OLETKO JOOSEF?


UNI:

Erään suurvallan talous joutuu suuriin vaikeuksiin. Maan taloudelliset neuvonantajat olivat aivan neuvottomia, kunnes Elohim lähetti heidän luoksensa profeetan. Avun ehtona oli, että kansakunnan johtajan tulee kuunnella Adonain antama sana.

"Uskokaa hänen (Elohimin) profeettojansa, niin te menestytte (2. Aik.20:20)."

Johtaja odotti profeettaa suuren salin perällä. Hän istui pyöreän pöydän ääressä. Kun hän näki profeetan tulevan, lähti hän kävelemään tervehtiäkseen häntä. Profeetalla oli valtion talouden tilasta äärimmäisen tarkat ja perusteelliset tiedot. Hänellä oli myös Elohimin antama viisaus, miten talous saataisiin nousemaan. Profeetta selitti yksityiskohtia myöten, mitä yhteiskunnassa, yrityselämässä ja investointien alueella tulisi tehdä, että ahdingosta päästäisiin yli ja vaurastuminen voisi alkaa.

Kun Joosef joutui vankilaan, selitti hän siellä unet faaraon ylimmäinen juomanlaskijalle ja ylimmäiselle leipojalle. Tämän jälkeen kului kaksi vuotta kunnes faarao näki unta, jota Egyptin viisaat eivät osanneet selittää. Silloin ylimmäinen juomanlaskija muisti Joosefin. Hän vei sanan Egyptin korkeimmalle poliittiselle tasolle (1. Moos. 39:20, 40:91, 5 ja 41:9-13).

Adonai antoi Joosefin kautta hyvin tarkan neuvon: "Nyt valitkoon faarao ymmärtäväisen ja taitavan miehen ja asettakoon hänet Egyptin hallitusmieheksi" (1. Moos.41:33).

Toiseksi hän neuvoi palkkaamaan lisää väkeä: "Näin tehköön faarao: asettakoon päällysmiehiä (virkamiehiä) maahan (1. Moos. 41:34)."

Kolmanneksi hän neuvoi varastoinnin tärkeydestä:

"ja ottakoon viidennen osan Egyptin maan sadosta seitsemänä vuotena, ja koottakoon näinä hyvinä vuosina, jotka tulevat, kaikki niiden sato ja kasattakoon viljaa faaraon haltuun, talletettakoon sato kaupunkeihin ja säilytettäköön, niin että maalla on eloa säästössä seitsemän nälkävuoden varalle, jotka kohtaavat Egyptin maata. Niin ei maa joudu perikatoon nälänhädän aikana (1. Moos. 41:34b - 36)."

Egyptin faarao sanoi: "Voisimmeko löytää ketään, jossa on jumalan henki niin kuin tässä?" Sitten faarao jatkoi: "Koska jumala on ilmoittanut kaiken tämän, ei ole ketään niin ymmärtäväistä ja taitavaa, kuin sinä olet (1. Moos. 41:38 -39)."

Kun heräsin unesta, minulle tuli Adonain sana:

"Katso, minä lähetän taivasten kuningaskunnasta profeettoja kansakuntien tykö puhumaan kuninkaille, presidenteille, pääministereille ja hallitusmiehille. Lähettämäni profeetat kutsuvat kansojen johtajat puheilleen, ja ne kansakuntien johtajat, jotka tulevat kuuntelemaan Minua, ne kansakunnat saavat suuren hengellisen ja taloudellisen siunauksen. Mutta, jos kansakuntien johtajat eivät nöyrry kuuntelemaan lähettämiäni profeettoja, vaan halveksivat Minua, ne kansat jäävät vaille siunaustani."

Loppuiko Joosefilta Elohimin antama viisaus? Ei loppunut, vaan Joosefin kautta Elohim luotsasi Egyptin kansan (1. Moos. 41:55) ja monet muut lähimaiden ihmiset pula-ajan yli (1. Moos. 41:57). Elohim pelasti Joosefin kautta Israelin kansan, kun hän piti heistä huolta (1. Moos. 45:7). Joosefin kautta Elohim valmisti Egyptiä siihen asemaan, jossa sen tulisi olla Israelin kansaan nähden (1. Moos. 47:23 - 25), mutta ei mennyt kauan, kun Egypti käänsi selkänsä Elohimin sanalle, jonka Hän antoi heille Joosefin kautta ja asetti israelilaiset orjiksi (2. Moos. 1:13)! Tämä oli Egyptin hallitsijanja hänen kansansa häpeä! Tämän vuoksi ja heidän epäjumaliensa palveluksen tähden Elohim löi Egyptin maata kaikkinaisilla vitsauksilla ja tuhosi heidän armeijansa!

Adonailta tuli sana:

"Katso, minä sallin maailman kansakunnille taloudellisen ahdingon, mutta samalla lähetän heidän keskuuteensa taivasten kuningaskunnan profeettoja, jotka tuntevat tarkoin heidän taloutensa pienet yksityiskohdatkin, ja he neuvovat hallitsijoita erittäin tarkoilla ja täsmällisillä taloudellisilla ja hengellisillä neuvoilla. Ne johtajat, jotka kuuntelevat Minua, annan heidän kansoilleen tämän siunauksen. Muistakaa Joosefia, jonka lähetin Egyptiin Faaraon neuvonantajaksi, katsokaa, mitä tapahtui! Entä Daniel Baabelissa tai Elisha, joka voiteli Hasaelin Aramin kuninkaaksi! Minä olen edelleen yksi Elohim. Tänään lähetän kansakuntiin profeettoja, samankaltaisia profeettoja kuin oli Jirmejahu, jonka kutsuin kansakuntien profeetaksi."

V. 2009

Editoitu 19.2.2018

Mauno K.

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Milloin Hän tulee? - Efraimin täyteys - Täyty Pyhällä Hengellä - Pyhien avustaminen
Keskustelu kategoriassa , johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus