Juuda ja Efraim

Monet kansojen uskovat eivät tiedä, mitä väliä tai mitä tarkoitusta on Juudalla ja Efraimilla. Ok. Ne ovat kaksi Israelin heimoa. Muttane ovat myös kaksi Israelin alueellista heimojakoa; Eteläiseen ja Pohjoiseen Israeliin.

Eteläinen Israel käsittää Juudan, Benjaminin ja osan Leevin heimoa, ja pohjoinen loput heimot, eli: Isaskarin, Sebulonin, Asserin, Daanin, Simeonin, Ruubenin, Gaadin, Naftalin ja Joosefin heimot (joka sisältää Manassen ja Efraimin).

Efraim (10 pohjoisen Israelin heimot) on 'kadonnut' - tosin ei Elohimilta.

Efraim joutui pakkosiirtolaisuuteen, josta heimot siirtyivät pohjoiseen; eli 10 heimoa asuu muualla kuin Israelissa, ollen kuitenkin israelilaisia. Kun he alkavat löytää juurensa ja Messiaansa, siitä tulee aivan mahtavaa.

Yleisesti luullaan, että heillä on juutalaiset tavat ja kulttuuri, juhlat ja ruuat yms., mutta Raamatun mukaan he elävät kansojen (pakanakansojen) keskuudessa juurettomina! Mutta, kun he löytävät juurensa Messiaassa, niin he löytävät kadonneen identiteettinsäkin, Raamatun Sanan sekä Raamatulliset juhlat, ruoat - kaiken. HalleluJah!

Eräs pieni lisäys tähän on paikallaan: netissä on olemassa paljon opetusta (varsinkin englanninkielistä), jonka mukaan kaikki pakanakansojen pakanuudesta uskoon Jeshuaan Messiaaseen kääntyneet ovat Efraimia, mutta emme suinkaan voi uskoa tällaisiin väitteisiin, niin hurjia ja kummallisia ne ovat. Nimittäin, jos kaikki kansojen uskovat olisivat Efraimia, niin ketkä sitten tulevat olemaan niitä, joiden raamattu kertoo olevan Israeliin palaavien omaisuuskansan fyysisten jäsenten apulaisia, esim. lasten imettäjiä ja muita? Ks. esim. Jes. 49:22-23

Ortodoksirabbit ovat tutkineet kadonneitten heimojen kohtaloa, mutta ovat usein liittäneet heihin juuri talmud-traditioon perustuvia juhla- yms. tapakulttuuria, ja siten yrittäneet heitä etsiä, tajuamatta, ettei heillä näitä 'juutalaisiksi osoittavia asioita elämässään enää juurikaan tai lainkaan ole'. Sen tähden Israel ottaa nykyäänkin vastaan juutalaisuuteen kääntyneitä ryhmiä 'juutalaisina'. Mutta alkuperäisiä israelilaisia he eivät välttämättä ole. Sen sijaan 'kadonneet' 10 heimoa ovat alkuperäisiä israelilaisia sekä heidän kanssaan pois karkotetut leeviläiset ovat. Alkuperäistä Juudaa, eli juutalaisia, ovat tietenkin Juudan heimon pois karkotetut, joita asuu ympäri maailmaa, varsinkin entisen NL:n alueilla ja USA:ssa.

Efraimin sauvaa, eli kymmentä heimoa, asuu mahdollisesti pohjoisessa Euroopassa; eli Suomen ja muiden Pohjoismaiden alueilla; sekä suomalais-ugrilaisten kansojen keskuudessa Venäjällä, Latviassa, Liettuassa ja Virossa, mutta myös läntisessä Euroopassa (Hollanti, Sveitsi, Belgia, Ranska), sekä erityisesti Brittein saarilla, USA:ssa, Canadassa, Australiassa, Uusi-Seelannissa ja mahdollisesti Etelä-Afrikassa. Näistä lisää voi lukea esim. Britt-Am -sivulta: http://britam.org/

Pohjoisen Israelin heimot eivät tunne toisiaan tässä karkotuksessa, eikä eteläisen Juudan heimot tunne heitä (enää) israelilaisiksi. Näin ollen onkin heidän vaikea yhdistyä. Mutta JHVH Adonai tulee tekemään tuon valtaisan yhdentymisen ja liittämään Efraimin sauvan Juudan sauvaan niin, että heistä tulee yksi Israel. Ja Pohjoinen Israel, Efraim ja siihen kuuluvat heimot, tulevat yhdessä Juudan kanssa palaamaan kotimaahansa eksiilistä (diasporasta), missä he nyt joutuvat olemaan. Siitä paluusta tulee Raamatun mainitsema suuri Exodus - se, joka mainitaan olevan suurempi kuin Egyptistä lähtö oli - se, joka tullaan aina muistamaan.

Tällä hetkellä Israeliin palaa siis vaan karkotukseen joutunut Juuda sekä Benjamin ja osa Leeviä; eli ns. kirjajuutalaiset Venäjältä ja muista maista. Ja tätä tapahtumaan 'valheellisesti' kutsutaan Exodukseksi. Tottahan toki se on OSA Exodusta, mutta EI KOKONAAN sitä.

Kirjoitin 'kirjajuutalaiset', koska hyvin usein Efraimilla, eli 10 kadonneella heimolla, ei ole esittää mitään todistetta israelilaisuudestaan kirjallisena - kirjat ovat hävitetyt tai kadoksissa. Niinpä heitä ei pidetä Israelin kansalaisina vaan muihin kansoihin (pakanakansoihin) kuuluvina. Ja, tämän vuoksi monet heistä joutuvat kääntymään kirjajuutalaisuuteen osoittaakseen olevansa muuttokelpoisia! On toki niinkin, etteivät he tässä nykyajassa olekaan 'kelvollisia juutalaisia', eli nykyrabbien hyväksymiä. Mutta sen tulee Elohim muuttamaan toiseksi, koska Hänen Sanansa sanoo, että pelkästään ympärileikattu juutalainen ei ole oikea juutalainen, vaan sydämeltään ympärileikattu juutalainen on oikea juutalainen, eli: Kuninkaaseen Messias Jeshuaan uskova ja uudesti ylhäältä syntynyt Taivasten kuningaskunnan hebrealainen / juutalainen, on oikea juutalainen ja oikea israelilainen!

Nyt voi joku sitten kysyä, että 'mitä sitten kristityt edustavat'?! Hyvä kysymys, sillä vain sydämeltään ympärileikattu ja ylhäältä Hengestä syntynyt israelilainen (tai messiaaninen juutalainen) liittää Jeshuaan Messiaanaan uskovat Taivasten kuningaskunnan kansojen ihmiset heihin, eli kuuluvaksi samaan ryhmään uskonsa kautta, koska palvelemme samaa Jeshuaa Messiasta.

Uskovat kansojen opetuslapset saavat lupausten lasten rinnalla samat oikeudet kuin israelilaiset messiaaniset, Jeshuaan uskovat, aivan kuten apostolisessa alkuseurakunnassa oli, ennen roomalaisen katolilaisuuden ja siihen liittyvän baabelilaisen pakanismin ja okkultismin tuloa alkuperäistä seurakuntaa pilaamaan ja tekemään jäseniä lapsikasteen avulla; eli sen ajan katoliseen kirkkoon liittämistä.

Valitettavasti tämä pakanuus-katolilaisuus ei tullut kitketyksi pois edes Lutherin uskonpuhdistuksessa. Noin 320 vuotta Jeshuan ylösnousemuksen jälkeen on Nikean kirkolliskokouksen päätöksellä määrätty, ketkä ovat uskovia: lapsena kastetut kristityt - kaikki, huolimatta heidän pakanallisesta taustastaan. Tätä ei Luther pystynyt tai halunnut kumota. Tämä kaikki tehtiin Konstantinuksen suotuisalla avustuksella, ja erityisesti kirkkoisä Origeneksellä oli 'sormensa tässä pelissä'; myöhemmin myös kirkkoisä Augustinuksella. Heitä molempia runsaasti siteerataan myös luterilaisen kirkon oppikirjoissa, ja onpa heillä käytössään jopa Augustinuksen uskontunnustuskin.

Jeshua Messiaaseen uskova Israel tunnusti ja tunnustaa vain yhden tunnustuksen, ja se kuuluu näin (5.Moos.6:4): "Kuule Israel, meidän Jumalamme on yksi!" "Shema Jisrael Adonai Eloheinu, Adonai echad!" (Devarim 6:4)

"Hear, O Yisra'el, YHWH our Elohim - YeHoWaH is One!"

Itse Jeshua Messiaamme tunnusti tätä em. uskon tunnustusta! Hän ei tarvinnut pitkiä litanioita. Emme mekään tarvitse. Meille riittää, että meidän Jumalamme ja Isämme on yksi, ja että Hän välittää meistä, rakastaa meitä ja kuulee meidän rukouksemme. Elohim, Taivaallinen Isämme, oli ja on Aabrahamin, Jaakobin ja Iisakin Jumala ja meidän Jehovamme, Vapahtajamme ja Mestarimme.

JeHoVaH Jeshua Messiaamme, Tule sydämiimme! Hae meidät Kotiin. Kiitos, että olet Kuninkaana hallitsemassa Sinuun uskovaa kansaasi Israelia ja kaikkia muiden maiden kansojen Sinuun uskovia! Ilmesty jokaiselle Sinua etsivälle, ja näytä Itsesi heille Taivasten Kuningaskunnan Kuninkaana!

Amen.

Teija K., tallennettu v. 2009

editoitu 12.02.2018

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
12 Jaakobin poikaa - Alkujaan 70 henkeä - Pudotuspeli - Jahushuan profetia
Keskustelu kategoriassa , johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus