Alikategoria: juhlat.Luettu: 17 kertaa. Osuttu: 1 kertaa. Fontin koko: pienennä - suurenna

Huomautus: Artikkelin kirjoittaja vastaa vain omista kirjoituksistaan, eikä jaa automaattisesti mitään näkemystä tai kantaa muiden sivustolla kirjoittavien kanssa.

Ylösnousemuksen päivä

On paljon epäselvyyttä siitä, milloin ylösnousemus on. Mutta tämä epäselvyys on vain ja ainoastaan muilla kuin Heprealaiset tavat tuntevilla. Tämä onkin yksi niistä kysymyksistä joilla uskossaan pidemmälle edenneen voi tunnistaa, nimittäin kysymällä: koska ylösnousemus on? Sillä vaikka kyseinen henkilö ei Heprealaisia tapoja tuntisikaan, niin niiden Isä kyllä tuntee.

Mat 24:40  Silloin on kaksi miestä pellolla; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään.
Mat 24:41  Kaksi naista on jauhamassa käsikivillä; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään.

Aloitetaan kysymyksellä: milloin? Milloin on ”kaksi miestä pellolla”, puimassa? Kaksi vaihtoehtoa: kevään sadonkorjuu ja syksyn sadonkorjuu, muuhun aikaan ei näet Israelissa puitu.
Miksi vain ”toinen korjataan talteen”? Siksi, että vain hän on Liitossa Jumalan kanssa, uskova.

Kummassa sadonkorjuu ajassa on Israelissa ollut tapana, että toinen jää? Vastaus on, syksyn sadonkorjuu. Silloin nimittäin on Pasuunansoiton Juhla, Yom Teruah. Tämä Juhla tunnetaan kokoontumisen Juhlana. Ja se alkaa näin: valkeat vaatteet valmistetaan valmiiksi Juhlapäivää varten. Sitten kun 6. kuukausi on lopuillaan, kaksi todistajaa nousee ylös ("Nouskaa tänne!") Temppeliin, todistamaan, että uuden kuun sirppi on nähty. Merkkitulet sytytetään kukkuloille (”kuin salama joka näkyy idästä länteen”), niin, että koko Israel tietää sen, ja pasuunaan puhalletaan koko maassa (”Jumalan pasuunan kuuluessa..”).

Sillä hetkellä kun ääni kuuluu, lopettavat kaikki Liitossa olevat, työnteon, sekä miehet, että naiset (Lev 23:24). Ja he kiiruhtavat koteihinsa, ja pukeutuvat puhdistettuaan itsensä valkeisiin vaatteisiin. Niillä joilla ei puhtautta ja Liittoa ole, ei ole osaa kokoontumiseen.

Mat 24:38  Sillä niinkuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, naivat ja naittivat, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin,
Mat 24:39  eivätkä tienneet, ennenkuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva.

Niin kuin näistä jakeista näkyy, Nooa kyllä tiesi mennä arkkiin oikeaan aikaan, mutta Jumalattomat eivät. Näin on ylöstempaus tuleva ikävänä yllätyksenä kaikille niille, joilla ei, a: ole valmiina valkeita vaatteita, ja b: ole korvia kuulla pasuunan ääntä. Se ei siis tule edes pakanalliselle kristitylle ikävänä yllätyksenä, vaikka tämä ei sitä päivää varsinaisesti osaisikaan odottaa.

Mat 24:42  Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee.

Tämä jae on minun mukaan otettava, kun monet sen perusteella väittävät, ettei sitä päivää voi tietää. Siinä lukee: ”valvokaa”, millä tarkoitetaan valmiina oloa.
Opetuslapset kyllä ymmärsivät mitä tämä valmistautuminen tarkoittaa, se tarkoittaa valkeiden vaatteiden varmistamista, ja tietoisuutta hetkestä. Ettei, kun pasuunan ääni kuuluu, vain jatka töitään, niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Minun ei tarvitse viitata mihinkään tiettyyn viisaamman tietokirjaan, koska jokainen vakavasti otettava juutalainen maan päällä tuntee nämä tavat vähintäänkin riittävästi. Ja oppineemmat tietävät näistä kahdesta todistajasta ja kuun tarkkaamisen yksityiskohdista.

Se, että kristikunta ”missasi” junan, eli ihmiset Wilkersonia myöten jättivät asian käytännössä tutkimatta, ei johdu mistään muusta kuin siitä, että heistä löydettiin juutalaisvastaisuutta/pelkoa. Alas, mutta vielä tulee se päivä, jolloin ”kymmenen ihmistä kansoista tarttuu Israelilaista hänen rukousviittansa tsitsiteistä”, ja sanoo ”opeta meitä, olemme nähneet, että Jumala on sinun kanssasi”.

 

Joel 9.12.2011

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Syntipukki asasel - Äitilinjat
Keskustelu kategoriassa Yleiset, johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus