JESHUAN RISTI

Saatat taivasten kuningaskunnan oppilaana rukoilla ja lukea pyhiä kirjoituksia päivittäin ja käydä monta kertaa viikossa kotikokouksissa. Nämä edellä mainitut ovat hyviä asioita, mutta et sinä ansaitse niiden kautta Elohimilta yhtään mitään. Ei, vaan sinä altistat tällä kaikella sisäisen elämäsi Elohimin työtä varten Messiaassa Jeshuassa. Hän tekee työtänsä sinussa pyhän sanansa ja Pyhän Henkensä kautta. Hengellisen elämäsi kasvun pohjana ja perustana olkoon aina vain Jeshuan verinen ristinkuolema. Ilman Jeshuan tekemää sovitustyötä Elohimilla ei olisi mitään asiaa sinun kanssasi! Ainoastaan Messias Jeshuan tähden Hän voi käytännöllisellä tavalla osoittaa rakkauttaan sinua kohtaan ja tehdä työtään sinussa.

Etkö tiedä, että olet itse itsessäsi turmeltunein luomus, mitä on tässä maailmankaikkeudessa? Ehkä sanot: "Kauheaa, tuo nimittelee minua!" Tarkoitan vanhaa olemustasi. Vanhassa luomuksessasi oleva pahuus ei koskaan puhdistu, parane tai pyhity. Ei, se pysyy täydellisesti raadollisena ja muuttumattomana pahana koko elämämme. Tämän tähden vanha olemuksemme ristiinnaulittiin yhdessä Messiaan kanssa (Galat. 2:19), että uusi luomus Messiaassa pääsisi hallitsemaan (2. Kor. 5:17). Jo se tapa, millä Messias murhattiin, kertoi meille, miten järkyttävä onkaan meidän syntinen luontomme! Elohim ei antanut Pojan kärsimyksiin pienintäkään armoa tai huojennusta. Ei, vaan tuskallisen raa`an kuoleman! Elohim on osoittaanut taivasten kuningaskunnan seurakunnalleen, missä on sen jokaisen jäsenen vanhan olemuksen paikka.

Elohimin suhtautuminen vanhaa olemustasi kohtaan on ja tulee aina olemaan äärimmäisen julma ja armoton, koska Jeshua kuoli ristillä! Elohim ei siedä vähäisessäkään määrin vanhan luontosi hellimistä! Vanhan luomuksesi kuoleman tuomio Messiaan Jeshuan kanssa ristillä oli Elohimille kyllin hyvää. Vain kuolemasi Messiaassa Jeshuassa saa Elohimin mielisuosion osaksesi. Vain kuolemasi Messiaassa Jeshuassa tekee sinusta todellisesti vapaan synnin orjuudesta. Lihassa asuvan synnin vaatimukset ovat loputtomat, mutta yhtäläinen kuolema Messiaan Jeshuan kanssa katkaisee leikaten sen vaatimukset iäksi ja ainiaaksi (Room. 6:5). Sinun tulee nähdä Hänessä oleva kuolemasi, niin kuolema pois synnistä etenee sinussa. Tästä Jeshua sanoi: "Mutta orja ei pysy talossa iäti; Poika pysyy iäti. Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, te tulette todellisesti vapaiksi (Joh. 8:35 -36)".

Toki et koskaan tule täysin synnittömäksi, vaikka jotkut menestysteologit saattavat niin väittääkin, mutta Paavali osoitti oikean asenteellisuuden, joka tulee olla taivasten kuningaskunnan oppilailla: "Niin tekin pitäkää itsenne synnille kuolleina, mutta Elohimille elävinä Messiaassa Jeshuassa (Room. 6:11)". Miten saat tämän vahvan asenteellisuuden? "Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, saatte elää (Room. 8:13)". Tässä kohdin Paavali kertoi, missä on sinun vahvan tahtosi salaisuus. Ilman sitä heikko tahtosi on kahden ylivoimaisen vaikuttajan välissä riepoteltavana. "Sillä liha himoitsee Henkeä vastaan ja Henki lihaa vastaan; nämä ovat nimittäin toisiansa vastaan, niin että te ette tee sitä, mitä tahdotte (Galat. 5:17)."

Niin, olet siinä välissä, yleensä pahan vietävissä. Kun taivut lihan tahdon mukaan, viedään sinua vastoin sisäistä tahtoasi kuin"pässiä narussa", jos taas vaellat Hengen voimassa, sinua johdatetaan vapaana kuin lammasta (Room. 8:14). Tämän elämän aikana et ole koskaan "vapaalla vyöhykkeellä", ei kenenkään puolella, vaan aina sinua viedään sinne, mihin tahtoelämäsi taipuu. Pyhän Hengen tehtävä on vahvistaa sinua kulkemaan Hengen hallinnan alaisuudessa. Hän opettaa sinulle nöyryyttä Jeshuassa Messiaassa, että taipuisit Hengen tahtoon, siksi on tärkeää päivittäin täyttyä Pyhällä Hengellä ja lukea Adonain sanaa (Efes. 5:18).

Koskaan Elohimin voitelun saamiseen ei ole "alennusmyyntipäiviä" eikä ohitustietä. Voitelun saamisen hinta on korkea. Kenellekään nykyajan kristitylle Elohim ei ole antanut oikeutta saada sitä. Voitelu on annettu vain taivasten kuningaskunnan opetuslapsille, sillä siksi heitä kutsutaankin raamatun käännöksissä kristityiksi. Hinta Adonain antaman voitelun saamiseksi on aina maksettava. Mikä on hinta? Koska siis Messias on kuollut ristillä, Hän on maksanut täyden hinnan, joten hinnan maksaminen tapahtuu besoran uskomisen, taivasten kuningaskunnan näkemisen, itsensä kieltämisen, elämänsä kadottamisen, ristin kantamisen ja ahtaan portin valitsemisen kautta.

Hän taatusti vie sinut tutustumaan ristiinnaulittuun Messiaaseen, jonka kärsimyksien osallisuuden armon saat elämässäsi kokea. On toista kärsiä taivasten kuningaskunnan opetuslapsena kuin nykyajan kristittynä, joka tuhlaa kärsimyksensä uskonnollisen järjestelmänsä jumalalle. Lavean tien kulkijat, eli nykyajan kristityt, ovat Jeshuan ristin vihollisia. He eivät edes tiedä, mitä Jeshuan kärsimyksillä tarkoitetaan. Sitä paitsi Jeshuan ristin kärsimys alkaa vasta taivasten kuningaskunnan ahtaalta portilta. Lavean tien 'kärsimyksillä' ei ole mitään tekemistä taivasten kuningaskunnan kärsimysten kanssa. Elohim armosta Pyhä Henki kuljettaa taivasten kuningaskunnan opetuslapsia aina vain syvemmälle Messiaan tuntemiseen. Elohimin Pyhän Hengen voimaan ja voiteluun ei päästä ristin ohitse, vaan kulkemalla yhdessä kärsivän Messiaan kanssa taivasten kuningaskunnan pelastuksen tielle (1. Kor. 2:2-5).

Julkaistu v. 2007

Editoitu 3.3.2018

Mauno K.

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Profeetan arvosteleminen - Velka ja Kreikka - Muukalaiset - Saastaisuudesta - Heimojen sauvat
Keskustelu kategoriassa , johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus