ELOHIM - Kuka Hän on?

Alunperin Israelin huoneessa, tämä artikkeli oli nimimerkillä Liora olevan henkilön teksti, mutta päädyin poistamaan sen, koska se oli aivan liian yksipuolinen kirjoitus, ja ilman Jeshuan Messiaan jumaluutta. Kyseessähän ei ollutkaan messiaaninen uskova juutalainen, vaan ihan uskonnollinen tai jopa sekulaari (veikkaisin ensimmäistä).

Alkuperäinen artikkeli oli julkaistu vanhemmalla sivustolla, v. 2009. Tämän uuden teen perusohjeeksi sellaiselle lukijalle, jolle eri käsitteet ovat täysin epäselviä; eli selvitän, kuka on Elohim, eli kuka JHVH. Tämä on kirjainyhdistelmä, jonka usein näkee internetin maailmassa, ja myös Israelin huoneen artikkeleissa. Kirjoitan asiasta myös sen vuoksi, koska emailiimme usein tulee kyselyjä Jumalasta ja kolminaisuudesta. Artikkelista ei tule pitkä, sillä faktat eivät kaipaa pitkiä sepustuksia ja todisteluja.

Elohim

Tuossa viittasin jo Messiaan jumaluuteen. Israelin huoneen artikkeleiden kirjoittajat uskovat Elohimin olevan täysin sama kuin Jehova, eli JHVH, ja yhtä kuin Messias Yeshua. Uskomme täysin Messiaan Jeshuan jumaluuteen, sillä Hän on itse Sanassaan ilmoittanut olevansa Yksi (yhtä) Isän kanssa. Hän on Isässä ja Isä Hänessä. Hän sanoo sinulle lukijani: "Tunne minut!" Kun tunnet Hänet, tunnet Isän. Amen.

Elohim-sanaa monet nykykristityt kuitenkin pitävät monikkona ja perustelevatkin sen jopa hebrean kielellä, monikkomuotona. Mutta hebreaa todella tunteva ja osaava ei käsitä sellaista monikkuutta Elohim-sanassa, eikä käännä sanaa monikolliseksi "jumalat"-sanaksi. Hebrean kieli ei siis tunnista ja tunne Jumalan, Israelin yhden Pyhän, monikkuutta siten kuin kristikunta nykyäänkin sen tekee, käyttäessään jumaluudesta yhä kolmea eri persoonaa: kuin Isä Jumala, Poika Jumala ja Pyhä Henki Jumala. Mutta 1+1+1=3 ; ei 1 (yksi). Sitäpaitsi hebrean kieli tuntee Jumalasta monta eri ilmaisua, kuten esim. El, Tsevaot, jne. En lähde tässä niitä selvittämään.

Jumalalla on seitsemän henkeä

Jos nyt ajateltaisiin, että nykykristillisen käsityksen mukaisesti Isä-Persoonan ja Poika-Persoonan lisäksi Pyhä Henkikin olisi Persoona, niin sitten meidän käsityksemme Ilmestyskirjan Jumalan hengistä tulisi aivan suhteettomaksi, kun me lähtisimme personoimaan seitsemää (7) Hänen henkeään. Meidän tulisi siis nykykristillisen käsityksen mukaan personoida ne 7 henkeäkin! Ilmestyskirjan luvussa 5, jakeessa 6 kerrotaan Hänen seitsemästä hengestään jotka ovat lähetetyt kaikkeen maailmaan, ja luvuissa 1, 3 ja 4 kerrotaan niistä myös. Ensimmäisessä Ilmestyskirjan luvussa, jakeessa 4 kerrotaan Hänen seitsemästä hengestään, jotka ovat valtaistuimensa edessä. Niinpä, jos lukija haluaa pitää kiinni kristinopista ja sen teologiasta, niin silloin tulisi puhua myös seitsemästä Jumalan henkienkin persoonista, jos puhutaan Pyhästä Hengestä siten kuin kristikunta puhuu! Mutta, ymmärräthän, että sellainen on aivan täysin mahdottomuus! Joten sinun tulee ymmärtää, että Pyhän Hengenkin personoiminen on mahdotonta, eikä meillä ole kolmea Jumalaa, vaan Yksi.

JHVH- nimi

JHVH-kirjainyhdistelmä tulee sanasta Jehovah. Ja nyt ei ole kyseessä Jehovan todistajain selvitys, heillä vaan jostain ihmeen syystä on käytössään oikea Nimi. Suomalaisittain emme käytä h-kirjainta sanan lopussa, kun sanomme Nimen, vaan kirjoitamme ja luemme: Jehova. Kirkkoraamatuissamme Jehova-sanaa ei käytetä, eikä mitään muutakaan muotoa joka tulee kirjainyhdistelmästä JHVH, tai YHVH englantilaisittain, vaan niissä lukee aina Nimen tilalla Herra.


Mutta, entä sitten Yeshua ja Abba nimet? - kysyt nyt

Voin antaa lyhyen selityksen. Jeshua (Jeesus) on Isässä (Av, Abba, Aba) ja Isä Hänessä, olet lukenut sen Hänen Sanastaan, eikös niin?! Amen. Näin todellakin on. Mutta, oletko lukenut ajatuksella seuraavat tekstit Jochananin Besorasta, ensimmäisestä luvusta (Johanneksen Ilosanomasta)? ---> Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. <--- Luepa tuosta eteenpäin.

Annan sinulle tehtävän selvittää asiat nyt, kertakaikkiaan, niin, ettet enää ikinä kyseenalaista Yeshuan ja Isän ykseyttä. Sen verran voin sinua nyt tässä avittaa, että sinun tulee uskoa hebrealaisittain, että Jumala on Yksi, ja ettei ole muuta Jumalaa Hänen rinnallaan! Ja, että Jeshua tuli Isästä maan päälle, sillä samassa luvussa kerrotaan, kuinka "Sana tuli lihaksi (maan päälle) ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, sellaista kirkkautta kuin ainokaisella Pojalla on Isältä, ja hän oli täynnä armoa ja totuutta". Jochananin Besora/ Ilosanoma, luku 1, jae 14. Jos epäilet, miksi tulee uskoa hebrealaisittain, niin ilmoitan sinulle, että Abraham uskoi niin, ja hän on uskomme esi-isä.

Iloisin lukuterveisin, ja: tsemppiä Sinulle, joka pakenet pois nykykristikunnan teologiasta ja sen lukuisista harhaopeista ja haluat lähteä kysymään opetusta Messiaalta Jeshualta itseltään, haluat elää hengentäyteistä elämää ilmestyksessä, sekä haluat ajatella omilla aivoillasi. Ole Siunattu Jeshuan nimessä!

Sinun kannattaa perehtyä Israelin huoneen "Perustavat kirjoitukset paketissa" -osion artikkeleihin, etusivulta ne näet. Pääset eteenpäin ja saat vastauksia kysymyksiin.

Teija K.

24.03.2018

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Heimojen jalokivet - Menestyksen avain - Boninin paradoksi - Profeetan arvosteleminen
Keskustelu kategoriassa , johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus