Alikategoria: vitsit.Luettu: 12 kertaa. Osuttu: 1 kertaa. Fontin koko: pienennä - suurenna

Huomautus: Artikkelin kirjoittaja vastaa vain omista kirjoituksistaan, eikä jaa automaattisesti mitään näkemystä tai kantaa muiden sivustolla kirjoittavien kanssa.

Herran huumori

Raamattu on täynnä huumoria, mutta se ei ole länsimaista, ja menee siksi länsimaalaisilta useimmiten ohi. Sen huumorin voidaan sanoa kuuluvan genreihin groteski, sarkasmi, parodia, reality, musta ja ironia, kuitenkin, se on oikeammin heprealaista huumoria. Jos huumori ei mene perille, saat toden teolla nauraa itsellesi.


Karkoitus

Gen 4:14  Katso, sinä karkoitat minut nyt pois vainiolta, ja minun täytyy lymytä sinun kasvojesi edestä ja olla kulkija ja pakolainen maan päällä; ja kuka ikinä minut kohtaa, se tappaa minut."
Gen 4:16  Niin Kain poistui Herran kasvojen edestä ja asettui asumaan Noodin (pakolainen) maahan, itään päin Eedenistä.


Auto ajoi puhelinpylvästä päin

Exo 32:23  He sanoivat minulle: 'Tee meille jumala, joka käy meidän edellämme; sillä emme tiedä, mitä on tapahtunut Moosekselle, tälle miehelle, joka johdatti meidät Egyptin maasta'.
Exo 32:24  Niin minä sanoin heille: 'Jolla on kultaa, irroittakoon sen yltänsä'; ja he antoivat sen minulle. Ja minä heitin sen tuleen, ja siitä tuli tämä vasikka."


Sokea näkijä

Num 22:27  Kun aasintamma näki Herran enkelin, laskeutui se maahan Bileamin alla. Silloin Bileamin viha syttyi, ja hän löi aasintammaa sauvalla.
Num 22:31  Niin Herra avasi Bileamin silmät, niin että hän näki Herran enkelin seisovan tiellä, paljastettu miekka kädessänsä. Silloin hän kumartui ja heittäytyi kasvoilleen.


Läski mies kohtaa vasurin

Jdg 3:15  Ja israelilaiset huusivat Herraa, ja Herra herätti heille vapauttajan, benjaminilaisen Eehudin, Geeran pojan, vasenkätisen miehen. Kun israelilaiset lähettivät hänet viemään veroa Eglonille, Mooabin kuninkaalle,
Jdg 3:16  niin Eehud teki itsellensä kaksiteräisen miekan, jalan pituisen, ja sitoi sen takkinsa alle oikealle kupeelleen.
Jdg 3:17  Ja hän toi veron Eglonille, Mooabin kuninkaalle. Mutta Eglon oli hyvin lihava mies.
Jdg 3:21  …Eehud ojensi vasemman kätensä ja tempasi miekan oikealta kupeeltaan ja pisti sen hänen vatsaansa,
Jdg 3:22  niin että kahvakin meni sisään terän mukana ja terä upposi kokonaan ihraan, sillä hän ei vetänyt ulos miekkaa hänen vatsastaan. Sitten hän meni ulos laakealle katolle.


Bati, raiti, nitchekati (heb. Tulin, näin, voitin)

Jdg 5:24  Siunattu olkoon vaimojen joukossa Jaael, keeniläisen Heberin vaimo, siunattu vaimojen joukossa, jotka teltoissa asuvat.
Jdg 5:25  Vettä toinen pyysi, maitoa hän antoi, toi juhlamaljassa kermaa.
Jdg 5:26  Hän ojensi kätensä ottamaan vaarnaa, oikean kätensä työvasaraa; ja hän iski Siiseraa, löi murskaksi hänen päänsä, musersi ja lävisti hänen ohimonsa.
Jdg 5:27  Hänen jalkainsa juureen hän vaipui, kaatui, jäi siihen, hänen jalkainsa juureen hän vaipui, kaatui; jäi kuolleena makaamaan siihen, mihin vaipui.
Jdg 5:28  Siiseran äiti katselee ikkunasta ja huutaa ristikon läpi: 'Miksi viipyvät hänen sotavaununsa tulemasta? Miksi ovat hänen valjakkonsa askeleet niin hitaat?'
Jdg 5:29  Viisain hänen ruhtinattaristaan vastaa hänelle, ja hän kertaa itselleen hänen sanansa:
Jdg 5:30  'Varmaankin he ovat saaneet saalista ja jakavat sitä: tytön, kaksikin mieheen, kirjavaa kangasta saaliiksi Siiseralle, kirjavaa kangasta, kirjaeltua vaatetta saaliiksi, kaksi kirjaeltua, kirjavaa huivia saatujen saalisten kaulaan'.


Juutalaiset hädässä

Exo 14:10  Ja kun farao oli lähellä, nostivat israelilaiset silmänsä ja näkivät, että egyptiläiset olivat tulossa heidän jäljessänsä. Silloin israelilaiset peljästyivät kovin ja huusivat Herraa.
Exo 14:11  Ja he sanoivat Moosekselle: "Eikö Egyptissä ollut hautoja, kun toit meidät tänne erämaahan kuolemaan? Mitä teit meille, kun johdatit meidät pois Egyptistä!


Mitä Daavid edellä, sitä muuan Sasha perässä

1Sa 21:10  Sitten Daavid nousi ja pakeni sinä päivänä Saulia ja tuli Aakiin, Gatin kuninkaan, luo.
1Sa 21:11  Mutta Aakiin palvelijat sanoivat hänelle: "Eikö tämä ole Daavid, sen maan kuningas? Eivätkö he karkeloiden virittäneet hänelle tätä laulua: 'Saul voitti tuhat, mutta Daavid kymmenentuhatta'?"
1Sa 21:12  Daavid pani mieleensä nämä sanat ja pelkäsi suuresti Aakista, Gatin kuningasta.
1Sa 21:13  Niin hän tekeytyi mielipuoleksi heidän silmiensä edessä ja raivosi heidän käsissään ja piirusteli portin oviin ja valutti sylkeä partaansa.
1Sa 21:14  Silloin Aakis sanoi palvelijoilleen: "Näettehän, että mies on hullu. Miksi toitte hänet minun luokseni?
1Sa 21:15  Puuttuuko minulta hulluja, kun toitte tämän hulluttelemaan minun eteeni? Tällainenko saisi tulla minun hoviini?"


Kautta profeetan parran

1Ki 18:26  Niin he ottivat sen mullikan, jonka hän antoi heille, ja valmistivat sen. Sitten he huusivat Baalin nimeä aamusta puolipäivään asti, sanoen: "Baal, vastaa meille!" Mutta ei ääntä, ei vastausta! Ja he hyppelivät alttarin ääressä, joka oli tehty.
1Ki 18:27  Puolipäivän aikana Elia pilkkasi heitä ja sanoi: "Huutakaa kovemmin; hän on tosin jumala, mutta hänellä voi olla jotakin toimittamista, tahi hän on poistunut johonkin (lit. asioilla), tahi on matkalla; kenties hän nukkuu, mutta kyllä hän herää".


Ihmisen vale, Herran totuus

Gen 30:1  Kun Raakel näki, ettei hän synnyttänyt Jaakobille, kadehti hän sisartaan ja sanoi Jaakobille: "Hanki minulle lapsia, muuten minä kuolen".
Gen 35:17b  Ja kun hänen synnytystuskansa olivat kovimmillaan, sanoi kätilövaimo hänelle: "Älä pelkää, sillä tälläkin kertaa sinä saat pojan".
Gen 35:18  Mutta kun hänen henkensä oli lähtemäisillään, sillä hänen oli kuoltava, antoi hän hänelle nimen Benoni, mutta hänen isänsä antoi hänelle nimen Benjamin.
Gen 35:19  Niin Raakel kuoli siellä, ja hänet haudattiin Efratan tien varteen, se on Beetlehemiin.


Ensimmäinen blondivitsi

Pro 11:22  Kultarengas sian kärsässä on kaunis nainen, älyä vailla.


Laiska tekosyyn keksii

Pro 26:13  Laiska sanoo: "Tuolla tiellä on leijona, jalopeura torien vaiheilla!".


Hänkö ei muka naura?

Joshav bashamaim jishak Adonai jilag-lamov – Hän joka Taivaassa istuu nauraa, Herra heitä pilkkaa. (lit. Psa 2:4)


Hiljainen skene

Luk 11:5  Ja hän sanoi heille: "Jos jollakin teistä on ystävä ja hän menee hänen luoksensa yösydännä ja sanoo hänelle: 'Ystäväni, lainaa minulle kolme leipää,
Luk 11:6  sillä eräs ystäväni on matkallaan tullut minun luokseni, eikä minulla ole, mitä panna hänen eteensä';
Luk 11:7  ja toinen sisältä vastaa ja sanoo: 'Älä minua vaivaa; ovi on jo suljettu, ja lapseni ovat minun kanssani vuoteessa; en minä voi nousta antamaan sinulle'
(Kuvittele vieras hakkarainen keskellä yötä kysymässä mitäs muutakaan kuin leipää. Isäntä ja taloissa tyypillisesti olleet eläimet koirat, vuohet, kanat ja lampaat, koko perhe, heräävät miehen koputteluun ja huuteluun. Sitten molemmat varmistavat kaikkien heränneen huutelemalla oven lävitse. Tapahtuma on hyvin koominen ja se on tarkoituskin)


Mies sateessa ja talo sekaisin

Act 12:13  Ja kun Pietari kolkutti eteisen ovea, tuli siihen palvelijatar, nimeltä Rode, kuulostamaan;
Act 12:14  ja tunnettuaan Pietarin äänen hän ilossansa ei avannut eteistä vaan juoksi sisään ja kertoi Pietarin seisovan portin takana.
Act 12:15  He sanoivat hänelle: "Sinä hourit". Mutta hän vakuutti puheensa todeksi. Niin he sanoivat: "Se on hänen enkelinsä".
Act 12:16  Mutta Pietari kolkutti yhä; ja kun he avasivat, näkivät he hänet ja hämmästyivät.
(Niin kuin näet, se ei ollut katolinen kirkko, joka keksi yhdistää Pietarin kolkuttamiseen, porttiin ja oviin. Joka tapauksessa, kuvittele nyt, asukkaat väittelemässä kuka siellä oven takana on – ja lopulta joku saa älynväläyksen.. avata oven.”)


Ei ketään muutakaan jonka nimeen vannoa

Jer 22:5  Mutta jos te ette kuule näitä sanoja, niin minä vannon itse kauttani, sanoo Herra, että tämä linna on tuleva raunioiksi.


Paavien paskainen loppu

Mal 2:1  Ja nyt teille tämä käsky, te papit!
Mal 2:2  Jos ette kuule ja paina sydämeenne, niin että annatte kunnian minun nimelleni, sanoo Herra Sebaot, lähetän minä teitä vastaan kirouksen ja kiroan teille suodut siunaukset. Minä olenkin ne jo kironnut, sillä te ette ole painaneet tätä sydämeenne.

Mal 2:3  Minä kiellän teiltä jälkeläiset, ja minä viskelen rapaa teidän kasvoihinne, teidän juhlauhrienne rapaa, ja siihen teidät itsenne kannetaan.


Orjuudessa ovat yhtykööt

Pro 21:19  Parempi asua autiossa maassa kuin toraisan vaimon vaivattavana.


Vanhurskas käppänä

Heb 11:12  Sentähden syntyikin yhdestä miehestä, kuolleen veroisesta, niin suuri paljous, kuin on tähtiä taivaalla ja kuin meren rannalla hiekkaa, epälukuisesti. (KJV)


Sitä väriä saa mitä tilaa

Num 12:1  Mutta Mirjam ja Aaron parjasivat Moosesta etiopialaisen naisen tähden, jonka hän oli ottanut vaimokseen; sillä hän oli ottanut vaimokseen etiopialaisen naisen.
Num 12:10  Kun pilvi oli poistunut majan päältä, niin katso, Mirjam oli lumivalkea pitalista; ja Aaron kääntyi Mirjamiin päin, ja katso, tämä oli pitalinen.
(Raamattua ei voi väittää rasistiseksi)

 

On Raamatussa paljon, paljon muutakin, mutta tässä oli muutamia koottuja. Hienointa Raamatun huumorissa on sen todenperäisyys ja se, ettei se suosi ketään tai mitään, eikä varsinkaan kukkahattutätejä.

Joel 9.5.2012

 

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Menora-kynttelikkö - Jahushuan vaimo - Juuda ja Efraim
Keskustelu kategoriassa Yleiset, johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus