VEREN HYVÄ SANOMA


"Peratkaa pois hapatus, että teistä tulisi uusi taikina; niin kuin te olettekin happamattomat; sillä onhan meidän pääsiäislampaamme, Messias, teurastettu. Viettäkäämme siis juhlaa, ei vanhassa hapatuksessa eikä ilkeyden ja pahuuden hapatuksessa, vaan puhtauden ja totuuden happamattomuudessa (1. Kor. 5:7-8)."

Huomatkaa, ettei Adonai tee juhlasta ensin "uutta taikinaa", vaan ensin "teistä uuden takinan", että juhlastakin tulisi sen jälkeen "puhdas taikina".

Minkä puhtauden ja totuuden juhlan Adonai tahtoo meidän tekevän? Eikö todellisen yhteyden juhlan, joka yhdistää tulevaisuudessa yhdeksi koko taivasten kuningaskunnan Israelin yhdessä kansoista kääntyneiden kanssa? Jeshua on teurastettu pesach, rakkaudesta tähtemme! Onhan kirjoitettu:
"Jalampaanne olkoon virheetön, vuoden vanha urospuoli; lampaista tai vuohista se ottakaa. Ja pitäkää se tallella neljäänteentoista päivään tätä kuuta; silloin Israelin koko seurakunta teurastakoon sen iltahämärässä (2. Moos. 12:6)."

Tässä puhutaan
Yhden Lampaan teurastamisesta.Tämän totuuden Pietari teki Israelille selväksi: "Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että Elohim on hänet Adonaiksi ja Messiaaksi tehnyt, tämän Jeshuan, jonka te ristiinnaulitsitte (Ap.t 2:36).Tämä Yksi Lammas on Messias Jeshua. Tässä on yhteyden ja yhdistymisen salaisuus koko taivasten kuningaskunnan Israelille ja heihin liittyneille! Pesachin lammas syvimmältään teurastettiin taivasten kuningaskunnan Israelin ja heihin liittyneiden puolesta.

"Ja ottakaa sen (lampaan) verestä ja antakoot molempien pihtipielien päälle ja ovenpäällisen päälle niissä taloissa, joissa he sitä syövät (2. Moos. 12:7)."

Jeshua Messiaan, Elohimin Pojan, veri yhdistää kaikki taivasten kuningaskunnan opetuslapset pelastukseen. Israelin kansalle annettiin kehotus
antaa otetusta verestä, joka kuvaa annettua taivasten kuningaskunnan besoraa. Veren merkki näkyköön kauas, sillä taivasten kuningaskunnan heprealaisia opetuslapsia, yhtä huonetta, yhdistää kansoista kääntyneiden kanssa, yhteinen pelastus.

"Ja syökööt lihan samana yönä; tulessa paistettuna, happamattoman leivän ja katkerain yrttien kanssa he sen syökööt (2. Moos.12:8)."

Koko Israel (koko seurakunta) söi sinä yönä Elohimin Yhtä Lammasta. Ensin
Lampaanveri, besora, ja sen jälkeen katkerat yrtit ja paistettu liha yhdistivät taivasten kuningaskunnan Israelin profeetallisesti Messiaan ristin kärsimykseen ja sen armon osallisuuteen, kuten on kirjoitettu: "Kun me vielä olimme Elohimin vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta (Room. 5:10)." Lampaan teurastaminen kuvaa vihollisuutta, mutta sen veri ja liha Elohimin armoa. Messiaan liha ja veri tulevat taivasten kuningaskunnan heprealaisille ja heihin liittyneille yhteiseksi sisäiseksi syötäväksi, sillä joka syö minun lihani ja juo minun vereni, se pysyy minussa, ja minä hänessä (Joh. 6:56). Tätä pyhintä ruokailua seuraa happamaton leipä, joka pitää taivasten kuningaskunnan Israelin ja heihin liittyneet erossa Egyptin epäjumalista ja niiden tarustoista.

"Älkää syökö siitä mitään raakana tai vedessä keitettynä, vaan tulessa paistettuna päineen, jalkoineen ja sisälmyksineen (2. Moos.12:9)."

Monenlaisia messiaita on tänä päivänä tarjolla. On "raakoja" tai puoliraakoja tai "vedellä keitettyjä", jotka ovat hieman taivasten kuningaskunnan Messiaan näköisiä väärennöksiä. Millainen on Daavidin juuri? Hänet on kärsimyksen polttavassa tulessa paistettu päineen, jalkoineen ja sisälmyksineen! Hän on kutsunut kaikki ihmiset syömään ja juomaan Hänet sellaisenaan kuin Hän on!

"Älkää jättäkö siitä mitään huomenaamuksi, mutta jos jotakin siitä jäisi huomenaamuksi, niin polttakaa se tulessa (2. Moos.12:10)."

Ottakaa vastaan Messiaan ristintyö kokonaisuhrina. Älkää jättäkö mitään jäljelle, vaan syökää kaikki, mitä siinä on, sillä siinä ei ole mitään ylimääräistä tai turhaa, vaan kaikki siinä on ylen arvokasta! Tämä on suurimman rakkauden juhla, jossa Hän osoittaa rakkauttaan!

"Ja syökää näin: kupeet vyötettyinä, kengät jalassanne ja sauva kädessänne ja syökää kiiruusti (2. Moos. 12:11)."

Elohim haluaa puettaa taivasten kuningaskunnan opetuslapset ja muut heihin liittyneet, kun aterioitte. Hän vyöttää mielenne kupeet Tooraan, armoon ja totuuteen ja antaa teille alttiuden sandaalit ja sauvan teidän käsiinne. Syökää kiiruusti, että
eläisimme hänen kauttansa (1. Joh. 4:9b).

V. 2009

Editoitu 31.1.2018

Mauno K.

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Menora-kynttelikkö - Löytäminen - Ruokavalio
Keskustelu kategoriassa , johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus