Alikategoria: israelin huone.Luettu: 37 kertaa. Osuttu: 59 kertaa. Fontin koko: pienennä - suurenna

Huomautus: Artikkelin kirjoittaja vastaa vain omista kirjoituksistaan, eikä jaa automaattisesti mitään näkemystä tai kantaa muiden sivustolla kirjoittavien kanssa.

Jahushuan profetia

Mikä alkoi Jahushuasta (Joosua), joka oli Israelin sotilaallinen johtaja ja loppui Salomoon, joka oli Israelin rauhan ruhtinas, on profetia. Katso miten Israelin ja seurakunnan historia toistuu.

Jos 1:2  "Minun palvelijani Mooses on kuollut; nouse siis ja mene tämän Jordanin yli, sinä ja kaikki tämä kansa, siihen maahan, jonka minä annan heille, israelilaisille.

Tämä kuvastaa sitä, kuinka Herra korvasi vallassa olevan uskonnollisen auktoriteetin Jahshualla ja sitä, kuinka väki rupesi seuraamaan Häntä. Kuitenkin, niin kuin loppu luku kertoo, ainoastaan auktoriteetti korvattiin, Lakia ei muutettu.

Jos 5:4  Ja syy siihen, että Joosua toimitti ympärileikkauksen, oli tämä: koko kansa, joka oli lähtenyt Egyptistä, miehenpuolet, kaikki sotakuntoiset miehet, olivat kuolleet matkalla erämaassa, heidän lähdettyään Egyptistä.

Tämä puolestaan kuvastaa sitä, kuinka Jahshua suoritti sydänten ympärileikkauksen, myöskään ei silloin Israelissa ollut jäljellä sydämeltään ympärileikattuja.

Jos 6:2  Niin Herra sanoi Joosualle: "Katso, minä annan sinun käsiisi Jerikon sekä sen kuninkaan ja sotaurhot.
Jos 6:3  Kulkekaa siis, kaikki sotakuntoiset miehet, kaupungin ympäri, kiertäkää kerta kaupunki; tee niin kuutena päivänä.
Jos 6:4  Ja seitsemän pappia kantakoon seitsemää oinaansarvista pasunaa arkin edellä. Seitsemäntenä päivänä kulkekaa kaupungin ympäri seitsemän kertaa, ja papit puhaltakoot pasunoihin.
Jos 6:5  Ja kun pitkä oinaansarven puhallus kuuluu, kun kuulette pasunan äänen, niin nostakoon koko kansa kovan sotahuudon; silloin kaupungin muuri kukistuu siihen paikkaansa, ja kansa voi rynnätä sinne ylös, kukin suoraan eteensä."

Jerikon, kuun kaupungin, kiertäminen astelukuina kuun läpimittaa vastaavan määrän, pasunaan puhaltaminen, Herran käsi, sai sen luhistumaan. Tämä on kuvaus alkuseurakunnan menestyksestä epäjumalanpalveluksen yli, olipa suurin epäjumala Artemis, kuun jumalatar.
(Act 19:27  Ja nyt uhkaa se vaara, että ei ainoastaan tämä meidän elinkeinomme joudu halveksituksi, vaan myöskin, että suuren Artemis jumalattaren temppeliä ei pidetä minäkään ja että hän menettää mahtavuutensa, hän, jota koko Aasia ja koko maanpiiri palvelee.")

Jos 11:16  Niin Joosua valloitti koko tämän maan, Vuoriston, koko Etelämaan ja koko Goosenin maakunnan, Alankomaan ja Aromaan, niin myös Israelin vuoriston ja sen alankomaan –

Tämä kuvastaa sitä, kuinka ihmisiä tuli uskoon sankoin joukoin. Niin paljon, että lopulta koko maa oli yhtä suurta seurakuntaa, tämä on alkuseurakunnan kulta aika.

Jos 22:16  "Näin sanoo koko Herran seurakunta: Kuinka te menettelette näin uskottomasti Israelin Jumalaa kohtaan, että nyt käännytte pois Herrasta rakentamalla itsellenne alttarin ja niin nyt kapinoitte Herraa vastaan?

Kun leviämiset ja maan jakamiset oli tehty, kun seurakunta oli levinnyt ympäri maan, alkoi tulla ristiriitoja. Tämä kuvastaa sitä, kuinka Jerusalemin ja Kreikan välille tuli auktoriteettiriita.

Jos 22:24  Totisesti, me olemme tehneet sen vain yhdestä huolestuneina, siitä, että teidän lapsenne vastaisuudessa voivat sanoa meidän lapsillemme näin: 'Mitä teillä on tekemistä Herran, Israelin Jumalan, kanssa?
Jos 22:25  Onhan Herra pannut Jordanin välirajaksi meille ja teille, te ruubenilaiset ja gaadilaiset; teillä ei ole mitään osuutta Herraan.' Ja niin teidän lapsenne voivat saada aikaan, että meidän lapsemme lakkaavat pelkäämästä Herraa.
Jos 22:26  Sentähden me sanoimme: Tehkäämme itsellemme alttari, rakentakaamme se, ei polttouhria eikä teurasuhria varten,
Jos 22:27  vaan olemaan meidän ja teidän sekä myös meidän jälkeläistemme välillä meidän jälkeemme todistajana siitä, että me tahdomme toimittaa Herran palvelusta hänen edessänsä, polttouhreja, teurasuhreja ja yhteysuhreja, etteivät teidän lapsenne vastaisuudessa sanoisi meidän lapsillemme: 'Teillä ei ole mitään osuutta Herraan'.

Riita alkoi pelosta, että Jerusalem ei pitäisi kääntyneitä aitoina uskovina. Pahin, eli seurakunnan hajoaminen oli kuitenkin jo ehtinyt alkaa. Kaikki tämä alkoi niinkin yksinkertaisesta syystä, kuin huonosta yhteyden pidosta. Mutta niin kuin tiedämme, riidat ratkaistiin joksikin aikaa.

Jdg 2:1  Ja Herran enkeli tuli Gilgalista ylös Bookimiin. Ja hän sanoi: "Minä johdatin teidät Egyptistä ja toin teidät maahan, jonka minä valalla vannoen olin luvannut teidän isillenne, ja sanoin: 'Minä en riko liittoani teidän kanssanne ikinä.
Jdg 2:2  Te taas älkää tehkö liittoa tämän maan asukasten kanssa, vaan kukistakaa heidän alttarinsa.' Mutta te ette ole kuulleet minun ääntäni. Mitä olettekaan tehneet!
Jdg 2:3  Niinpä minä nyt sanon teille: Minä en karkoita heitä teidän tieltänne, vaan heistä tulee teille ahdistajat, ja heidän jumalansa tulevat teille ansaksi."

Ei mennyt kauaa siitä, kun Jahushua kuoli, niin seurakunta lakkasi toimimasta Lain käskyjen mukaan, hajaantunut Israel etunenässä. Eikä mennyt kauaa siitä, kun Jahshua kuoli, niin seurakunta lakkasi toimimasta Lain käskyjen mukaan, Kreikkalaiset etunenässä (Israelin heimot olivat kaiken kukkuraksi hajonneet sille alueelle (Jas 1:1)). Tämän seurauksena Jumala salli Saatanan asettua seurakuntaan ja kaikkinaisten sairauksien hiipiä sisään, näin ei alussa ollut. Koska sinä opit Herran Kansa?

Tänä seurakunnan aikana ennen Kuningas Messiaan tuloa on ollut ainoastaan pieniä sotilaallisia voittoja, ainoastaan muutamia uskollisia miehiä, ainoastaan muutamia kunnollisia johtajia. Mutta paljon kaaosta ja Laittomuutta. Epäjumalanpalvelusta, Laittomia Jumalanpalvelus menoja, sairautta, ynnä muuta kauheaa. Juuri samoin voit lukea olleen Israelilla ennen kuningas Daavidia.

Ja aivan niin kuin Israel halusi asettaa itselleen muita johtajia kuin Herran, niin on seurakuntakin halunnut tehdä. Herra on myös sallinut profeettojen voidella tällaisia johtajia, aivan niin kuin Hän asetti Samuelin voitelemaan Saulin kuninkaaksi. Mutta oliko Saul kunnollinen ja Herraa kuulevainen? Ei ollut. Eivät myöskään nämä seurakunnan johtajat ole kunnollisia, vaan opettavat, niin kuin Saul, kansaa hylkäämään Herran Lain ja palvelemaan Häntä niin kuin itse parhaaksi näkevät.

Mutta lopulta Herran voideltu tulee, Daavidin poika. Hän on korjaava Israelin asiat, nostava seurakunnan Jerusalemiin. Hän on hävittävä kaikki epäjumalanpalveluksen ja Laittomuuden merkit.

Gen 49:10  Ei siirry valtikka pois Juudalta eikä hallitsijansauva hänen polviensa välistä, kunnes tulee hän, jonka se on ja jota kansat tottelevat.

Psa 110:1  Daavidin virsi. Herra sanoi minun herralleni: "Istu minun oikealle puolelleni, kunnes minä panen sinun vihollisesi sinun jalkojesi astinlaudaksi".
Psa 110:2  Herra ojentaa sinun valtasi valtikan Siionista; hallitse vihollistesi keskellä.
Psa 110:3  Altis on sinun kansasi sinun sotaanlähtösi päivänä: pyhässä asussa sinun nuori väkesi nousee eteesi, niinkuin kaste aamuruskon helmasta.
Psa 110:4  Herra on vannonut eikä sitä kadu: "Sinä olet pappi iankaikkisesti, Melkisedekin järjestyksen mukaan".
Psa 110:5  Herra on sinun oikealla puolellasi, hän musertaa kuninkaat vihansa päivänä.
Psa 110:6  Hän tuomitsee pakanat: ruumiita viruu kaikkialla; hän murskaa päitä laajalti maan päällä.
Psa 110:7  Hän juo purosta tien varrelta; sentähden hän kohottaa päänsä.

Rev 20:6  Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta.

Tämän tuhannen vuoden jälkeen astuu esiin Daavidin pojan kuva, Daavidin poika. Kahdeksas sytytys, ikuinen rauha ja iankaikkinen Herran valta alkaa ja tapahtuu.

Rev 21:1  Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
Rev 21:2  Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
Rev 21:3  Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;
Rev 21:4  ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."
Rev 21:5  Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet".
Rev 21:6  Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.
Rev 21:7  Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani.
...

 

Num 6:24  Jehova polvistuu antamaan sinulle lahjoja ja varjelee sinua.
Num 6:25  Jehova paljastaa olemuksensa sinulle ja on sinun turvaajasi.
Num 6:26  Jehova kohottaa kaiken huomionsa sinuun ja antaa sinulle yltäkylläisesti.

 

Joel 11.6.2012

 

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Joosefilaiset - Ei rakasta, rakastan - Parantajaenkelit - Täyty Pyhällä Hengellä
Keskustelu kategoriassa Profeetalliset, johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus