mieheni' (Ishi), etkä enää puhuttele minua: 'Minun Baalini'; - Näin Israel on kutsuva Jumalaa.

Nainen, joka ei ole heikko, ei voi voittaa itselleen miestä, joka on vahva, mutta heikko. Mutta, jos nainen on heikko, niin hän on vahva, ja voittaa miehen itselleen. Ja ei ole väliä tietääkö nainen onko hän heikko vai vahva, sillä mies tietää sen.

Gen 1:27 Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.

Kristityt ovat nainen, joka luulee olevansa heikko, mutta onkin vahva. Ei pistä kampoihin, ei ontunut jalkaansa. Katso kristillisen valtakunnan historiaa jos et usko. Mutta, Israel on nainen, joka luulee olevansa vahva, mutta onkin heikko. Israel pistää kampoihin ja ontuu jalkaansa. Historiankirjan avaus riittää.

Nainen, Hava joutui kärsimään heikkoutensa tähden, koska hän oli vahva. Ja mies, Adam joutui kärsimään vahvuutensa tähden, koska hän oli heikko.

Vaimo, Israel joutui kärsimään vahvuutensa tähden, koska hän oli vahvuudessaan heikko. Ja Mies, Jumala joutui kärsimään heikkoutensa tähden, koska heikkous oli hänen vahvuutensa.

Heb 2:9 Mutta hänet, joka vähäksi aikaa oli tehty enkeleitä halvemmaksi, Jeesuksen, me näemme hänen kuolemansa kärsimyksen tähden kirkkaudella ja kunnialla seppelöidyksi, että hän Jumalan armosta olisi kaikkien edestä joutunut maistamaan kuolemaa.
Heb 2:10 Sillä hänen, jonka tähden kaikki on ja jonka kautta kaikki on, sopi, saattaessaan paljon lapsia kirkkauteen, kärsimysten kautta tehdä heidän pelastuksensa päämies täydelliseksi.


- Juutalainen sanoo, että Isa 53 ei puhu Jahshuasta Messiaasta, vaan Israelista. Kristitty sanoo, että Isa 53 puhuu Jeesuksesta Kristuksesta, eikä Israelista.
- He ovat molemmat väärässä. Sillä, Jahshua Messias on Israel, Juudan sukukuntaa. Israelia ei voi erottaa Jahshuasta, hänen Miehestään. Eikä Jahshuaa voi erottaa Israelista, Hänen Vaimostaan. Pelastus on juutalaisista.

Joel 4.10.2013

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Olemme pahoillamme - Parantajaenkelit - Tulevaisuus on
Keskustelu kategoriassa Tutkivat, johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus