Israelin paluu


Adonai sanoi Hosealle:
`Mene, ota itsellesi haureellinen vaimo ja haureudesta syntyneet lapset, sillä maa on peräti rikkonut avion luopumalla Adonaista'. Niin hän meni ja otti Gomerin (Hes. 38:6 = pohjan perillä), Diblaimin (Hepr. kuivat viikunat ---> viittaa Israeliin Jer. 24.) tyttären...(Hoos.1:3)."

Hosea (suom. pelastaja, autuus) kuvaa Israelia, jonka Assyria vei pakkosiirtolaisuuteen. Gomer-niminen "haureellinen vaimo"osoitti viitteellisesti Jafetin poikaan, jolla oli Ashkenas, Rifat, Togarma-nimiset pojat (pohjoinen suunta, Keski-Eurooppa, Hes.38:6).

Hosea eli "susiparina" Gomerin kanssa ja he saivat Jisrelin (Elohim hajottaa, jae 1:4) lisäksi tyttären, Loo-Ruhaman (ei armahdettu) ja pojan, Loo-Ammin (ei minun kansani; Hoos. 1:6,8-9).

Israelin kansa kasvoi suureksi "siinä paikassa":
"Mutta israelilaisten luku on oleva niin kuin meren hiekka, jota ei voi mitata ja lukea. Ja siinä paikassa (Keski/Pohjois-Euroopassa), jossa heille on sanottu: 'Te ette ole minun kansani`, heille sanotaan :'Elävän Elohimin lapset` (Hoosea 1:10)! Moni Israelin huoneeseen kuuluva saa tulla Yeshuan pelastamaksi!

Israelia on kiehtonut eurooppalainen yltäkylläisyys, koska se sanoo:
"Minä kuljen rakastajaini perässä, jotka antavat minulle leipäni ja veteni, villani ja pellavani, öljyni ja juomani`. Sentähden, katso, minä aitaan sinun tiesi orjantappuroilla, minä muuraan muurin hänen eteensä, niin ettei hän löydä polkujansa. Ja hän ajaa takaa rakastajiansa, mutta ei heitä saavuta; etsii heitä, mutta ei löydä. Ja hän on sanova: 'Minä menen takaisin entisen mieheni (Yeshua) luokse, sillä parempi oli minulla olo silloin kuin nyt.` Hän ei ole tajunnut, että minä olen hänelle antanut jyvät, viinin ja öljyn,olen kartuttanut hänelle hopeata ja myös kultaa, joka on käytetty Baalin hyväksi (Hoos. 2:5-8)."

"Sentähden minä otan takaisin jyväni ajallansa ja viinini määräaikanansa ja tempaan pois villani ja pellavani (talouslama), jonka piti peittää hänen alastomuutensa (uskonnollinen häpeä paljastetaan; Hoos.2:9)."

"Sen tähden, katso, minä taivuttelen hänet, kuljetan hänet erämaahan ja viihdyttelen (hepr. puhun hänen sydämeensä; B.Turkia) häntä. Minä annan hänelle sieltä alkaen (Keski/Pohjois-Eurooppa) hänen viinimäkensä, ynnä Aakorin laakson (Betleheminlähellä ---> viittaaYeshuaan) toivon oveksi ja hän on oleva siellä kuuliainen niin kuin nuoruutensa päivinä, niin kuin sinä päivänä, jona hän Egyptin maasta läksi (Hoos. 2:14-15)."

Samalla tavoin, kun Hosea maksoi myötäjäisinä Diblaimille, Gomerin isälle, 546,6 litraa ohria ja 218,25 gr. hopeaa, jonka jälkeen sitten häät pidettiin, samoin Adonai pitää varmasti Israelille antamansa lupauksen, että he saavat palata luvattuun maahan (Hoos.3:2). Yeshua maksoi ylen korkean myötäjäismaksun ristillä israelilaisten puolesta.
"Ja minä sanoin hänelle (Gomer): `Ole kauan aikaa minua varten; älä harjoita haureutta, äläkä mene muille miehille. Minä myös teen samoin sinua kohtaan, sillä kauan aikaa saavat israelilaiset olla ilman kuningasta ja ruhtinasta ilman uhria ja patsasta, ilman kasukkaa ja kotijumalia' (Hoos. 3:3-4)."

Israelin lunastus on maksettu! Yeshua maksoi sen, kun Hän vuodatti ristillä ylen kalliin pyhän verensä! "Kauan aikaa" ei ole alkanut vielä, mutta alkaa, kun Israelin tuhat vuotta kestävä, savisilmin nähtävä, kuningaskunnan aika alkaa. Lunastuksen aika lähestyy! Israelilaisilla on tähän päivään asti ollut häpeälliset nimet, mutta tulee aika, jolloin Jisrel muuttuu Kylvämiseksi (Hoos. 2:22), Loo-Ruhama Ruhamaksi (Hoos. 2:23) ja Loo-ammi Ammiksi (Hoos. 2:23)!

Silloin täyttyvät sanat: "Sen jälkeen (kun `kauan aikaa' on loppuun kulunut) israelilaiset kääntyvät jaetsivät Adonaita, Elohimia ja Daavidia, kuningastansa. Vavisten he lähestyvät Adonaita ja hänen hyvyyttänsä päivien lopulla (Hoos.3:5)."

V. 2008

Editoitu 4.2.2018

Mauno K.

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Pyhien avustaminen - Hyljätty - Kevyesti keskelle kesää - Ruokavalio
Keskustelu kategoriassa , johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus