Alikategoria: eksegeettinen midrash.Luettu: 121 kertaa. Osuttu: 12 kertaa. Fontin koko: pienennä - suurenna

Huomautus: Artikkelin kirjoittaja vastaa vain omista kirjoituksistaan, eikä jaa automaattisesti mitään näkemystä tai kantaa muiden sivustolla kirjoittavien kanssa.

Herää, miksi ylöstempaus tapahtuu!

Tämä artikkeli ei sovellu ala-ikäisille, eikä heikkohermoisille ja saattaa johtaa shokkitilaan. Tämä ei ole vitsi.

Jos kysymme valtavirta profetian opettajilta ylöstempauksesta, heidän vastauksensa menee lähes varmasti tähän tapaan: ”meidät temmataan ylös pilviin, näkemästä vaivaa ja saamme olla Herran kasvojen edessä”.

Mutta, mikä on koko totuus?

Muista, Messias on Matteus 24:ssä kertonut meille, että lopun ajat tulevat olemaan niin kuin Nooan päivät.

Kysymys, miten oli vanhurskaiden laita Nooan päivinä? Vastaus: Sana kertoo meille selvästi, että Nooa perheineen oli ainoa vanhurskas koko maan päällä (Gen 7:23).

Siirtyäkseni suoraan asiaan, lainaan Raamatussa mainittua (Jos 10:13, 2Sa 1:18) apokryfikirjaa, Jasheria:

Jash 5:21 Ja kaikki ihmislapset jotka tunsivat Herran, kuolivat sinä aikana, ennen kuin Herra toi rangaistuksen heidän päällensä; sillä Herra tahtoi heidän kuolevan, etteivät he näkisi sitä pahaa, jonka Jumala toisi heidän sisarustensa ja sukulaistensa päälle, niin kuin Hän oli vannonut tekevänsä.

Jasherin kirja on oikeassa siinä olevassa observaatiossa, että ainoastaan Nooa, kaikista vanhurskaista, oli elossa.

Tämä avaa sinun silmäsi katselemaan ylöstempauksen profetioita uudelta kantilta. Meidät temmataan, koska me emme kestäisi katsella sitä tuhoa, minkä Jumalan Käsi tuo meidän rakkaidemme päälle, heidän, jotka ovat vielä rangaistuksen alla!

Avaan asiaa lisää

Kaikki siis tapahtuu meille niin kuin Lootille, jota kiellettiin katsomasta taakseen, kun Herra tuhosi Sodoman. Ja tämä on asiaan liittyvä Herran Käsky: ”Muistakaa Lootin vaimoa!” (Luk 17:32).

Lootin vaimo katsoi taakseen paetessaan Sodomasta ja muuttui sen seurauksena suolapatsaaksi (Gen 19:26). Se mitä hän näki, oli hänelle aivan hirvittävää katseltavaa.

Jumalan Sanan profetioita on luettu ja opetettu niin kuin lasten satuja, mutta minä sanon sinulle, sinä tulisit hulluksi jos näkisit niiden täyttyvän. Ja vahvistaakseni tämän, otan tähän erään graafisimmista kuvauksista, mitä Sanasta löytyy:

Isa 34:1  Astukaa esiin, te kansat, ja kuulkaa; te kansakunnat, tarkatkaa. Kuulkoon maa ja kaikki, mitä siinä on, maanpiiri ja kaikki, mikä siitä kasvaa!

Isa 34:2  Sillä Herra on vihastunut kaikkiin kansoihin ja kiivastunut kaikkiin heidän joukkoihinsa; hän on vihkinyt heidät tuhon omiksi, jättänyt heidät teurastettaviksi.
Isa 34:3  Heidän surmattunsa viskataan pois, ja niitten raadoista nousee löyhkä, ja vuoret valuvat heidän vertansa.
Isa 34:4  Kaikki taivaan joukot menehtyvät, taivas kääritään kokoon niinkuin kirja, ja kaikki sen joukot varisevat alas, niinkuin lehdet varisevat viinipuusta, niinkuin viikunapuusta raakaleet.
Isa 34:5  Sillä minun miekkani taivaassa on juopunut vimmaan; katso, se iskee alas Edomiin, tuomioksi kansalle, jonka minä olen vihkinyt tuhoon.
Isa 34:6  Herran miekka on verta täynnä, rasvaa tiukkuva, karitsain ja kauristen verta, oinasten munuaisrasvaa. Sillä Herralla on uhri Bosrassa, suuri teurastus Edomin maassa.
Isa 34:7  Villihärkiä kaatuu yhteen joukkoon, mullikoita härkien mukana. Heidän maansa juopuu verestä, ja heidän multansa tiukkuu rasvaa.
Isa 34:8  Sillä Herralla on koston päivä, maksun vuosi Siionin asian puolesta.

Ylöstempauksen ajankohta

Joku voisi luulla, että nyt puhun ennen vitsauksia tapahtuvasta ylöstempauksesta, mutta niin ei kuitenkaan ole. Menen jälleen suoraan asiaan:

Katso mitä Sana sanoo kahdesta todistajasta. Ja huomioi nämä asiat:
- He ovat maan päällä toisen ”Voi!”:n aikana
- He ovat, Lain mukaisesti, kaksi todistajaa
- He ovat niin kuin ne todistajat, jotka Herra lähetti Sodomaan
- Todistajat lähetettiin Sodomaan, ennen kuin Loot lähti samojen todistajien kanssa sieltä pakoon
- Kaikki tämä tapahtui ennen kuin Herra tuhosi Sodoman

Rev 11:3  Ja minä annan kahdelle todistajalleni toimeksi säkkipukuihin puettuina profetoida tuhannen kahdensadan kuudenkymmenen päivän ajan."

Rev 11:7  Ja kun he ovat lopettaneet todistamisensa, on peto, se, joka nousee syvyydestä, käyvä sotaa heitä vastaan ja voittava heidät ja tappava heidät.
Rev 11:8  Ja heidän ruumiinsa viruvat sen suuren kaupungin kadulla, jota hengellisesti puhuen kutsutaan Sodomaksi ja Egyptiksi ja jossa myös heidän Herransa ristiinnaulittiin.
Rev 11:9  Ja ihmiset eri kansoista ja sukukunnista ja kielistä ja kansanheimoista näkevät heidän ruumiinsa kolme ja puoli päivää, eivätkä salli, että heidän ruumiinsa pannaan hautaan.
Rev 11:10  Ja ne, jotka maan päällä asuvat, iloitsevat heidän kohtalostaan ja riemuitsevat ja lähettävät lahjoja toisilleen; sillä nämä kaksi profeettaa olivat vaivanneet niitä, jotka maan päällä asuvat.

Onhan selvää, että ihmisten lähettäessä lahjoja toisilleen maailmantila ei ole vielä niin huono, ettemme sitä voisi kestää?! Mutta, katso mitä seuraa heti tämän jälkeen:

Rev 11:14  Toinen "voi!" on mennyt; katso, kolmas "voi!" tulee pian.
Rev 11:15  Ja seitsemäs enkeli puhalsi pasunaan; niin kuului taivaassa suuria ääniä, jotka sanoivat: "Maailman kuninkuus on tullut meidän Herrallemme ja hänen Voidellullensa, ja hän on hallitseva aina ja iankaikkisesti".

Rev 11:18  Ja pakanakansat ovat vihastuneet, mutta sinun vihasi on tullut, ja tullut on aika tuomita kuolleet ja maksaa palkka sinun palvelijoillesi profeetoille ja pyhille ja niille, jotka sinun nimeäsi pelkäävät, pienille ja suurille, ja turmella ne, jotka maan turmelevat."

Vasta tässä kohdin tulee aika, jolloin armoa ei enää anneta. Aika, jolloin jumalattomat turmellaan, niin kuin teksti selvästi sanoo. Tästä turmelusta kertoo lisää profeetta Sefanja:

Zep 1:17  Minä saatan ihmiset ahdistukseen, niin että he kulkevat kuin sokeat, sillä he ovat tehneet syntiä Herraa vastaan. Ja heidän verensä vuodatetaan niinkuin tomu, ja heidän elinnesteensä niinkuin saasta.
Zep 1:18  Eivätkä voi pelastaa heitä heidän hopeansa ja kultansa Herran vihan päivänä: hänen kiivautensa tulessa kuluu koko maa. Sillä lopun, äkkilopun, hän tekee kaikista maan asukkaista.

Kun profeetta sanoo Herran tekevän lopun kaikista maan asukkaista, hän todella tarkoittaa sitä, sillä kaikki vanhurskaat ovat temmatut pois näkemästä tätä Herran suurta vihaa ja ainoastaan jumalattomat ovat jäljellä!

Myös Jesaja profetoi tästä:

Isa 26:20  Mene, kansani, kammioihisi ja sulje ovet jälkeesi, lymyä hetkinen, kunnes viha on ohitse mennyt.
Isa 26:21  Sillä katso, Herra lähtee asuinsijastaan kostamaan maan asukkaille heidän pahat tekonsa, ja maa paljastaa verivelkansa eikä surmattujansa enää peitä."Joel 6.1.2013

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Profeetallinen sana Israelille - Velka ja Kreikka - Ei rakasta, rakastan - Jumalan Sanan ruokaa
Keskustelu kategoriassa Tutkivat, johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus