Alikategoria: käsitteistö.Luettu: 6 kertaa. Osuttu: 3 kertaa. Fontin koko: pienennä - suurenna

Huomautus: Artikkelin kirjoittaja vastaa vain omista kirjoituksistaan, eikä jaa automaattisesti mitään näkemystä tai kantaa muiden sivustolla kirjoittavien kanssa.

Missä taivas on?

Tässä artikkelissa avaan asian, joka ei ole salaisuus, mutta on saanut silti lukemattomat ihmiset raapimaan päätään.

Tähän kysymykseen on hyvin yksinkertainen vastaus, liian yksinkertainen ihmisille. Missä taivas siis on? Ylhäällä!

No, entä miten taivaaseen pääsee? Nousemalla ylös, on vastaus!

Annas kun selitän. Lapsetkin tuntevat tämän Sanan kohdan Jaakobista:

Gen 28:12  Niin hän näki unta, ja katso, maan päälle oli asetettu tikapuut, joiden pää ulottui taivaaseen, ja katso, Jumalan enkelit kulkivat niitä myöten ylös ja alas.

Sinä luultavasti ajattelet, että tämä ei ole todellisuutta, vaan eräänlainen näky. No, minä osoitan sinut vääräksi ja avaan sinun silmäsi:

Ota paperia ja kynä, sitten piirrä viiva paperiin. Mistä viiva alkaa? Pisteestä johon laskit kynän terän. Ja se piste on ulotteeton, sillä ei ole syvyyttä, leveyttä, pituutta eikä korkeutta, niin kuin voit huomata.

Liittyen siihen viivaan, toinen helppo kysymys; voiko viiva olla olemassa ilman pistettä? No ei tietenkään!

Kuvittele seuraavaksi olevasi puuseppä, joka on juuri tehnyt pöydän jalan. Voiko pöydän jalka olla olemassa ilman sen litteää pohjaa, joka osuu maahan? Aivan niin, ei tietenkään voi!

Nyt homman nimi on sellainen, että se viiva, jonka piirsit, sijaitsee teoriassa kahdessa ulottuvuudessa (ellet sitten piirtänyt luotisuoraa viivaa). Ja pöydän jalka puolestaan sijaitsee kolmessa ulottuvuudessa. Ja molempien täytyy koostua alempien ulottuvuuksien osista, eikö totta?

Samalla lailla neljännen ulottuvuuden, eli kolmannen spatiaalisen tilan, eli kolmannen taivaan (2Co 12:2), on alettava toisesta taivaasta. Ja mikähän mahtaa olla toinen taivas? Toinen taivas on avaruus! Tämä on ikivanha heprealainen käsitys, sama johon fariseus Saul, toiselta nimeltään Paavali, puheessaan viittaa.

Kaikki tämä tarkoittaa, että taivaan alku, Jumalan Siipi (Psa 91:4), on heti välittömästi maan ilmakehän päällä, ulkoavaruudessa (Eze 1:26). Ja kaiken lain mukaan, taivaan on myös pakko osua ja alkaa jostain tietystä paikasta kolmannesta ulottuvuudesta.

Tähän tulokseen pääsemiseen ei tarvittaisi edes Raamattua, sillä ei Jumala ole turhaan meille hoksottimia antanut, mutta tässä nyt kumminkin vielä pari paikkaa, joista asia on ilmeinen:
Isa 14:12  Kuinka olet taivaalta pudonnut, sinä kointähti, aamuruskon poika! Kuinka olet maahan syösty, sinä kansojen kukistaja!
Isa 14:13  Sinä sanoit sydämessäsi: 'Minä nousen taivaaseen, korkeammalle Jumalan tähtiä minä istuimeni korotan ja istun ilmestysvuorelle, pohjimmaiseen Pohjolaan.

2Ki 2:11  Kun he niin kulkivat ja puhelivat, niin katso, äkkiä ilmestyivät tuliset vaunut ja tuliset hevoset, ja ne erottivat heidät toisistansa, ja Elia nousi tuulispäässä taivaaseen.

Act 1:11  ja nämä sanoivat: "Galilean miehet, mitä te seisotte ja katsotte taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte hänen taivaaseen menevän."

Rev 16:1  Ja minä kuulin suuren äänen temppelistä sanovan niille seitsemälle enkelille: "Menkää ja vuodattakaa ne seitsemän Jumalan vihan maljaa maan päälle".

Rev 21:1  Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.

 

Niin kuin näet, asia on hyvin yksinkertainen. Ja tämän ei pitäisi yllättää sinua laisinkaan, sillä taivas on todellinen ulottuvuus.


Joel 01.04.2013

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Suomen verisuku - Juuda etsii Israelia
Keskustelu kategoriassa Yleiset, johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus