OMAISUUSKANSA

JHWH kutsuu Israelia omaisuuskansakseen, ja Hän kutsuu heitä pappiskuningaskunnaksi ja pyhäksi kansaksi.


Jumalan nimi oma muutos /lisäys

2. Moos. 19: 5- 6
"Jos te nyt kuulette minun ääntäni ja pidätte minun liittoni, niin te olette minun omaisuuteni ennen kaikkia muita kansoja; sillä koko maa onminun. Ja te olette minulle pappiskuningaskunta (KR-38: pappisvaltakunta) ja pyhä kansa: Sano nämä sanat jisra'elilaisille."

5. Moos. 7:5
Sillä sinä olet JHWH:lle, JHWH:lle pyhitetty kansa; JHWH on valinnut sinut omaisuuskansakseen ennen kaikkia muita kansoja, mitä maan päällä on".

ISRAELIA EI OLE HYLJÄTTY:

Room. 31: 35-37
"Minä sanon siis: Ei kaiketi Elohim ole hyljännyt kansaansa? Pois se!Sillä olenhan minäkin israelilainen, Aabrahamin siementä,
Benjaminin sukukuntaa. Ei Elohim ole hyljännyt kansaansa, jonka hän on edeltä tuntenut."

Jer. 31: 25- 37
"Näin sanoo JHWH, joka on pannut auringon valaisemaan päivää, kuun ja tähdet lakiensa mukaan valaisemaan yötä, hän, joka liikuttaa meren, niinettä sen aallot pauhaavat - JHWH Sebaot on hänen nimensä: Jos väistyvät nämälait minun kasvojeni edestä,silloin myös lakkaavat Israelin jälkeläiset olemasta kansa minun kasvojeni edessä ainiaan. Näin sanoo JHWH: Jos voidaan mitata
taivaat ylhäällä ja tutkia maan perustuksen alhaalla, silloin vasta minä hylkään Israelin jälkeläiset kaikki, kaiken sen tähden, mitä he ovattehneet, sanoo JHWH."

Amen.

- Teija K., koonnut ja julkaistu v. 2010

muokattu 21.02.2018

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Ei rakasta, rakastan - Muukalaiset - Kymmenykset
Keskustelu kategoriassa , johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus