Alikategoria: heimo.Luettu: 15 kertaa. Osuttu: 12 kertaa. Fontin koko: pienennä - suurenna

Huomautus: Artikkelin kirjoittaja vastaa vain omista kirjoituksistaan, eikä jaa automaattisesti mitään näkemystä tai kantaa muiden sivustolla kirjoittavien kanssa.

Israelin puolella

Mitkä maat maailmassa ovat Israelin lasten puolella, todellisuudessa, riippumatta median pauhaamisesta? Artikkeli on medium-tason katsaus maailmantilanteeseen.

Historia

Vuonna 1947 esiin tuotiin YK:n resoluutio 181, jossa äänestettiin, mitä Roomalaiset kutsuivat Palestiinaksi, jakamisesta juutalaisille ja arabeille. Puolesta äänestivät 33 maata (skottilaisen vapaamuurariuden ylin arvo, joka myönnetään esimerkillisestä palveluksesta veljeskunnalle):

Australia, Belgia, Bolivia, Brasilia, Valko-Venäjä, Kanada, Costa Rica, Tšekkoslovakia, Tanska, Dominikaaninen Tasavalta, Ecuador, Ranska, Guatemala, Haiti, Islanti, Liberia, Luxemburg, Alankomaat, Uusi Seelanti, Nicaragua, Norja, Panama, Paraguay, Peru, Filippiinit, Puola, Ruotsi, Ukraina, Etelä-Afrikan unioni, Neuvostoliitto, Amerikan Yhdysvallat, Uruguay, Venezuela.

Vastaan äänestivät 13 maata (perjantai 13. lokakuu 1307, Temppeliherrat joutuivat petetyiksi):

Afganistan, Kuuba, Egypti, Kreikka, Intia, Iran, Iraq, Libanon, Pakistan, Saudi Arabia, Syyria, Turkki, Jemen.

Äänestämättä jättivät 10 maata:

Argentiina, Chile, Kiina, Kolumbia, El Salvador, Etiopia, Honduras, Meksiko, Englanti, Jugoslavia.

Todellisuus, kaikki ei ole sitä, miltä näyttää

Englanti myi aseita Israelin vihollisille ja avusti sotilaallisesti vihollisten joukkoja, valtion syntymisen aikoihin. On huhuja, joiden mukaan britit tiesivät keskitysleireistä, eivätkä tehneet asialle mitään. Tänä päivänä Englanti on yksi Israelin äänekkäimmistä läntisistä vastustajista, perusväestön tasolla. Maahanmuuttajaprosenteilla lienee asiassa oma osuutensa.

Yhdysvallat ei myynyt Israelin valtiolle aseita, kun se niitä kaikkein kipeimmin tarvitsi. On huhuja, joiden mukaan Yhdysvallat jopa kuvasi keskitysleirit ilmasta, mutta ei silti pommittanut niitä. Tänä päivänä Yhdysvallat on Israelin vihollisten suurin asetoimittaja ja kannattaa Israel-vastaisia islamistisia kansannousuja. Heitä ei todellisuudessa kiinnosta muu kuin oma hyötynsä, asia jonka heidän poliitikkonsa ovat julki puhuneet useita kertoja. Kuitenkin, heidän väestöstään, nähtävästi suurempi osa, kuin missään muualla, on israelilais myönteisiä.

Venäjä myi aseita liittolaistensa kautta Israelin valtiolle, kun se niitä kaikkein kipeimmin tarvitsi. Neuvostoarmeija vapautti juutalaiset keskitysleireiltä ja säästi kymmenien tuhansien juutalaisten hengen Itä-Euroopassa. Venäjä toimittaa aseita tänä päivänä Israelin vihollisille, eikä häpeile tuoda julki oman-edun tavoitteluaan.

Saksa myy aseita Israelille, näistä kuuluisimpana Delfiini-luokan sukellusveneet, joita voidaan käyttää strategiseen vastaiskuun. Saksa useimmiten myös tukee Israelia maailmalla kiistanalaisissa poliittisissa asioissa, esimerkkinä Durban konferenssista jättäytyminen (josta oli tullut antisemitistinen). Sen historia ei ole yhtä valoisa. Natsi-Saksa murhasi yli kuusi miljoonaa juutalaista, olisivat murhanneet kaikki, elleivät neuvostoliittolaiset olisi heitä pysäyttäneet. Jerusalemin suurmufti oli nimittäin liitossa Hitlerin kanssa, arabien oli määrä ”hoitaa työ loppuun”. Tänä päivänä Hitlerin antisemitistinen kirja, Mein Kampf on bestseller useimmissa Arabimaissa, etenkin Egyptissä.

Persia on ollut eräänlainen turvapaikka israelilaisille ja Jumala sai vaikuttaa sen kuninkaan, Kooreksen kautta, niin, että Israelin valtio jälleenrakennettiin satoja vuosia ennen Messiasta. Tänä päivänä Iran on Israelin valtion vannoutunut vihollinen, vaan ei alun perin samoista syistä kuin arabit. Iranin vihamielisyys Israelin valtiota kohtaan juontuu sen Shaahin ajoilta, jolloin Yhdysvallat ja Israel tukivat sen kansaa ahdistavaa länsimielistä diktaattoria ja hänen pelättyä turvallisuuspalveluaan SAVAK:ia. Kaikesta tästä huolimatta Iranissa on hyvinvoiva juutalaisyhteisö ja kyseinen valtio on tehnyt relatiivisesti vähän pahaa israelilaisille.

Intia on yksi Israelin tärkeimmistä kauppakumppaneista. Se on Israelin kanssa samaa mieltä, jos se on sen oman edun mukaista. Sillä ei ole antisemitismistä historiaa, voisi jopa väittää, että vähemmän kuin suomella.

Joitain muita maita, joilla on merkittävät positiiviset (sis. ideologinen yhteneväisyys) suhteet Israelin valtioon ovat ainakin:

Italia, Kreikka, Makedonia, Romania, Kanada, Etelä-Sudan.


Nämä samat maat todennäköisimmin ovat myös maat, joissa Messiaanisuus on kaikkein parhaimmassa asemassa, lisäyksenä Etelä-Amerikasta muutamat valtiot ja Etelä-Afrikka. Toisin sanoen, Kiinassa ja muualla Aasiassa voi kyllä olla paljon uskovia, ”hartaitakin”, mutta mitä Israelilaisiin tulee, niin Messiaaninen toiminta näyttää olevan niissä samalla tasolla kuin Kazakstanissa ja Liettuassa. Eli elävää toimintaa vain siellä täällä, mutta kuitenkin enemmän elämää kuin Suomessa.

Erikoisen Israelin tilanteesta tekee se, että Israelilaisia näyttää Messiaanisuus kiinnostavan enemmän kuin Israelilaisia. Nämä Israelilaiset näyttävät valmistautuvan kävelemään käsi kädessä Israeliin (Jer 3:18, 50:4), Israelilaiset puolestaan ajavat itsensä siihen jamaan, että he joutuvat tulemaan puolitiessä vastaan, siis ne harvat jotka jäivät henkiin (Isa 17:4-6).


Num 6:24  Jehova polvistuu antamaan sinulle lahjoja ja varjelee sinua.
Num 6:25  Jehova paljastaa olemuksensa sinulle ja on sinun turvaajasi.
Num 6:26  Jehova kohottaa kaiken huomionsa sinuun ja antaa sinulle yltäkylläisesti.


Tiesitkö?
Heprean sana Liitolle on Briyt.
Briyt: BET-RESH-YOD-TAV
Merkitys: Kodin pää tekee merkin
Kun Jumala teki iankaikkisen Liiton Israelin kanssa, oli Hänen annettava Liitolle merkki. Mikä se merkki on? Sen paljastaa se tosiasia, että TAV, eli merkki, on risti (alkuperäiset Heprean aakkoset ovat piktografeja, kuvia). Mitään Liittoa ei ole tehty ulkopuolisten kanssa, ainoastaan osallisuus on mahdollistettu.

 

Joel 25.6.2012

 

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Sekaannusta ja hajaannusta - Heimojen sauvat
Keskustelu kategoriassa Yleiset, johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus