Alikategoria: henkilahjat.Luettu: 31 kertaa. Osuttu: 9 kertaa. Fontin koko: pienennä - suurenna

Parantajaenkelit

Nykyajan kristikunnassa on viime aikoina puhuttu eri "herätysten" yhteydessä 'parantajaenkeleistä'. Eräät ovat 'vahvistaneet' väitteitään kirjoituksella, 'ajoittain astui n ä e t enkeli alas lammikkoon ja kuohutti veden. Joka silloin, veden kuohuttamisen jälkeen, ensimmäisenä siihen astui, tuli terveeksi, sairastipa mitä tautia tahansa' (Joh. 5:4), vaikka kyseinen kirjoitus on lainaus rabbiinisesta tarustosta (1 Tim. 1:4). 'Plasebo' (lumehoito) "auttoi" silloin, niin kuin se näyttää "auttavan" tänäänkin.

Kiistatta nykyajan kristillisissä (varsinkin USA:ssa) piireissä on nähty ilmestyksissä enkeleitä, joiden 'kautta on parantunut sairaita'. Tämä ei ole ristiriidassa Elohimin sanan kanssa, kunhan ymmärtää Elohimin tarkoituksen oikein.

"Eivätkö he (enkelit) kaikki ole palvelevia henkiä, palvelukseen lähetettyjä niitä varten, jotka saavat autuuden periä (Hebr. 1:14)?"

Elohim on siis lähettänyt enkelinsä palvelemaan tämän maailman ihmisiä, joihin nykyajan kristitytkin lukeutuvat. Heidän keskuudessaan täytyy vielä olla ihmisiä, jotka 'saavat autuuden periä', koska Elohim lähettää enkelit vain autuuden perijöitä palvelemaan. Joku näkee ilmestyksessä, että enkeli koskettaa jonkun kuuroa korvaa ja kuulo paranee, ja jollekin sydänsairaalle enkeli antaa uuden sydämen. Näissä tapauksissa Elohim on osoittanut, että Hän parantaa sairaita ihmisiä enkelien demonstroimana. Hän vahvistaa ilmestyksen kautta, mitä Hän on tehnyt tai on tekemässä sairaiden kohdalla. Enkelit vain demostroivat juuri tapahtuvaa parantumista, tai sitä, että parantuminen pian tapahtuu. Enkelit eivät siis paranna, vaan ne 'vääntävät rautalangasta' jo tapahtuneen tai tapahtuvan ihmeen parannettavalle tai hänen puolestaan rukoilevalle.

Kun opetin tästä asiasta vaimolleni, hän näki, kuinka eräs meidän takanamme seisovista enkeleistä nyökkäsi ja hymyili leveää hymyä, ja samalla hän näytti kirkkaan tien joka johti valtaistuimelle ja jossa Jeshua istui kultainen kruunu päässään (1 Kor. 14:30). Mitä tämä tarkoittaa? Sitä, että enkelit antavat aina kaiken kunnian Jeshualle!

"Ja minä, Johannes, olen se, joka tämän kuulin ja näin. Ja kun olin sen kuullut ja nähnyt, minä lankesin maahan kumartuakseni sen enkelin jalkojen eteen, joka tämän minulle näytti. Ja hän sanoi minulle: 'Varo, ettet sitä tee; minä olen sinun ja sinun veljiesi, profeettain, kanssapalvelija, ja niiden, jotka ottavat tämän kirjan sanoista vaarin; kumartaen rukoile Elohimia (Ilm. 22:8-9)."

Välillä näyttää siltä, että nykyajan kristikunta liikaa painottaa 'parantavien enkelien' toimintaa. Enkelit tahtovat mieluummin pysyä huomaamattomina! He tahtovat kaikesta toiminnastaan antaa kunnian yksin elävälle Elohimille. He vierastavat palveluksensa liiallista korostamista. Liiallisessa korostamisessa on vaaransa (Kol. 2:18). Harhakäsityksestä, että enkelit parantaisivat, on syytä päästä eroon. Enkelit ovat tätä mieltä. En tiedä, mitä mieltä sinä olet? Toivottavasti olet Adonain sanan kanssa samaa mieltä.

v. 2010

Mauno K.

Muokattu 13.10.2017

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Lohdutuksen sana Israelille - Vaimot seurakunnassa
Keskustelu kategoriassa Seurakunta, johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus