OLETKO ISRAELILAINEN?


Jos löydät itsesi seuraavasta sisäisestä analyysistä, voi se viitata siihen, että taustaltasi löytyy heprealaisuutta. Kun olet tullut taivasten kuningaskunnan Jeshuaan uskovaksi, ovat paljolti epävarmuutesi ja pelkosi hävinneet, koska Hänen rakkautensa karkoittaa kaiken pelon, mutta edelleen tunnet Elohimin analyysin sielun maisemastasi:

1. Et saamitään rauhaa.
2. Jalkasi eivät löydä lepopaikkaa.
3. Sinulla on vapiseva sydän.
4. Sinulla on rauenneet silmät.
5. Sinulla on nääntynyt sielu.
6. Elämäsi näyttää sinusta olevan hiuskarvan varassa.
7. Yöt ja päivät olet pelonvallassa etkä ole varma hengestäsi.

5. Moos. 28:65 -66

Kenties olet tehnyt sukutukimuksen. Ei näytä siltä, että taustasi on israelilainen, vaikka sukunimesi löytyy Avotaynusta. DNA-testisi ehkä osoittaa jälkeä heprealaisuudesta, mutta entä sisäinen maailmasi? Kuvittele, millaista on olla heprealainen, taivasten kuningaskunnan uskova, joka ajoittain pelkää rauhattomuudessaan ja vapisee, kun sielu on näännyksissä? Kuinka palavasti hän slloin turvautuukaan elävään Elohimiin! Hänen ainoa turvatakuunsa on Adonai Jeshua yksin! Hän ei voi etsiä turvaa mistään muualta kuin Israelin Shaddailta! Hän haluaa aivan kuin upota Jeshuan pyhään verivirtaan! Hän haluaa asua Isän tallitin suojassa (Ps. 61). Jokainen askel ilman Elohimin kantavia käsiä on kuin kävelisi heikoilla jäillä, jotka ritisevät jalkojen alla.

Kuinka taivasten kuningaskunnan uskova kaipaakaan sydämessään Jeshuan sanojen todeksi tulemista! Jeshua sanoi:"Tulkaa minun tyköni työtä tekevät ja raskautetut, niin minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sieluillenne, sillä ikeeni on sovelias ja minun kuormani on keveä (Matt. 11:28 - 30)". Mikä on sielun levon saamisen hinta? Ensin tulee olla hiljainen ja nöyrä. Miten pääset siihen? Oppimalla se Jeshuasta. Kun tunnet Hänet, silloin tunnet Hänessä olevan hiljaisuuden ja nöyryyden. Olemme luonnostamme ylpeitä, kopeita ja kovia. Adonai joutuu työstämään hiljaisuutensa ja nöyryytensä sydämiimme. Pyhä Henki paljastaa sisäisen tilasi: "Tuntekaa kurjuutenne ja murehtikaa ja itkekää; naurunne muuttukoon murheeksi ja ilonne suruksi. Nöyrtykää Adonain edessä, niin hän teidät korottaa (Jaak. 4:9 -10)".

Joudutko alituisesti tilanteisiin, joissa joudut ylittämään pelkosi ja kätkemään vapinasi? Joudut antautumaan kärsimykseen. Tiedät, että olet osallinen Hänen kärsimyksiinsä. Rukoiletko: "Isäni, jos tämä malja eivoi mennä minun ohitseni, minun sitä juomattani, niin tapahtukoon sinun tahtosi (Matt. 26:42)"? Tämä on sinun mikroskooppisen pieni maljasi, osallisuutesi Hänen kärsimyksiinsä. Hän tietää sinun pelkosi. Ps. 66:10 - 12 sanoo: "Sillä sinä, Elohim, olet koetellut meitä, olet sulattanut meitä, niinkuin hopea sulatetaan. Sinä veit meidät verkkoon, panit kuorman meidän lanteillemme. Sinä annoit ihmisten ajaa päämme päällitse,me jouduimme tuleen ja veteen, mutta sinä veit meidät yltäkylläisyyteen." Kun nöyrryt uskossa ja kärsimyksiin sukeltaen otat vastaan haasteen, huomaat, miten olemukseesi siirtyy Jeshuasta ihmeellistä, rohkeutta ja lujuutta. Yllesi saattaa laskeutua myös kirkkauden Henki, joka siunaus tarjotaan vain taivasten kuningaskunnan vainotuille (1. Piet. 4:14b). Et ainoastaan itse koe sitä, vaan pelastuksen ulkopuolella olevat ihmisetkin aistivat sen seurassasi, että sinussa on jotain, jota he eivät voi mitenkään ymmärtää (Joh. 14:17a).

Saat olla pelokas, rauhaton, vapiseva ja nääntynyt sielu! Itsensä heikkouden läpituntevilla ihmisillä on voimansa Adonaissa (2. Kor. 12:10), sillä Shaul kirjoitti: "Ja ollessani teidän tykönänne minä olin heikkouden vallassa ja pelossa ja suuressa vavistuksessa (1. Kor. 2:3)". Jos tämä ei ole todellista vanhurskauden nälkää ja janoa Israelin Elohimin puoleen, niin mitä se sitten on? Apostoli Paavali osoitti olevansa sisäisesti todellinen taivasten kuningaskunnan benjaminilainen!

V. 2008

Editoitu 8.2.2018

Mauno K.

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Sekaannusta ja hajaannusta - Israelin kadonneet löytyneet heimot - Egyptin prinssi - Tulkoon Hän
Keskustelu kategoriassa , johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus