Alikategoria: israelin huone.Luettu: 160 kertaa. Osuttu: 12 kertaa. Fontin koko: pienennä - suurenna

Jahushuan vaimo

Kuka tulee olemaan Jahushuan vaimona? Kaikki nykyajan kristityt vastaavat tähän kysymykseen lyhyesti:" Kristittyjen uskovien seurakunta." Asia vaatii hieman tarkennusta.

"Sillä hän (Jahushua), joka sinut teki, on sinun (Israel) aviomiehesi, Herra Sebaot on hänen nimensä, sinun lunastajasi on Israelin Pyhä, hän jota kaiken maan Elohimiksi kutsutaan. Sillä niin kuin hyljätyn, syvästi murheellisen vaimon (kääntynyt Israel) on Adonai sinut kutsunut - nuoruuden vaimon, joka on ollut halveksittu, sanoo sinun Elohimisi (Jes. 54:5-6)."

Tässä pyhässä sanankohdassa mainitaan selvästi, että vaimo on taivasten kuningaskunnan Israel. Koska siis taivasten kuningaskunnan Israel on vaimo, missä ovat taivasten kuningaskunnan kansojen opetuslapset? He saavat olla OSALLISINA Jahushuan ja Israelin avioliittoon vievässä prosessissa. Elohim'in suunnitelmissa jo muinaisista ajoista lähtien ollut, että kansakunnista taivasten kuningaskunnan uskolle kuuliaisiksi tulleet saavat Israelin (vaimon) rinnalla osallisuuden olla morsiusneitoina, sulhaspoikina ja häävieraina (hädin tuskin pelastuneet), kun hääjuhlallisuudet uudessa taivaassa alkavat.

"Kuningasten tyttäriä (kansojen taivasten kuningaskunnan opetuslapsia) on sinun kaunistuksenasi, kuningatar (taivasten kuningaskunnan Israel) seisoo sinun oikealla puolellasi, Oofirin kullassa (Ps. 45:10)."

"Kuule, tytär (taivasten kuningaskunnan Israel), katso ja kallista korvasi, unhota kansasi ja isäsi huone ja saakoon Kuningas (Jahushua) halun sinun kauneuteesi, sillä hän on sinun Adonaisi. Kumarra häntä. Tytär Tyyro ja kansan rikkaimmat (kansojen taivasten kuningaskunnan opetuslapset) etsivät lahjoillaan sinun suosiotasi. Ylen ihana on Kuninkaan tytär (taivasten kuningaskunnan Israel) sisäkammiossa, kultakudosta on hänen pukunsa. Kirjailluissa vaatteissa hänet saatetaan Kuninkaan tykö. Neitsyet (kansojen taivasten kuningaskunnan opetuslapset) seuraavat häntä, hänen ystävättärensä tuodaan sinun tykösi. Ilolla ja riemulla heitä saatetaan (engl. brought), he astuvat Kuninkaan palatsiin. Sinun poikasi (kahdentoista Israelin heimon tuomarit) tulkoon isiesi sijaan; aseta heitä ruhtinaiksi kaikkeen maahan (Ps. 45:13-17)."

"Niin kuin lilja (taivasten kuningaskunnan Israel) orjantappuroiden (kansojen taivasten kuningaskunnan uskovat) keskellä, niin on minun armaani neitosten keskellä (K.V. 2:2)."


En yleensä kirjoita heprealaisista perinteistä, mutta koska hääperinne on kuin kopio JHWH'n sanasta, minun on pakko kirjoittaa kooste tänne.

Israelilaiset häät:

1.Sulhanen maksaa "moharin" eli morsiamen hinnan, minkä morsiamen isä määrää.

Tämä ylen korkean hinnan Jahushua maksoi ristinkuolemallaan taivasten kuningaskunnan Israelista ja myös taivasten kuningaskunnan kansojen opetuslapsista, morsiusneidoista, sulhaspojista ja muista uskovista, jotka hädin tuskin pelastuivat (häävieraista).

2.Tämän jälkeen suoritetaan kihlaus ja laaditaan "ketuba", avioliittosopimus, jossa ilmoitetaan morsiamen hinta, sulhasen lupaukset ja morsiamen oikeudet.

Tämä toteutui, kun Jahushua ilmoitti ennen kärsimystään Israelin kahdelletoista tuomarille ylen korkean hinnan maksamisesta ristillä (Matt. 26:2 ja Mark. 9:31). Taivasten kuningaskunnan Israelia ja taivasten kuningaskunnan kansojen opetuslapsia, morsiusneitoja, koskevat lupaukset ja oikeudet voidaan uskon kautta vastaanottaa. Jokainen Jahushuaan uskova voi lukea ne kirjoitetusta pyhästä sanasta. Nämä lupaukset ja oikeudet on omistettava itselle uskon kautta aina Toorasta lähtien.

3.Tämän päätteeksi sulhanen antaa lahjoja morsiamelleen.

Jos morsian hyväksyy sulhasen antamat lahjat, he juovat yhdessä viinimaljan, liiton maljan ja kihlaus on pätevä.

Lupaus Pyhästä Hengestä annettiin taivasten kuningaskunnan Israelille jo ennen 'kihlausta' (Joh. 14:16), Jahushua ja Israelin kaksitoista tuomaria joivat Uuden Liiton maljan, jolloin 'kihlaus' on pätevä. Tämä 'kihlausaika' kestää pitkän' ajan (Matt. 9:15 -> kihlausajan odotus alkaa), josta Jahushua puhui: "Ja minä sanon teille: tästedes minä en juo tätä viinipuun antia, ennen kuin sinä päivänä, jona juon sitä uutena teidän kanssanne Isäni kuningaskunnassa (Matt. 26:29 --> Luuk. 22:16-17 --> Luuk. 22:30)." Jahushua viittasi sanoillaanUuden Liiton täyttymyksen hetkeen, jolloin Hän syö lammasta ja juo viinipuun antia yhdessä taivasten kuningaskunnan Israelin pelastuneiden kanssa. Näissä juhlissa saavat olla osallisina kansojen taivasten kuningaskunnan pelastuneet ja häävieraina saavat olla hädin tuskin pelastuneet (Matt. 8:11).

4. Lähtiessään morsiamen luota, sulhanen sanoi: "Menen valmistamaan sinulle sijan ja palaan sitten takaisin luoksesi." Sulhanen menee isänsä kotiin valmistamaan "hupaa", vihkikatosta.

Kun Ylkä tulee hakemaan morsiantaan, eli taivasten kuningaskunnan Israelia, ja kansojen taivasten kuningaskunnan opetuslapsia, eli morsiusneitoja ja sulhaspoikia, täytyy häiden pitopaikka olla kunnossa. Jahushua sanoi: "Minun kodissa on monta asuinsijaa. Jos näin ei olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa? Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen (Joh. 14:3)."

"Sinä kurja, myrskyn raastama, sinä lohduton! Katso, minä muuraan sinun kivesi kiiltokivellä, panen sinun perustuksesi safiireista, minä teen sinun harjasi rubiineista ja sinun porttisi kristalleista ja koko sinun ympärysmuurisi jalokivistä (Jes. 54:11-12 ja Ilm. 21:15-21)."

"Ei ole enää aurinko sinun valonasi päivällä, eikä valaise sinua kuu yöllä, vaan Adonai on sinun iankaikkinen valkeutesi, ja sinun Elohimisi sinun kirkkautesi (Jes. 60:19 ja Ilm. 21:23)."

5. Tällä välin morsian kylvettää itseänsä "mikvessä", puhdistavassa kylvyssä.

Kylpeminen 'mikvessä' tarkoittaa JHWH'n sanan opetuksen kautta kirkastumista (Efes. 5.26), jolloin myös vanhurskauden vaatteet tulevat yhä enemmän rypyttömiksi ja tahrattomiksi (Ilm. 7:14). Tiedäthän, että vaatteiden ryppyisyys ja varsinkin tahraisuus kuvaa heprealaisessa kulttuurissa ajallista surua ja murhetta. Shaul viittaa hetkeen, jolloin Ylkä saapuu. Lampaan pyhä veri valkaisee vaatteet! Hyvä esikuva löytyy Esterin kirjasta (Ester 2:12). Turhaan ei vesiallasta sijoitettu ilmestysmajan ja alttarin välille (2 Moos. 40:7).

6. Morsiamen on kaikin puolin pysyttävä valmiina, koska hän ei tiedä, milloin sulhanen saapuu. Aina palaa öljylamppu hänen huoneensa ikkunan edessä, ettei sulhanen pitäisi häntä valmistautumattomana.

Menoran tulee aina palaa sydämissämme (1 Sam. 3:3 ja Luuk. 12:35), että ei kävisi niin, että tuli alkaa hiipua (Matt. 25:8). Kannattaa olla kuin Johannes Kastaja, joka oli palava lamppu (Joh. 5:35).

7. Morsiamen hakeminen tapahtuu tavallisesti öiseen aikaan.

"Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan (Matt. 25:6)."

8. Ainoastaan sulhasen isä tietää, milloin häät pidetään. Poika saa lähteä hakemaan morsiantaan vasta sitten, kun isä on hyväksynyt valmistelut. Kun kaikki on kohdallaan, isä sanoo pojalleen: "Nyt on sinun aika lähteä hakemaan morsiantasi!"

"Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, (K. Juutilaisen mukaan), vaan Isä yksin (Matt. 24:36)."

9.Niin poika lähtee hakemaan morsiantaan riemuhuudoin ja pasuunan soiton säestämänä. Sulhaspojat ja muut miespuoliset seuralaiset muodostavat öisen soihtukulkueen matkatessaan sulhasen kodista morsiamen kotiin. Saavuttuaan morsiamen luo, hän esittää avioliittosopimuksen morsiamen isälle. Sitten hän sanoi morsiamelle: "Nyt lähdemme isäni taloon."

Matt. 25:6 --> "Jolla on morsian, se on ylkä; mutta yljän ystävä, joka seisoo ja kuuntelee häntä, iloitsee suuresti yljän äänestä. Tämä iloni on nyt tullut täydelliseksi (Joh. 3:29)."

Johannes Kastaja oli Jahushuan 'bestman', ystävä, joka oli lähetetty valmistamaan taivasten kuningaskunnan Israelia Ylkää varten (Luuk. 1:76-80). Silloin ei vielä rabbiininen ja paha Israel vielä Ylkäänsä laajemmin tuntenut, mutta vielä tulee päivä, jolloin he katsovat Häneen, jonka he ovat lävistäneet (Sakarja 12:10).

10. Sinne saavuttuansa, sulhasen isä tarttuu morsiamen käteen ja asettaa sen poikansa käteen ja sillä hetkellä morsiamesta tulee hänen poikansa vaimo. Tätä tapahtumaa kutsutaan lahjoitukseksi (teruma). Vihkiminen tapahtuu sulhasen kotitalon pihalla "hupan" alla.

"Iloitkaamme ja riemuitkaamme ja antakaamme kunnia hänelle, sillä Lampaan häät ovat tulleet, ja hänen vaimonsa on itsensä valmistanut. Ja hänen annettiin pukeutua liinavaatteeseen, hohtavaan ja puhtaaseen: se liina on pyhien vanhurskaat teot. Ja hän sanoi minulle: 'Kirjoita: Autuaat ne, jotka ovat kutsutut Lampaan hääaterialle! Vielä hän sanoi minulle: 'Nämä sanat ovat totiset Elohimin sanat' (Ilm. 19:7-9)."

11. Rukoillaan ja luetaan "ketuba" ja lopuksi rukoillaan siunaus. Lopuksi hääpari juo yhteisestä viinimaljasta, jonka sulhanen murskaa kantapäällään lattiaan.

En tiedä millaisia juhlallisuuksia on taivaassa, kun sinne Jahushuan pyhän veren tähden saavutaan. Uskon, että siellä rukoillaan, mutta mahdollista on, että siellä kerrataan taivasten kuningaskunnan Israelille annetut lupaukset ja kuinka ne ovat kirjaimellisesti täyttyneet, niin kuin osa niistä kaikista lupauksista täyttyi Joosuan aikana (Joos. 21:45 ja 23:14). Sen me varmasti tiedämme, että ruokana siellä syödään lampaan lihaa ja juodaan viinipuun antia (Luuk. 22:16-18).

11. Hääjuhla järjestetään sulhasen kunniaksi, jota sulhasen ystävä johtaa. Silloin lauletaan, iloitaan ja riemuitaan.

Häät todella ovat Jahushuan kunniaksi. Onko sulhasen ystävä Johannes Kastaja (Joh. 3:29)? Ystäviä ei puutu taivaallisista (Joh. 15:14-15). Osaatteko te laulaa lauluja Yljän ja taivasten kuningaskunnan Israelin hääjuhlissa? Osaatteko iloita ja riemuita? Osaatteko iloita, kun näette Jahushuan menevän avioon taivasten kuningaskunnan Israelin kanssa? Jos kykenette siihen nyt, tulette osaamaan sen myös siellä.

Taivasten kuningaskunnan Israel, Yljän vaimo, on kärsinyt menneen historian aikana ja tulee kärsimään tulevienkin päivien aikana (Ilm. 12. luku), mutta tie päättyy kerran siihen kirkkauteen, että sitä ei voi muuta kuin ihailla (Ilm. 21:2).

"siinä oli suuri ja korkea muuri, jossa oli kaksitoista porttia ja porteilla kaksitoista enkeliä ja niihin oli kirjoitettu nimiä, ja ne ovat Israelin lasten kahdentoista sukukunnan nimet; idässä kolme porttia ja pohjoisessa kolme porttia ja etelässä kolme porttia ja lännessä kolme porttia ja kaupungin muurilla oli kaksitoista perustusta, ja niissä Lampaan kahdentoista apostolin kaksitoista nimeä (Ilm. 21:12-14)."

Olen asunut yli 30 vuotta eri kerrostaloissa. Alhaalla rappukäytävässä on taulu, johon on kirjoitettu asunnoissa asuvien nimet. Näin on myös tulevassa Jerusalemissa. Nimistä nähdään, keitä kaupungissa asuu. Siellä asuu siis Jahushuan vaimo, taivasten kuningaskunnan Israel. Kansoista uskoon tulleet eivät asu tuossa kaupungissa pysyvästi, vaan heidän asuinsijansa on kaupungin ulkopuolella (Ilm. 21:24). Näistä monista asuinsijavaihtoehdoista Jahushua puhui (Joh. 14:2). Kansoista uskoon tulleet saavat olla osallisia tuon Jerusalemin kaupungin ihanuudesta, koska he saavat vierailla kaupungissa milloin vain tahtovat (Ilm. 21:25-27), mutta kaupunki on taivasten kuningaskunnan Israelin pysyvä asuinsija.

Mauno K.

Julkaistu v. 2010-14

Muokattu 30.09.2017

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Vihollisten kotkat - Heitetty ulos - Rotuerottelu - Täyty Pyhällä Hengellä - Saastaisuudesta osa 2
Keskustelu kategoriassa Profeetalliset, johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus