'Pakanauskoville',

eli toisten kansain uskoville, jotka ovat pakanuudesta pois kääntyneitä


Minä tiedän, että moni lukija ei ole juutalainen tai israelilainen. Ja minä tiedän, että korvausteologia on vallalla tässä maassa, niin että voit olla tietämätön, siitä mitä JHVH (Jehova, Yehovah) tulee tekemään Israelille, joka hylkäsi Hänet, eikä ottanut Häntä vastaan, eikä noudattanut ja pitänyt Hänen Sanaansa, vaikka Hän oli kehottanut tekemään parannusta ja seuraamaan häntä. Israel joutui leikatuksi pois ajaksi omasta öljypuustaan.

Näin ollen, koen laittaa tähän suoran otteen Shaulin (Paavali) kirjeestä roomalaisille, jotta tulet tuntemaan ja tietämään totuuden, siitä mitä tapahtuu lopun aikana Israelille, niille jotka joutuivat karkotetuksi omasta maastaan muihin maihin epäjumalanpalveluksensa jälkeen.

Käytän KR-38:n käännöstekstiä, vaikkei se varmaankaan ole parhain käännös. Rukoilen samalla, että Elohimin Pyhä Henki puhuu sinun hengellesi lukiessasi tekstiä, jotta saat ymmärryksen Taivaallisista ja ilmestyksen tästä Hänen Sanastaan.

Uskon kylläkin, että vasta hebrealainen; ja heihin uskon kautta liittynyt; Taivasten Kuningaskunnan opetuslapsi ainoastaan voi ymmärtää tätä(kin) Sanaa oikein. Siksi rukoukseni oikeastaan ensin on, että Messias Jeshua antaa sinulle Viisauttaan ja antaa Ilmestyksen ensin Hänen Taivasten Kuningaskunnastaan ja opetuslapseudesta siellä. Kristillisen valtakunta-opin aika on loppua kokonaan ja sille tulee sanoa: Hyvästi!


Ja sitten Sanaan:

Rom 11:1 Minä sanon siis: ei kaiketi Jumala ole hyljännyt kansaansa? Pois se! Sillä olenhan minäkin israelilainen, Aabrahamin siementä, Benjaminin sukukuntaa.

Rom 11:2 Ei Jumala ole hyljännyt kansaansa, jonka hän on edeltätuntenut. Vai ettekö tiedä, mitä Raamattu sanoo kertomuksessa Eliaasta, kuinka hän Jumalan edessä syyttää Israelia:

Rom 11:3 "Herra, he ovat tappaneet sinun profeettasi ja hajottaneet sinun alttarisi, ja minä yksin olen jäänyt jäljelle, ja he väijyvät minun henkeäni"?

Rom 11:4 Mutta mitä sanoo hänelle Jumalan vastaus? "Minä olen jättänyt itselleni seitsemäntuhatta miestä, jotka eivät ole notkistaneet polvea Baalille."

Rom 11:5 Samoin on nyt tänäkin aikana olemassa jäännös armon valinnan mukaan.

Rom 11:6 Mutta jos valinta on armosta, niin se ei ole enää teoista, sillä silloin armo ei enää olisikaan armo.

Rom 11:7 Miten siis on? Mitä Israel tavoittelee, sitä se ei ole saavuttanut, mutta valitut ovat sen saavuttaneet; muut ovat paatuneet,

Rom 11:8 niinkuin kirjoitettu on: "Jumala on antanut heille uneliaisuuden hengen, silmät, etteivät he näkisi, ja korvat, etteivät he kuulisi, tähän päivään asti".

Rom 11:9 Ja Daavid sanoo: "Tulkoon heidän pöytänsä heille paulaksi ja ansaksi ja lankeemukseksi ja kostoksi,

Rom 11:10 soetkoot heidän silmänsä, etteivät he näkisi; ja paina yhäti heidän selkänsä kumaraan".

Rom 11:11 Minä siis sanon: eivät kaiketi he ole sitä varten kompastuneet, että lankeaisivat? Pois se! Vaan heidän lankeemuksensa kautta tuli pelastus pakanoille, että he itse syttyisivät kiivauteen.

Rom 11:12 Mutta jos heidän lankeemuksensa on maailmalle rikkaudeksi ja heidän vajautensa pakanoille rikkaudeksi, kuinka paljoa enemmän heidän täyteytensä!

Rom 11:13 Teille, pakanoille, minä sanon: Koska olen pakanain apostoli, pidän minä virkaani kunniassa,

Rom 11:14 sytyttääkseni, jos mahdollista, kiivauteen niitä, jotka ovat minun heimolaisiani, ja pelastaakseni edes muutamia heistä.

Rom 11:15 Sillä jos heidän hylkäämisensä on maailmalle sovitukseksi, mitä heidän armoihin-ottamisensa on muuta kuin elämä kuolleista?

Rom 11:16 Mutta jos uutisleipä on pyhä, niin on myös koko taikina, ja jos juuri on pyhä, niin ovat myös oksat.

Rom 11:17 Mutta jos muutamat oksista ovat taitetut pois ja sinä, joka olet metsäöljypuu, olet oksastettu oikeiden oksien joukkoon ja olet päässyt niiden kanssa osalliseksi öljypuun mehevästä juuresta,

Rom 11:18 niin älä ylpeile oksien rinnalla; mutta jos ylpeilet, niin et sinä kuitenkaan kannata juurta, vaan juuri kannattaa sinua.

Rom 11:19 Sinä kaiketi sanonet: "Ne oksat taitettiin pois, että minut oksastettaisiin".

Rom 11:20 Oikein; epäuskonsa tähden ne taitettiin pois, mutta sinä pysyt uskosi kautta. Älä ole ylpeä, vaan pelkää.

Rom 11:21 Sillä jos Jumala ei ole säästänyt luonnollisia oksia, ei hän ole säästävä sinuakaan.

Rom 11:22 Katso siis Jumalan hyvyyttä ja ankaruutta: Jumalan ankaruutta langenneita kohtaan, mutta hänen hyvyyttänsä sinua kohtaan, jos hänen hyvyydessänsä pysyt; muutoin sinutkin hakataan pois.

Rom 11:23 Mutta nuo toisetkin, jos eivät jää epäuskoonsa, tulevat oksastettaviksi, sillä Jumala on voimallinen oksastamaan ne jälleen.

Rom 11:24 Sillä jos sinä olet leikattu luonnollisesta metsäöljypuusta ja vasten luontoa oksastettu jaloon öljypuuhun, kuinka paljoa ennemmin nämä luonnolliset oksat tulevat oksastettaviksi omaan öljypuuhunsa!

Rom 11:25 Sillä minä en tahdo, veljet - ettette olisi oman viisautenne varassa - pitää teitä tietämättöminä tästä salaisuudesta, että Israelia on osaksi kohdannut paatumus - hamaan siihen asti, kunnes pakanain täysi luku on sisälle tullut,

Rom 11:26 ja niin kaikki Israel on pelastuva, niinkuin kirjoitettu on: "Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista.

Rom 11:27 Ja tämä on oleva minun liittoni heidän kanssaan, kun minä otan pois heidän syntinsä."

Rom 11:28 Evankeliumin kannalta he kyllä ovat vihollisia teidän tähtenne, mutta valinnan kannalta he ovat rakastettuja isien tähden.

Rom 11:29 Sillä ei Jumala armolahjojansa ja kutsumistansa kadu.

Rom 11:30 Samoin kuin te ennen olitte Jumalalle tottelemattomia, mutta nyt olette saaneet laupeuden näiden tottelemattomuuden kautta,

Rom 11:31 samoin nämäkin nyt ovat olleet tottelemattomia, että myös he teille tulleen armahtamisen kautta nyt saisivat laupeuden.

Rom 11:32 Sillä Jumala on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi.

Rom 11:33 Oi sitä Jumalan rikkauden ja viisauden ja tiedon syvyyttä! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja käsittämättömät hänen tiensä!

Rom 11:34 Sillä kuka on tuntenut Herran mielen? Tai kuka on ollut hänen neuvonantajansa?

Rom 11:35 Tai kuka on ensin antanut hänelle jotakin, joka olisi tälle korvattava?

Rom 11:36 Sillä hänestä ja hänen kauttansa ja häneen on kaikki; hänelle kunnia iankaikkisesti! Amen.

Amen.


Teija K.

Jos haluat, sinun kannattaa lukea toinen artikkeli, Oksastamisesta, sillä Suomessa ja suomenkielisten keskuudessa on niin paljon korvausteologiaa aiheen tiimoilta. Löydät artikkelin linkin etusivulta, Perustavat kirjoitukset paketissa -osiosta; klikkaa sieltä sanaa: Oksastamisesta.

artikkeli editoitu vanhemmasta kirjoituksesta, 27.04.2018 ja 07.05.2018

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Kaikki saavat laulaa - Goliathia vastaan - I Y-DNA
Keskustelu kategoriassa , johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus