Alikategoria: eksegeettinen midrash.Luettu: 26 kertaa. Osuttu: 19 kertaa. Fontin koko: pienennä - suurenna

Huomautus: Artikkelin kirjoittaja vastaa vain omista kirjoituksistaan, eikä jaa automaattisesti mitään näkemystä tai kantaa muiden sivustolla kirjoittavien kanssa.

Luomisen projektio

Kuinka vanha on maa tai miten kauan Jumalalta meni aikaa luomistyöhön, onko kysymys Jumalalle tärkeä? Tässä kirjoituksessa on kirjoittajalle avattu mahtavia salaisuuksia ja tämä kirjoitus on voimallinen muuttamaan miten sinä näet Jumalan. Sinulle annetaan uusi ymmärrys Jumalan suunnitelmasta ja Hengen Lahjoista. Ole siunattu.

Herran oikeudet ovat todet, kaikki tyynni vanhurskaat. Ne ovat kalliimmat kultaa, puhtaan kullan paljoutta, makeammat hunajaa ja mehiläisen mettä. (Psa 19:8b-9)

Jumalan Sanassa on ilmoitettu, kuinka Jumala käyttää projektioita tai varjoja (tselem, käännetään yleensä ”kuva”) kuvatakseen suunnitelmansa ja kuinka kaikki on omalla tavallaan projektio Hänestä.

Voit katsella maailmaa ja kaikkia Jumalan luomia asioita, mutta silti olla näkemättä, miten ne kertovat Jumalasta. Mutta, jos perehdyt niihin, näet sen, mikä aina oli silmiesi edessä.

Siis, kysymys uudestaan, kuinka vanha on maa tai miten kauan Jumalalta meni aikaa luomistyöhön, onko kysymys Jumalalle tärkeä?


Tselem, projektio

Exo 20:8  Muista pyhittää lepopäivä.
Exo 20:9  Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi;
Exo 20:10  mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on.
Exo 20:11  Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi; sentähden Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen.

Tämä Tooran kirjoitus on olemassa samasta syystä kuin Luomisen luomiskertomus, molempien tarkoitus on muistuttaa projektion keinoin Jumalan seitsenvaiheisesta Luomistyöstä. Toisin sanoen, kummatkaan eivät osoita, että Luomistyöhön meni seitsemän maan päivää, vaan molemmat kertovat, että seitsemän maan päivää ovat muistutuksena, projektiona, seitsenvaiheisesta Luomistyöstä, Jumalan Suunnitelmasta. Ja sen tähden on myös Sabatti ja seitsemänpäiväinen viikko säädetty meitä varten.

Jos tämä kuulostaa sinusta erilaiselta, mitä yleensä opetetaan, niin entäs seuraava Heprealainen opetus?

Jumalan Aika, Luomistyö ei kulje eteenpäin, vaan edestakaisin peilaten, niin kuin Menora (Exo 37:17) tavattiin sytyttää. Miten? Näin:

4 – 5 – 6 – 7 – 3 – 2 – 1

Eli:

1 – Yön ja Päivän Jakaminen on kuin: 4 – Auringolla, kuulla ja tähdillä Täyttäminen.
2 – Vetten ja taivaan Jakaminen = 5 – Linnuilla ja kaloilla Täyttäminen.
3 – Maan ja kasvien Jakaminen vedestä = 6 – Eläimillä ja ihmisellä Täyttäminen.
7 on Ensimmäinen ja Viimeinen, varsi josta kaikki muu alkoi ja johon kaikki myös loppuu, Alef ja Tav, eli Shabatti.

Kun tietää ja on oppinut tämän perusasian, ratkeavat useat pulmat, joista vähäisin ei ole se, että perinteisessä kirkkoluvussa kasvit ovat olemassa ennen aurinkoa, missä ei biologian näkökulmasta ole järjen hiventäkään..

Mutta, nyt takaisin asiaan, miten Menoran liekit muka vastaavat päiviä?

Koska, heprean sana Jom, joka käännetään päivä, tarkoittaa ”se mikä on kuuma”, viitaten myös tuleen. Ja lisäksi tieto Menoran luonteesta ei ole uutta, sanoohan jokainen juutalainen ensyklopedia, että 7 lampullinen Menora kuvaa 7 osallista Luomista. Asia on de facto niin kuin kirjoitan, voit tarkistaa sen itse.


Seitsemäs

Shabatin merkitys on myös Menorassa suuri, nimittäin kaikki muut päivät saavat alkunsa seitsemännestä, Juuresta, joka on nimeltään Ner Elohim, Jumalan Valkeus ja myös Shamas, eli Palvelija. Kuulostaako muuten tutulta?

Mar 2:27  Ja hän sanoi heille: "Sapatti on asetettu ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten.
Mar 2:28  Niin Ihmisen Poika siis on sapatinkin herra."

Aivan niin, Jumala itse on Shabat, Seitsemäs Valo! Pureksi tätä hetken, sillä pian saat lukea uutta!

Ja katso, nyt sinulle avataan mitä Johannes näki!

Rev 1:13  ja lampunjalkain keskellä Ihmisen Pojan muotoisen, pitkäliepeiseen viittaan puetun ja rinnan kohdalta kultaisella vyöllä vyötetyn.
Rev 1:14  Ja hänen päänsä ja hiuksensa olivat valkoiset niinkuin valkoinen villa, niinkuin lumi, ja hänen silmänsä niinkuin tulen liekki;
Rev 1:15  hänen jalkansa olivat ahjossa hehkuvan, kiiltävän vasken kaltaiset, ja hänen äänensä oli niinkuin paljojen vetten pauhina.
Rev 1:16  Ja hänellä oli oikeassa kädessään seitsemän tähteä, ja hänen suustaan lähti kaksiteräinen, terävä miekka, ja hänen kasvonsa olivat niinkuin aurinko, kun se täydeltä terältä paistaa.

Jos ei Ilmestyskirja osoita, että Hän on se keskimmäinen lamppu, niin ei sitten mikään!


7 Henkeä

Ja seuraavaksi onkin hyvä julistaa, että Luominen ei kerro historiaa vaan se kertoo Jumalasta itsestään, sille on syynsä miksi se aloittaa Raamatun!

Katso!

Rev 4:5  Ja valtaistuimesta lähti salamoita ja ääniä ja ukkosen jylinää; ja valtaistuimen edessä paloi seitsemän tulisoihtua, jotka ovat ne seitsemän Jumalan henkeä.

Isa 11:1  Mutta Iisain kannosta puhkeaa virpi, ja vesa versoo hänen juuristansa.
Isa 11:2  Ja hänen päällänsä lepää Herran Henki, viisauden ja ymmärryksen henki, neuvon ja voiman henki, tiedon ja Herran pelon henki.

Missä järjestyksessä Jumalan Henget ovat Menorassa (asia mikä Ilmestyskirja 4:5:stä selvisi), mikä Luomisen päivä vastaa mitäkin Henkeä?

Huomaa, että Jesaja mainitsee Henget pareittain, niin kuin Luomisen päivät ovat peilaten pareittain. Huomaa myös, että kun aloitamme Herran Hengestä, se on, Menoran varresta/keskiosasta, tulevat ensimmäisenä vastaan ulommaiset lamput. Eli järjestys on edelleen sama kuin aiemmin.

4 – 5 – 6 – 7 – 3 – 2 – 1

7 Ruach Jehovah, Jehovan Henki (Eläväisyys)
1 Hakma, Viisauden Henki (Taidollisuus) - 4 ve’Bina, ja Ymmärryksen Henki (Käsittäminen)
2 Etsa, Neuvon Henki (Ratkaiseminen) - 5 ve’Gevura, ja Voiman Henki (Voitollisuus)
3 Daat, Tiedon Henki (Näkeminen) - 6 ve’Jirat Jehovah, ja Jehovan pelon Henki (Kunnioitus)

Ja tässä alla uudestaan Luominen, verrataksesi:

1 – Yön ja Päivän Jakaminen on kuin: 4 – Auringolla, kuulla ja tähdillä Täyttäminen.
2 – Vetten ja taivaan Jakaminen = 5 – Linnuilla ja kaloilla Täyttäminen.
3 – Maan ja kasvien Jakaminen vedestä = 6 – Eläimillä ja ihmisellä Täyttäminen.
7 on Ensimmäinen ja Viimeinen, Alef ja Tav, eli Shabatti.

Jumala on Luonut maailman seitsemässä osassa tuodakseen esiin Hänen Seitsemänosaista, Täydellistä, Luontoaan. Ja tämä asia peilaantuu kaikkialla muuallakin Raamatussa.


Armolahjat

Jehovan Henget vastaavat myös Armolahjoja, sillä meidän tulee muuttua Hänen kaltaisikseen ja Hänen päällään olivat nämä seitsemän, niin kuin Jesaja kertoi. Näitä on kuitenkin hyvin vaikeaa erottaa toisistaan, koska Henki on Yksi, Echad ja Menora on taottu yhdestä kappaleesta kultaa.

1Co 12:8  Niinpä saa Hengen kautta toinen viisauden sanat, toinen tiedon sanat saman Hengen vaikutuksesta;
1Co 12:9  toinen saa uskon samassa Hengessä, toinen taas terveeksitekemisen lahjat siinä yhdessä Hengessä;
1Co 12:10  toinen lahjan tehdä voimallisia tekoja; toinen profetoimisen lahjan, toinen lahjan arvostella henkiä; toinen eri kielillä puhumisen lahjan, toinen taas lahjan selittää kieliä.

Joissain Armolahjoissa ilmenee useampiakin Herran Henkiä ja tässä se suurin ymmärrys, pointti, on, että Lahjojen määrää ei ole rajoitettu ja lahjoilla ei ole varsinaista eroa, vaan ne ovat kaikki samasta juuresta!

Profetoimisen Lahja on kuitenkin Lahjoista suurin, sillä siinä ilmenevät kaikki Herran Henget, tavoittele tätä lahjaa, niin kuin Sana kehoittaa (1Co 14:1)!

Katso!

Profetoimisen Lahjassa on Daat, Tiedon Henki:
1Co 13:2  Ja vaikka minulla olisi profetoimisen lahja ja minä tietäisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon..

Siinä on Hakma, Viisauden Henki, Etsa, Neuvon Henki ja Jirat Jehova, Jehovan Pelon Henki:
1Co 14:3  Mutta profetoiva puhuu ihmisille rakennukseksi ja kehoitukseksi ja lohdutukseksi.

Siinä on Bina, Ymmärryksen Henki, Gevura, Voiman Henki ja Jehovan Henki:
1Co 14:24  Mutta jos kaikki profetoisivat ja joku uskosta tai opetuksesta osaton tulisi sisään, niin kaikki paljastaisivat hänet ja kaikki langettaisivat hänestä tuomion,
1Co 14:25  hänen sydämensä salaisuudet tulisivat ilmi, ja niin hän kasvoilleen langeten rukoilisi Jumalaa ja julistaisi, että Jumala totisesti on teissä.

Onko siis ihmekään, että myös Vanhassa Liitossa profeetta nostetaan niin suureen arvoon?!

Koska Profetian Lahja on kaikkien Lahjojen Täyttymys, on varmasti sopivaa olettaa, että jokainen, jolla jokin Lahja on, on matkalla kohti tätä Lahjaa! Onhan Menora niin kuin Öljypuu, kun se kasvaa, ovat uloimmat oksat aina alimpana, sitten kasvavat sisemmät keskimmäiset oksat ja lopuksi Taivasta kohden on sen huippu!

Ano siis Profetoimisen Lahjaa, ole ja kasva niin kuin Puu, Vanhurskas! Tämä on salaisuus Lahjojen saamiseen:

Psa 1:1  Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat,
Psa 1:2  vaan rakastaa Herran lakia ja tutkistelee hänen lakiansa päivät ja yöt!
Psa 1:3  Hän on niinkuin istutettu puu vesiojain tykönä, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu; ja kaikki, mitä hän tekee, menestyy.

Jer 17:7  Siunattu on se mies, joka turvaa Herraan, jonka turvana Herra on.
Jer 17:8  Hän on kuin veden partaalle istutettu puu, joka ojentaa juurensa puron puoleen; helteen tuloa se ei peljästy, vaan sen lehvä on vihanta, ei poutavuonnakaan sillä ole huolta, eikä se herkeä hedelmää tekemästä.

Syy siihen miksi Seurakunnalla on nykyisin niin vähän lahjoja, on, koska Seurakunta ei kunnioita Jumalaa ja se ei rakasta Lakia. Se ei ole vielä käsittänyt, että Laki määrää Uhrin ja se ei vielä ole ymmärtänyt, ettei Lain kautta ole kukaan koskaan pelastunut. Sillä on luulo, että Lain teot pelastivat Vanhat Viisaat, mutta asia ei ole niin, vaan ainoastaan Jehovassa on Pelastus!


Jumalan Mestarillinen Suunnitelma

Kuitenkin, Luomistyön suora, perinteinen lukutapa, ei sekään jää tarpeettomaksi. Sillä se avaa aivan selvästi Jumalan seitsentuhatvuotisen suunnitelman:

Maailman historia

 1. Kun meidän Herramme sanoi ristillä, ”se on täytetty!”, maailma alkoi. Jumalan Luomistyö alkoi Rakkaudesta, joka on ”ristiinnaulittu maailman perustamisesta saakka” (1Pe 1:19-18, Rev 13:8). Hän on erotus Valkeuden ja pimeyden välillä, Hän on myös ensimmäinen Adam.
 2. Kansat ja ihmisheimot syntyvät, taivaan voimat ryhtyvät hallitsemaan maata, sekaannus (majim tarkoittaa paitsi vesiä, myös sekoituksia, nesteitä).
 3. Noin 1000 eaa. Israelin Kuningaskunta perustetaan ja erotetaan pysyvästi muista kansoista (vedet), tuottamaan Vanhurskauden Sato.
 4. Hän, Jahshua on meidän Vanhurskautemme Aurinko, Hän on elävä Toora, joka tuli vuonna 4000 Adamista. Jumalan Sana, Toora, Kirjoitus, heijastaa Hänen Valoaan, se on Kuu. Tähdet ovat vähäisempiä Valkeuden palvelijoita, he ovat enkelit.
 5. Henkivallat ja voimat (linnut) hallitsevat maailmaa kirkon ruoskalla, ihmispopulaatioiden räjähdysmäinen kasvu (kalat).
 6. Petovaltioiden synty, evankeliumin ja humanismin aika, ihmisen vallan loppu on lähellä.
 7. Tämä on Jumalan tuhatvuotinen valtakunta, Rauhan Aika.


Ja se avaa myös Raamatun, kun sen Kirjat asetetaan oikeaan, eli Heprealaiseen järjestykseen:

 1. Toora, joka on meidän Valomme.
 2. Nevi’im, Profeetat, erotus voimien ja Voiman välillä.
 3. Ketuvim, Kirjoitukset, elämän oppi, Vanhurskaus ja Viisaus.
 4. Evankeliumi ja Apostolit, Vanhurskauden Aurinko, Vaimo, Kuu ja Tähdet, Jumalan Pojat.
 5. Yleiset Kirjeet, henkien erottaminen ja Evankeliumin leviäminen.
 6. Saulin, eli Paavalin Kirjeet, eläinten ja Uuden Ihmisen Luominen.
 7. Ilmestyskirja, Sabatti, tuhatvuotinen valtakunta, Alef ja Tav.

 

Nyt sinä vihdoin olet saanut tietää, että meidän Herramme on Alef ja Tav, Hän on Ensimmäinen ja Viimeinen (Rev 1:8)! Hän on Lepo josta kaikki alkaa, Seitsemän Hengen Jumala, Lepo johon kaikki loppuu! Ylistä siis Herraa sinun Jumalaasi, joka avaa salatuimmatkin asiat!

 

Ja eiköhän se ole nyt jo selvää, ettei ateisteille kannata väittää Luomistyöhön menneen seitsemän 24-tunnin jaksoa?!

Joel 18.12.2012

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Täyty Pyhällä Hengellä - saatanan peli
Keskustelu kategoriassa Tutkivat, johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus