MESSIAANISET USKOVAT


Kun kuulet sanan messiaaninen, millaisen reaktion se sinussa aiheuttaa? Ajatteletko, että sellaiset ihmiset ovat lakihenkisiä, kuivia judaisteja? Messiaanisuus kohdistuu Messiaaseen, Voideltuun. Ehkä messiaanisuus alkaa kiinnostamaan, kun ymmärrät sen tarkoittavan voitelua (1. Joh. 2:27). Haluatko olla voideltu? Karta nykyajan kristittyjä voideltuja!

Ketkä ovat messiaanisia'? Ap.t.11:19 - 21: "Ne, jotka olivat hajaantuneet sen ahdingon vuoksi, joka oli syntynyt Stefanuksen tähden (Ap.t.8:1), vaelsivat ympäri hamaan foinikiaan ja Kyproon ja Antiokiaan saakka, mutta eivät puhuneet sanaa muille kuin ainoastaan juutalaisille (laihoin tuloksin). Heidän joukossaan oli kuitenkin muutamia kyprolaisia ja kyreneläisiä miehiä (juutalaisia), jotka tultuaan Antiokiaan, puhuivat kreikkalaisillekin ja julistivat besoraa Adon Jeshuasta ja Adonain käsi oli heidän kanssansa ja suuri oli se joukko, joka uskoi ja kääntyi Adonain puoleen."

Tässä Adonain sanan kohdassa sanotaan selvästi, että suuri joukko ympärileikkaamattomia otti vastaan taivasten kuningaskunnan besoran. Messiaanisuus kuuluu siis ennen muuta kansoista kääntyneille taivasten kuningaskunnan uskoville. Jerusalemin seurakunnan johtajat lähettivät nopeasti Barnabaan Antiokiaan (Ap.t. 11:22 24), koska he olivat huolissaan uusien taivasten kuningaskunnan besoraan uskoneiden opettamisesta. He eivät olisi voineet lähettää siunaten parempaa miestä matkaan kuin Barnabaan, koska hän oli 'hyvä mies ja täynnä Pyhää Henkeä ja uskoa' (Ap.t. 11:24)! Barnabas, leeviläinen, joka oli taivasten kuningaskunnan oppinut mies, oli tähän tehtävään sopiva mies, yhdessä benjaminilaisen Shaulin kanssa (Ap.t. 11:25-26). Barnabas kiiruhti hakemaan Paavalia Tarsosta (Ap.t. 11:25): "Ja he vaikuttivat yhdessä kokonaisen vuoden seurakunnassa ja niitä oli paljon, jotka saivat heiltä opetusta ja Antiokiassa ruvettiin opetuslapsia ensiksi nimittämään kristityiksi [MESSIAANISIKSI; Ap.t. 11:26]."

Sen sijaan, että Barnabas olisi pyrkinyt hidastamaan Adonain kättä, ihmisiä tuli lisää uskoon (Ap.t. 11:24b)! Kun ihminen uskoo besoran, kastetaan ja täyttyy Pyhällä Hengellä, säilyttää hän koko ajan tähtäyspisteen, fokuksen, että hänet kasvatetaan taivasten kuningaskunnan opetuslapseksi (Matt. 28:19 20). Jokainen taivasten kuningaskunnan uskolle kuuliaiseksi tullut kuljetetaan opettamisen kautta ahtaan portin taakse. Kun Jeshua ilmestyi minulle 1988 syksyllä, kutsui Hän seuraamaan itseään. Minusta tuli Hänen opettamanaan taivasten kuningaskunnan todistaja, edustaja. Hänen valitsemanaan opetuslapsena, kehotan lähtemään ulos saatanan vallan alaisesta uskonnollisesta järjestelmästä, ottamaan vastaan taivasten kuningaskunnan besora ja opetus. Silloin sinun silmäsi avautuvat näkemään taivasten kuningaskunnan salaisuuden. Tämän jälkeen saat kieltää itsesi, eli kadottaa elämäsi, koska löydät uuden elämän ahtaan portin takana. Sitä ennen saat tehdä päätöksen, että kannat ristiäsi joka päivä. Kun olet päässyt ahtaan portin taakse, alat silloin ensimmäistä kertaa seurata Häntä. Se on sinun todellisen pelastumisesi ensimmäinen päivä.

Miksi Hän ilmestyi minulle? Siksi koska Suomessa ei ollut yhtään ainoaa uskovaa, joka olisi voinut opettaa minua taivasten kuningaskunnan opetuslapseksi. Koska sellaista ihmistä ei ollut, Hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa, kun tulla itse ja kutsua minut oppilaaksi!Tämä järkyttää minua! Nykyajan kristittyjen pitkäaikainen pahuus ja luopumus oli kuitenkin ikään kuin pelastukseni, että Hän ilmestyi minulle! Nykyajan kristittyjen tilanne on tänä päivänä saman kaltainen kuin rabbiinien, jotka aikoinaan hylkäsivät Jeshuan. Kun nykyajan kristityt hylkäsivät muinoin taivasten kuningaskunnan, sain ottaa vastaan sovituksen ja tulla taivasten kuningaskunnan opetuslapseksi. Eli heidän lankeemuksensa kautta sain ottaa vastaan kaidan pelastuksen tien ja löysin hengellinen rikkauden, jota en tiennyt olevan olemassakaan (Matt.13:44-45).

Nykyajan kristityt eivät osaa tehdä muita kuin valtakuntansa käännynnäisiä, kuten rabbiinitkin tekevät. Mitä hyötyä sellaisesta on? Kukaan ei opetuslapseuttamisestani välittänyt, eikä kukaan rakastanut sieluani, mutta siunattu olkoon Jeshua Messias, joka otti minut opetuslapsekseen! Hän rakasti sieluani ja näytti minulle pelastuksen tien. Tämän tähden Pyhä Henki kauttani kehottaa:Tänä päivänä, jos kuulette Hänen äänensä, älkää paadutako sydämiänne (Hebr. 3:7-8). Rabbi Jeshua on opettanut minulle opetuslapsena olemista ja elämistä, joita en koskaan nykyajan kristittynä ymmärtänyt. Tämän tähden minun on helppo antaa Hänelle kaikesta kunnia! Olen ollut erittäin hidas ymmärtämään ja oppimaan asioita, mutta Hän on ollut pitkämielinen ja armollinen. Siksi Jeshua kutsuikin minut ulos kristillisestä valtakunnasta, että Hän ennen kaikkea osoittaisi, että nykyajan paatunut kristittykin voi löytää tien (1. Tim. 1:16), joka johtaa Hänen luokseen! Tänä päivänä kutsun sinua lähtemään samalle tielle. Kutsun sinua seuraamaan askeleitani, joita olen Hänen seurassaan oppinut!

Opetuslapseuttaminen kesti yhden vuoden. Kokemuksesta tiedän, että kaikki nykyajan kristityt ovat opetuslapseuttamatta. Aniharvojen kohdalla Jeshuan tahto tulee täyttymään, koska jotkut heistä uskaltavat ottaa ensimmäiset uskon askeleet. Messiaanisuus kuuluu siis ennen muuta ihmisille, jotka ovat kansoista besoraan uskoviksi tulleet ja käyneet vuoden oppilasjakson.

v.2009

Editoitu 22.1.2018

Mauno K.

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Israelin puolella - Olemme pahoillamme - Vain israelilaisille - Ajattelun pohja
Keskustelu kategoriassa , johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus