PESACH - 30 j.a.a

Vuosi 30 jälkeen ajanlaskun (Messiaan Jeshuan syntymästälaskien) hebrealaisen raamatullisen kalenterin mukaan

1. hebrealaisen kuukauden 10. päivä, Aviv (Kevät, kevään aloittava kuu, Aabib-kuun 10.pvä) oli viikon seitsemäs päivä eli lauantai. Normaali viikkosapatti oli siis menossa. Jeshua oli ratsastanut sapatiksi Jerusalemin kaupunkiin.

1. hebrealaisen kuukauden 13. päivä, (Aabib-kuun 13.pvä), oli viikon kolmas päivä, oli tuolloin tiistai-ilta. Tästä illasta tärkeän teki se, että Jeshua söi viimeisen kerran aterian opetuslastensa kanssa, ennen tulevaa kuolemaansa.

1. hebrealaisen kuukauden 14. päivä, (Aabib-kuun 14.pvä), viikon neljäs päivä, oli keskiviikko. Tuo päivä, joka hebrealaisittain alkoi jo edellisenä iltana auringon laskettua, oli Pesachin valmistuspäivä. Tämä kyseinen päivä vuonna 30 oli myös Jeshuan ristiinnaulitsemisen päivä.

1. hebrealaisen kuukauden 15. päivä, (Aabib-kuun 15.pvä), viikon viides päivä, oli torstai. Tämä päivä oli varsinainen Pesach'n juhlapäivä ja Happamattoman leivän juhlaviikon ensimmäinen juhlapäivä.

1. hebrealaisen kuukauden 16. päivä, (Aabib-kuun 16.pvä), viikon kuudes päivä, oli perjantai.

1. hebrealaisen kuukauden 17. päivä, (Aabib-kuun 17.pvä), viikon seitsemäs päivä, oli lauantai. Eli jälleen normaali sapatti (perjantainillasta - lauantain iltaan). Tämän sapatin päättyessä, mahdollisesti juuri ennen sitä Jeshua nousi kuolleista, oltuaan haudassa kolme päivää ja kolme yötä.

1. hebrealaisen kuukauden 18. päivä, (Aabib-kuub 18.pvä), viikon ensimmäinen päivä, oli sunnuntai.

1. hebrealaisen kuukauden 21. päivä, (Aabib-kuun 21.pvä), viikon neljäs päivä, oli keskiviikko. Pesachin seitsemäs, ja siten viimeinen, Happamattoman leivän (Hag haMatzot) juhlapäivä.

Huom! Israelissa silloin ja nykyäänkin päivä lasketaan alkavaksi auringonlaskusta ja päättyvän auringonlaskuun. Ja: kahdeksan juhlapäivää saadaan, kun lasketaan valmistuspäivä (14. pvä 1. Hebrealaista Raamatullista kuukautta) mukaan.

Huomio! Nisan on ortodoksi- ja sekulaarijuutalaisen kalenterin sana, joka on täysin babylonialaista perää, ei siten raamatullinen, ja siksi emme käytä sitä, emmekä toimi sen mukaan, emmekä heidän kalenterilaskelmiensa mukaan!

JHVH:n Pyhien Kirjoitusten mukaisesta Pesachista ja Happamattoman leivän juhlan viettämisestä on erikseen kirjoitettuna oma sivu Israelin huoneessa: Pesach säädös. Artikkeli löytyy Seurakunta-kategoriasta, alaotsikolta JHWH sana

Kannattaa lukea Exoduksen eli II Mooseksen kirjan teksti huolella!

*

Esikuvaa, ja muistutusta

Juutalaiset (ei-messiaaniset) viettävät Pesachia ja Happamattoman leivän juhlaa Egyptistä lähdön muistoksi Adonaille, Exodus 12. luvun mukaan. Mutta tämä kaikki, mitä siellä on kirjoitettuna juhlasta, on esikuvaa meille ja muistutusta Messiaan kärsimyksistä sekä ristinkuolemasta syntiemme tähden, että meillä olisi Elämä Hänessä ja Hänen kauttaan syntien anteeksiantamus, eli sovitus, ja sitä kautta pääsy ISÄN tykö Taivaan kotiin ja pääsy Armon Kuninkaanistuimen eteen myös tässä ajassa olevien pyyntöjemme ja rukoustemme kanssa.

Tässä minun täytyy huomauttaa, että ilman Sanan Ilmestystä ja ymmärrystä, kukaan uskovaiseksi itseään kutsuva ihminen, ei pääse Taivasten Kuningaskunnan Messiaan ja Kuninkaan opetuslapseksi, Hänen Tielleen. Vaan: Hänen kaidalle, kapealle, Tielle Häntä seuraamaan, pääsee vain ja ainoastaan ahtaan portin kautta! Eli: ilman täydellistä parannuksen tekoa, yhtäkuin totaalimuutosta nykyisestä uskonnollisesta maailmasta, ei yksikään nykykristitty tai edes itseään messiaaniseksi kutsuva henkilö ole sillä Tiellä Häntä seuraamassa! Vaelluksestaan ja opistaan nämä asiat huomataan!

Golgatalla vuodatettu Jeshua Messiaan Pyhä Veri takaa meille, jotka uskomme Häneen ja olemme Hänen Taivasten Kuningaskuntansa opetuslapsia, tämän mittaamattoman Armon, ja on hintana synneistämme, joita ei muuten olisi voitu mitenkään sovittaa.

Koonnut: Teija K. ja julkaistu v. 2009,

muokattu 10.02.2018

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Siunattu olkoon Hän - Shavuot-saarna - Valittu suku
Keskustelu kategoriassa , johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus