SAIRAITTEN PARANTUMINEN

Olet kuullut saarnattavan seuraavista Elohimin sanan jakeista:
"Hän oli ylenkatsottu, ihmisten hylkäämä, kipujen mies ja sairauden tunteva, jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet. Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä. Me pidimme häntä murrettuna, Elohimin lyömänä ja vaivaamana, mutta hänet on lävistetty meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut (Jes.53:3-5)."

Pietari kirjoitti: "
Joka itse kantoi meidän syntimme ruumiissansa ristinpuuhun, että me synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja hänen haavainsa kautta te olette paratut (1. Piet. 2:24). Sairaiden parantumisen prosessiin liittyy neljä tärkeää tekijää. Kirjoitan menneessä aikamuodossa. Kun Yeshua kantoi syntimme ruumiissaan ristinpuuhun, silloin kuolimme Hänen kanssaan ristillä. Tämän jälkeen aloitimme elää Hänen kanssaan vanhurskasta ylösnousemuselämää (Room. 6:19b), joka johti siihen, että parannuimme. Pietari osoitti, että taivasten kuningaskunnan lapsen tulee olla uskossaan aktiivinen ja kulkea määrätietoisesti päämääräänsä kohti. Hänen lapsensa kulkevat elämänsä kadottamisen, itsensä kieltämisen ja ristin kantamisen kautta, joka johtaa varmasti ennen pitkää Hänen parantavan voimansa kokemiseen. Kun luet pyhiä kirjoituksia, huomaat, että oli hyvin harvinaista, että Yeshua olisi yksin ollut aktiivinen ja joku ihminen olisi vain passiivisesti ottanut vastaan parantumisen. Ihmisen passiivisuus on väärää kristillisen valtakunnan teologiaa. Lähes kaikki pyhien kirjoitusten ihmeet mahdollistuivat ihmisten uskon synnyttämän aktiivisuuden kautta.

Yeshua on kantanut koko maailman synnin ristille ja kaikki sairautemme (Joh.1:29 ja Matt. 8:17). Jäikö joku syntisi tai sairautesi kantamatta? Ei jäänyt. Tähän "kaikki" sanaan kätkeytyvät menneet, nykyiset ja tulevat syntisi ja sairautesi (Ps. 103:1-5). On kirjoitettu: "Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut (Jes. 53:5b)." Kun tunnustit Isälle syntisi ja pyysit Yeshuan pyhän veren sovitusta, syntisi pestiin pois. Toivottavasti otit silloin vastaan tai olet sen jälkeen ymmärtänyt ottaa vastaan taivasten kuningaskunnan heprealaisen Yeshuan. Sait sydämeesi yliluonnollisen rauhan, josta apostoli Paavali kirjoitti: "Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Elohimin kanssa meidän Adonai Jeshua Messiaamme kautta ,.. (Room.5:1)"

Kun sairastut, järkkyykö Elohimin antama rauha? Profeetta Jesaja mainitsi ensin rauhan, ennen kuin hän kirjoitti:
"haavainsa kautta me olemme paratut". Elohimin sana osoittaa, että Elohimin rauha vallitsee meissä, kun meihin tulee sairautta. Elohimin antama vallitseva rauha on varma vakuus, että sairautemme on Elohim käsittelyssä, kuten on kirjoitettu: "Ja Elohimin rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne (uskon varmuudessa oleva rauha) Messiaassa Jeshuassa (Filip. 4:7)." Yeshuan kärsimys ristillä oli täysi hinta, joka tervehtymisestäsi maksettiin. Mitä ikinä sairautta onkaan elämässäsi, kärsimyksen hinta maksettiin puolestasi, että parantumisesi voisi tapahtua Elohimin rauhan vallitessa. Sinun ei tarvitse olla levoton ja huolissasi!

Ehkä kysyt:
"Tahtooko Adonai, että paranen sairauksista?" Jos Hän ei tahtoisi, miksi Hän sitten kantoi sairautesi ristille? Eihän Hän tekisi mitään, mitä Hän ei tahtoisi tehdä. Hän tahtoi ja kantoi kaikki syntisi ja sairautesi ristille! Kysyikö Hän lupaa tekoonsa? Hän ei kysynyt kenenkään ihmisen mielipidettä. Loukkasiko Hän sinua, kun Hän ei kysynyt sinulta lupaa? Hän rakasti ja rakastaa sinua, joten Hän maksoi ristin kärsimyksellään parantumisesi hinnan! Hyväksy, mitä Hän tahtoi ja mitä Hän teki.

Useimpien mielestä
kaikki sairaat eivät parane. Saat olla vapaasti sitä mieltä. Ei Adonai pakota sinua olemaan toista mieltä, joten anna Elohiminkin olla kanssasi erimieltä. Useimmat eivät pidä, että Elohim olisi erimieltä kuin he ovat. Onnelliset ovat ne ihmiset, jotka ottavat todesta sanan 'kaikki'. Et pysty tiedostamaan kaikkia elimistösi mikrokosmoksessa tapahtuvia muutoksia ja prosesseja, mutta Elohimilla, joka asuu Pyhän Henkensä kautta sinussa, on kaikesta hyvin tarkka tieto. Kun Hän asuu sinussa, Hän tarkkailee ja vartioi kehoasi, kaiken aikaa. Ovathan taivasten kuningaskunnan vainottujen opetuslasten hiuksetkin laskettu (Matt. 10:30).

Ehkä sanot:
"Minun puolestani on rukoiltu niin paljon, mutta apua ei ole tullut." Älä mene kenen tahansa käsien alle. Markuksen besora kertoo, millaisten käsien alle tulee ihmisten mennä (Mark. 16:18b). Taivasten kuningaskunnan opetuslasten käsiä on tänä päivänä hyvin vähän.

Älä hellitä, vaan jatka kärsivällisesti rukousta itsesi puolesta. Unohda menneet, äläkä rakenna menneisyytesi pettymyksistä epäuskoista tulevaisuutta. Muista, että Elohimissa ei ole vääryyttä tai virhettä. Ei Hänen rakkautensa sinua kohtaan ole muuttunut. Ole periksiantamaton ja luja! Tartu kiinni yhä lujemmin Yeshuaan ja Hänen ristin kärsimykseensä, joka on hinta parantumisestasi.

Parantumisesi ei tapahdu sinä päivänä jona paranet, vaan se tapahtui sinä päivänä, kun Yeshua kärsi ristillä. Siellä Yeshua kärsi viheliäisen sairautesi hinnan. Saatat parantua juuri nyt, kun luet tätä kirjoitusta. Ota parantuminen vastaan Yeshuan Messiaan Nimessä! Anna sairautesi Hänelle, niin Hän antaa sinulle terveytesi! Älä pidä kiinni sairaudestasi. Kun luovutat sairautesi Hänelle, Hän luovuttaa sinulle terveytesi. Terveet eivät tarvitse lääkäriä, vaan sairaat. Jos olet sairas, tarvitset lääkäriä. Luulet, että olet odottanut parantumista jo niin kauan. Parantuminen on odottanut sinua paljon kauemmin! Parannu Yeshua Messiaan Pyhässä Nimessä!

Useimmilla kodinkoneilla on vuoden takuu ostopäivästä lukien, mutta sinun takuusi on elinikäinen. Jos kone menee epäkuntoon takuuaikana, se viedään huoltoon, korjataan ilmaiseksi ja palautetaan sinulle takaisin. Jos sinä siis sairastut, käänny Yeshuan puoleen, joka on sinun elinikäinen takuusi. Olet arvokkaampi kuin kone tai monta varpusta!

V. 2008

Editoitu 21.2.2018
Mauno K.Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Paimenet - Menora-kynttelikkö - Esra, UT:n Shaul
Keskustelu kategoriassa , johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus