Alikategoria: käsitteistö.Luettu: 18 kertaa. Osuttu: 5 kertaa. Fontin koko: pienennä - suurenna

JUTUSTELUA "KRISTILLISYYDESTÄ" JA OPETUSLAPSEUDESTA

Ei varmaan kenellekään ole jäänyt epäselväksi, miksi kutsun "Jeesukseen" uskovia nykyajan kristityiksi. Tällaisen nimityksen käyttäminen ei ole nykyajan kristittyjen halveksimista tai heidän halventamistaan. Teen sen vaan siitä syystä, että kristitty- sanana on perin turmeltu ja saastutettu historiansa aikana. Termi on kreikkalainen, joka alunperin merkitsi aivan muuta, kuin mikä sen merkitys on tänä päivänä.

Yksikään nykyajan kristitty, joka kuuluu eri kirkkokuntiin ja suuntiin tai edustaa nykyajan kristittyjen korvausteologiaa, ei ole Jeshuan opetuslapsi, puhumattakaan että hän olisi messiaaninen, joka alunperin tarkoitti kristittyä (Ap.t.11:26). "Jeesukseen" oleva uskovaisuus ei ole sama asia, kuin oleminen JHWH:n opetuslapsena. Ei kukaan "Jeesukseen" tai Jeshuaan tai Jahushuaan uskova ole automaattisesti taivasten kuningaskunnan opetuslapsi, vaan opetuslapsen tielle lähteminen on jokaisen uskovan tietoinen valinta. Nykyajan kristityt eivät tiedä opetuslapseuttamisen tiestä mitään. Kyllä he tietävät korvausteologiansa, jos kysyn heiltä jotakin opetuslapsen tiestä, mutta he elävät eristettyinä kaukana taivasten kuningaskunnan opetuslasten elämästä.

Mitä tarkoitan nykyajan kristityllä? Tarkoitan sillä niitä ihmisiä, joiden uskomiset ja vaeltamiset ovat hyvin epämääräisiä, He kuuluvat saatanan vallan alaiseen uskonnolliseen järjestelmään, jota kutsun kristilliseksi valtakunnaksi. Tämä järjestelmä alkoi muotoutua jo toisella vuosisadalla jaa. ja päättyi myöhemmin liittoon Rooman kanssa 300 luvulla jaa.. Tähän uuteen uskontoon kuuluvat virallisten kirkkojen, lahkojen ja eriseurojen lisäksi myös monet epäviralliset nykyajan kristilliset ryhmittymät, kuten "vapaat kristityt", "semimessiaaniset", "ennalleen asettajat", "israelistit" jne.. Heitä kaikkia yhdistää taivasten kuningaskunnan heprealaisilta lavastamalla anastettu korvausteologia. Tämä laittomuus pitää heidät visusti taivasten kuningaskunnan ulkopuolella.

Nykyajan kristittyjen uskomisella en tarkoita samaa uskomista kuin taivasten kuningaskunnassa. "Nykyajan kristilllinen evankeliumi" ei ole sama asia kuin taivasten kuningaskunnan besora. Mikä ne erottaa toisistaan? Ensimmäinen on korvausteologiaa, ja jälkimmäinen on niiden taivasten kuningaskunnan heprealaisten opetusta, jotka ovat menneet sisälle taivasten kuningaskuntaan. "Evankeliumi" johtaa siihen uskovat ihmiset suoraan lavealle tielle ja väärään valtakuntaan, mutta taivasten kuningaskunnan besoraan uskominen johtaa ihmiset ensin taivasten kuningaskunnan opetuksen piiriin, jonka jälkeen tie jatkuu eteenpäin. "Evankeliumi" johtaa siis ihmiset umpikujaan, mutta taivasten kuningaskunnan besora avaa tien, jonka päässä on iankaikkinen pelastus.

Nykyajan kristillisen valtakunnan "pastorit" opettavat, että "usko pelastaa" (Mark.16:16), mutta he eivät ymmärrä, että sillä ei tarkoiteta "Jeesukseen" uskomista. Kun puhutaan pelastavasta uskosta, silloin puhutaan taivasten kuningaskunnan besoran saarnaamisen kautta tulleesta Pyhän Hengen vaikuttamasta uskosta. Tämän uskon kautta ihminen kuulee taivasten kuningaskunnan opetuksen ja saa uskon lisäksi näkevät silmät, ylhäältä syntymisen (Joh. 3:3). Tämän jälkeen hänelle paljastuu taivasten kuningaskunnan salaisuus, jolloin hän saa valita taivasten kuningaskunnan ahtaan pelastuksen portin, itsensä kieltämisen ja ristin kantamisen kautta. Tästä alkavat sitten taivasten kuningaskunnan pelastavan uskon saaneen ensimmäiset askeleet Jahushuan seuraamisessa.

JHWHn sanan mukaan opetuslapseuttamista eivät tee "pastorit" tai evankelistat tai "papit", vaan tehtävä annettiin alussa taivasten kuningaskunnan heprealaisille lähettiläille (Matt. 28:16-20). Eri kirkkokuntien ja suuntien "pastorit" ja "papit" eivät edusta taivasten kuningaskuntaa, joten miten he voisivat ohjata oppilaita taivasten kuningaskunnan salaisuuksien ymmärtämiseen? Paikallisen taivasten kuningaskunnan seurakunnan lähettämän apostolin kautta Pyhä Henki opetuslapseuttaa toisen kaupungin vasta uskoon tulleet (Ap.t. 11:25-26). Lähetetyt asettavat profeettojen kanssa jokaiselle paikkakunnalle yhteisen perustuksen (Efes. 2:20), jonka jälkeen uskovien opetuslapseuttaminen voi alkaa. Nykyajan kristittyjen joukossa on niitä, jotka uskovat "Jeesukseen". Jotkut ovat olleet "Jeesukseen" uskovia monia kymmeniä vuosia, mutta he kaikki ovat jääneet vaille taivasten kuningaskunnan koulutusta. Olen surullinen nykyajan kristittyjen uskovien puolesta, että saatana on varastanut heiltä taivasten kuningaskunnan salaisuuden, jonka JHWH on asettanut jokaiselle uskovalle elämän tieksi.

Jokaisella uskovalla on oikeus saada opetuslapseuskoulutus aina messiaaniseksi nimitykseen asti. Näyttää siltä, että monet nykyajan kristityt jäävät ihmisten luomien käskyjen ja säädösten orjiksi, mutta eivät koskaan pääse nauttimaan JHWHn lasten oikeuksista, jonka heille toisi taivasten kuningaskunnan seurakunnassa loppuun asti viety opetuslapseuttaminen, jonka kruununa on messiaanisuus.

Nämä selittämäni asiat kuulostavat nykyajan kristityiltä oudoilta ja enkä sitä ollenkaan ihmettele. Ovathan nykyajan kristillisyyden juuret olleet jo noin 1800 vuotta Roomassa, Kreikassa ja Babyloniassa. Nykyajan kristitty käsite paljastaa hellenistisen alkuperän, nimityksen kantajien hellenistiset juuret, joita vastaan Shaul taisteli koko elämänsä ajan. Shaul kirjoitti varoitti taivasten kuningaskunnan oppilaita hellenismin, pakanallisuuden, turmelevasta vaikutuksessa. JHWH tarvitsi Shaulin kaltaisen Toora-oppineen, että Hän asettaisi hellenistisen maailman keskuuteen heprealaisen, taivasten kuningaskunnan järjestyksen.

Paikka paikoin olen käyttänyt melko tiukkoja sanavalintoja (1 Kor. 4:21): "Sillä jos me olemme olleet suunniltamme, niin olemme olleet Elohimin tähden; jos taas maltamme mielemme, teemme sen teidän tähtenne (2 Kor. 5:13)." Minua vaivaa sama syndroma kuin Shaulia, joka sai palautetta, että hän kauhistutti kirjeillään ja oli painava ja vahva teksteissään, mutta kun hän saarnasi, oli se mitätöntä (2 Kor. 10:9-10). Mitä muuta minäkään odotan! Minä olen nykyajan kristittyjen mielestä "prutaali mies", joka olen tullut häiritsemään koko nykyajan kristikunnan mielenrauhaa (vrt. Ap.t. 16:20).

Uskonnollista maailmaa on aina kiinnostanut, miten saadaan öykkäri hiljaiseksi? Kun JHWH asetti Johanneksen 'huutavaksi ääneksi, hiljenikö hän? Hän jatkoi huutoansa siihen asti, kunnes Herodes katkaisi hänen kaulansa. Kun sanot koiralle: "Nau'u", naukuuko se? Ja jos sanot kissalle: "Hauku", haukkuuko se? Jokainen tekee, minkä osaa, niinpä opetan sen, mitä Rabbi Jeshua on minulle opettanut (1 Kor. 12:18). Syötkö nenälläsi ja näetkö korvillasi? Tai laitatko hanskat jalkoihisi ja sukat käsiisi? Toimisit nurinkurisesti (1 Kor. 12:14-17). JHWH on tehnyt taivasten kuningaskunnan opetuslapsista Messiaan ruumiin jäseniä, joilla jokaisella on oma tehtävänsä. Me emme ole kloonattuja nykyajan kristittyjä, vaan olemme erilaisia. Jokainen meistä on suunniteltu tekemään jäljittelemättömiä erityistehtäviä taivasten kuningaskunnan seurakunnassa. Olemme siksi nykyajan kristillisten lahkojen ja eriseurojen "paha uni", koska JHWH toteuttaa hengellistä työtä taivasten kuningaskunnan työtä meidän kauttamme. Hän tekee työtä mitä erikoisimmilla tavoilla eri armolahjojen, sananpalvelusvirkojen ja Pyhän Hengen moninaisten voimavaikutusten kautta (1 Kor. 12:4-6).

Vihaanko nykyajan kristittyjä? Olenko heille katkera? En voisi tehdä sellaisella sydämellä töitä Hänelle, jota rakastan. Sellaisella murhaavalla sydämellä en voisi pysyä Hänen rakkaudessaan (1 Joh. 2:9 -> 3:17). Muistan nuoruudessani erään hetken, jolloin sydämeeni oli tullut katkeruutta nykyajan kristittyjä kohtaan, silloin näin, kuinka Hänen pahoin ruhjottu päänsä oli kääntyneenä ja kallistuneena ristin oikealle puolelle. Yhtäkkiä Hän käänsi päänsä ristin vasemmalle puolelle, minuun päin ja kysyi: "Vieläkö sinä lyöt Minua?" Silloin sydämeni nyrkki vaipui alas! Silloin ymmärsin, että sydämeni lyövä asenne satutti Häntä, joka oli ottanut kannettavakseen kaikki ihmisten synneistä johtuvat rangaistukset. Te, jotka tunnette minut, voitte todistaa, millainen on sydämeni.

Jos tänään vihaan jota kuta tai olen katkera jollekin, lyön silloin Häntä. Satuttaisinko Häntä, jos todella rakastan Häntä? Taivasten kuningaskunnan opetuslapsena rakkauskäsitykseni on aivan toinen kuin nykyajan kristityillä. Se ei ole lepsuilua ja sormien välistä katsomista, se ei ole sallimuksen haaleaa elämää, vaan se on sydämen sitoutumista rakastavaan suhteeseen Messiaan Jahushuan kanssa. JHWH:n sana ilmoittaa, että se ei ole pelkurien, epäuskoisten, saastaisten, murhaajien, huorintekijäin, velhojen, epäjumalanpalvelijain, valhettelijain ja koirien elämää (Ilm. 21:8 ja 22:15), vaan niiden elämää jotka 'tuntevat Elohain, vahvistuvat ja tekevät' [jachaziqu veasu]. Se on suolalla suolattua elämää, joka ei taivu tallattavaksi (Matt. 5:13).

Julkaistu 2012 - 2014

Mauno K.

Muokattu 03.10.2017

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Mooseksen viha - Profeetallinen sana Israelille - Juutalainen perimä - Oikean käden poika
Keskustelu kategoriassa Yleiset, johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus