HERÄTYS


Sitä olen kuullut joidenkin pastoreiden sanovan herätykseksi, kun muutamat tulevat kristilliseen uskoon evankeliumi-tapahtumassa.Voidaanko herätystä näin määritellä? Mitä voidaan sanoa herätykseksi? Onko herätyssanan käyttäminen oikein? Milloin tulee herätys? Kannattaako rukoilla herätystä?

Edellä mainitut kysymykset ovat hyviä. Kerron sinulle tarinan tosi elämästä:

Olin nuorena eräällä paikkakunnalla herätyskokouksissa, jonka olivat järjestäneet niin kutsutut vapaat suunnat. Eräs pastori julisti tuhatpäiselle yleisölle: "On tullut tämän (kaupungin nimi) aika! On tullut herätyksen aika! Kun herätyskokoukset loppuvat, ne jatkuvat meidän rukoushuoneellamme! Siinä istuessa Adonai sanoi minulle: "
Jos nämä (pastorit) tunnustaisivat julkisesti epäonnistuneensa pahoin, siihen mielistyisin (Luuk. 18:13)."

En kirjoittanut sen tähden, että häpäisisin pastoreita, päinvastoin! Tiedän vain entisenä nykyajan kristittynä heidän sokeutensa ja kuuroutensa. Siunaan heitä Jeshuan nimessä, että he löytäisivät taivasten kuningaskunnan! He, kuten muutkin ihmiset,ovat Elohimille rakkaita! Monet pastorit haluaisivat herätyksen, mutta omilla ehdoillaan. Antaako Adonai herätyksen jonkin kirkkokunnan ehdoilla? Ei anna. Jeshua Messias antoi jo heräämisen lahjan taivasten kuningaskunnan heprealaiselle seurakunnalle, ennen kuin kristillinen uskonto sai alkunsa. Hän ei lahjoita heräämistä muille. Saako joku pastori kunnian olla herätyksen airut? Ei saa. Kukaan pastori ei tule koskaan saamaan tätä kunniaa. Antaisiko Adonai herätyksen uskonnollisen kontrollin alaiseksi? Voidaanko herätys sulkea jonkin kirkkokunnan tai organisaation sisälle sen omaksi herätykseksi? Onko herätys sellainen, joka voidaan ottaa varaston hyllyltä, kun sitä tarvitaan?
Chalila! Heräämisellä ei ole mitään tekemistä kristillisen valtakunnan kanssa. Herätys ja kristillinen valtakunta ovat toistensa vastakohdat. Sen sijaan nukkumisella ja siihen liittyvillä unilla on heidän kanssaan paljonkin tekemistä. Kristillisellä valtakunnalla ei ole mistään niin paljoa kokemusta kuin nukkumisesta. Ongelma vain on, että he eivät erota nukkumista ja unta todellisuudesta (Jes. 29:8).

Uskonnolliset ihmiset pyrkivät aina kontrolloimaan ja vastustamaan Elohimin Pyhän Hengen toimintaa. Antiokiassa oli valtava Elohimin Pyhän Hengen liikehdintä (Ap.t.11:19 - 24). Se ei sopinut fariseuksille, jotka olivat tulleet uskoon, vaan he vaativat rabbiinisuutta pelastuksen ehtona (Ap.t.15:1). Mikä Jeshuaan uskovia fariseuksia harhautti? Se, että kansakunnista kääntyneet noudattivat kaikessa, paitsi ympärileikkausasiassa, taivasten kuningaskunnan heprealaista opetusta. Kansoista kääntyneet halusivat olla rabbiinisuudesta vapautettujen taivasten kuningaskunnan heprealaisten kaltaisia, jotka seurasivat Jeshua Messiasta. Fariseukset halusivat asettaa Pyhän Hengen vaikutukselle ehdot. Jos he olisivat saaneet tahtonsa läpi, olisi se tiennyt Pyhän Hengen vaikutuksen tyrehtymistä! Onneksi antiokialaiset säilyttivät vapautensa, jolloin Elohimin vaikutus ja työ edelleen jatkui.

Mitä herätys tarkoittaa? Joku on sanonut, että herätys koskettaa uskovia, ei uskosta osattomia.Tosiasiassa herääminen koskettaa vain taivasten kuningaskunnan uskovia. Heidän jälkeensä herätys koskettaa uskosta osattomia ihmisiä. Miksi Adonain sanassa herätyksestä ei puhuta uskoon tulemisten yhteydessä? Muussa yhteydessä puhutaan: Room. 6:4, 1.Kor. 6:13 - 14 ja Kol. 3:1. Herääminen liittyy taivasten kuningaskunnan seurakunnan ylösnousemukseen Messiaassa Jeshuassa. Herääminen on ihmisen siirtymistä lihan hallintavallasta Pyhän Hengen hallintavaltaan.

Tuleeko rukoilla herätystä? Olen sitä mieltä, että ei tule rukoilla! Miksi? Koska Elohim on antanut jo herätyksen. Elohim ei ole koskaan ollut heräämistä vastaan. Hän on aina tahtonut, että olisi jatkuva herätys. Kun Hän siis tahtoo heräämistä, miksi Hän pidättäisi sen! Mikä pidättää heräämistä? Ihmiset, jotka haluavat nukkua. Jos minä en halua herätä aamulla aikaisin, minä nukun. Joka suunnittelee nukkuvansa pitkään aamulla, ei laita herätyskelloa soimaan. Miksi monet sanovat rukoilevansa herätystä, mutta samalla vastustavat herätyksen tulemista? Sen tähden, että he haluavat nukkua. He sanovat:
Olkaa hiljaa, antakaa meidän nukkua! Kenelle he sanovat sen? Hänelle joka sanoo heille: "Heräjä sinä joka nukut, ja nouse kuolleista, niin Messias sinut valaisee (Efes. 5:14)!"Apostolien teoista luemme, että herääminen alkoi. Missä Elohiminsanan kohdassa herääminen loppui? Ei missään. Ihmiset ovat lopettaneet heräämisen. He luulevat, että elämä on pelkkää nukkumista. Muinoin uniset nykyajan kristityt käänsivät selkänsä taivasten kuningaskunnan elämälle ja opetukselle, jolloin lamppu sammui.

Rukous ei auta, jos uskovat eivät ole kuuliaisia Hänen sanalleen! Nykyajan kristittyjen on lähdettävä ulos Babylonista ja tultava ensimmäistä kertaa taivasten kuningaskunnan pyhien kirjoitusten juurille. Tämän tien kautta he pääsevät Elohimin valtavaan Pyhän Hengen liikehdintään! Joka ei ole valmis taipumaan Adonain sanalle kuuliaiseksi, ei todellisuudessa halua herätystä. Lähes kaikki rakastavat unta enemmän kuin herätystä. Apostolien teoissa Elohim itse määrittelee ehtonsa heräämiselle.

Monet nykyajan kristityt ovat vaakaansa tyytyväisiä, vaikka se onkin väärä vaaka. Sinun paikkasi ei ole katsella Elohimin sanaa, vaan käydä siitä sisälle! Hän ei odota niinkään sanan vartioita, kuin sen tekijöitä. Tahdotko Elohimin elävän sanan synnyttämään heräämiseen! Älä odota herätystä! Herääminen odottaa sinua! Kun sinä nukut, et voi syyttää siitä muita. Jeshua odottaa sinua heräämisen lahjan kanssa.

Älä rukoile herätystä, jos olet kellon sulkenut. Kello ei ole itse itseään sulkenut, vaan sinä olet sen tehnyt. Et voi syyttää kelloa, ettei se herätä sinua. Nyt on sinun aika h e r ä t ä. Oletko heräämisen ihminen? Herääminen on sinun! Kukaan ei voi ryöstää taivasten kuningaskunnan heprealaiselle seurakunnalle lahjoitettua heräämistä. Älä tee kompromisseja, ole radikaali! Hänen heräämisensä odottaa!

v. 2009

Editoitu 23.1.2018

Mauno K.

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Shavuotin kertomaa - Kirjainkikkailua - saatanan peli
Keskustelu kategoriassa , johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus