Alikategoria: käsitteistö.Luettu: 143 kertaa. Osuttu: 19 kertaa. Fontin koko: pienennä - suurenna

Huomautus: Artikkelin kirjoittaja vastaa vain omista kirjoituksistaan, eikä jaa automaattisesti mitään näkemystä tai kantaa muiden sivustolla kirjoittavien kanssa.

Lain pitäminen

Miten kukaan voi pitää Lain? Vastaan peruslaatuisiin usein kuultuihin vastalauseisiin Lain pitämisestä ja selvitän käytännössä, mitä Lain pitäminen tarkoittaa. Tämä on hyvin yksinkertainen ja maanläheinen selvitys. Käsittelen myös messiaanisuutta ja selvennän sitä, mitä se tarkoittaa.


Käytäntö 1

Messiaaniset uskovat pitävät Lain, eli hepreaksi Tooran. Ja tämä väite kuulostaa varmasti kristittyjen mielestä hyvin rohkealta ja ylimieliseltä väitteeltä.

Mutta onko väite oikeasti rohkea tai ylimielinen? Ei suinkaan. Tässä asiassa on valtavan suuri väärinkäsitys. Tunnet seuraavan paikan:

Gal 3:13  Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu" –

Mutta tiedätkö mihin Paavali viittaa? Tähän:

Deu 11:26  Katso, minä asetan tänä päivänä teidän eteenne siunauksen ja kirouksen:
Deu 11:27  siunauksen, jos te tottelette Herran, teidän Jumalanne, käskyjä, jotka minä tänä päivänä teille annan,
Deu 11:28  mutta kirouksen, jos te ette tottele Herran, teidän Jumalanne, käskyjä, vaan poikkeatte siltä tieltä, jota minä tänä päivänä käsken teidän vaeltaa, ja seuraatte muita jumalia, joita te ette tunne.

Lain pitäminen on helppoa, kun ei ole Lain kirouksen alla. Ja mikä on Lain kirous? Lain kirous on kuolema.

Eli miksi on helppoa pitää Laki? Kerraten. Siksi, että me olemme saaneet armon:

Rom 6:14  Sillä synnin ei pidä teitä vallitseman, koska ette ole lain alla, vaan armon alla.

Ei armo ole sitä, että annetaan lupa rikkoa sääntöjä, niin kuin monet kristityt haluavat tätä kohtaa lukea. Vaan armo on sitä, että saa anteeksi kun on jo rikkonut sääntöjä. Siksi kristityiltä onkin hyvä kysyä: miksi te nyt armon alla olette, jos ette ole velvoitetut pitämään Lain?! Eikö se olekaan Laki, kirjain, joka kuolettaa, niin kuin hiljan julistitte?! Ja selvennyksen tarpeesta Saul jatkaa:

Rom 6:15  Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole lain alla, vaan armon alla? Pois se!

Ja nyt voikin kysyä: eikö synti olekaan Lain rikkomista, niin kuin 1Johannes 3:4 sanoo, ”Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus.”?!

Käytäntö 2

Toinen erikoisuus, mitä kristityiltä silloin tällöin kuulee, on, että kukaan ei voi pitää Lakia. Messiaaniselle tämä vihjaa välittömästi, että sen lausuja on lihallinen uskova. Sillä eihän kukaan voi uskoa tähän:

Rom 8:6  Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha;
Rom 8:7  sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan.
Rom 8:8  Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.

ja sitten julistaa, ettei hän voi pitää Lakia?! Se on aivan sama kuin sanoisi, ”olen juoppo, siispä en voi lopettaa juomista” tai ”en auta sairasta ojasta, koska tahtoni on niin heikko”!

Emme me elä lihassa, me elämme Hengessä. Ja Henki ei missään kohdin riko Jumalan Lakia vastaan. Meidän lihamme puolestaan ei edes voi pitää Jumalan Lakia, ei rahtuakaan, joten se keskustelu on aivan turha, eikä johda minnekään.

Kaikki tämä merkitsee sitä, että Lain pitäminen tarkoittaa yksinkertaisesti Hengen alle alistumista. Sitä, että todistaa, että ruumista määrää Jumala, eikä liha; että Jumalan Laki on se, joka kertoo synnin. Tällöin ainoastaan voidaan myös armo ottaa ymmärryksellä vastaan. Sillä eihän kukaan voi kokea armahdusta sellaisesta erheestä, mitä ei edes tajua tehneensä?!


Jumalan edessä

Jos kristitty ja messiaaninen astuvat Jumalan eteen, kumpi pitää itseään ansiottomampana Jumalan Rakkaudelle? Se, joka todistaa rikkoneensa kaikissa kohdin Jumalaa ja lähimmäistään vastaan, sekä osaa luetella ne käskyt mitä on rikkonut. Vai se, joka vain toteaa olevansa kelvoton, syntinen?

Tämä oli kompakysymys, jonka oikea vastaus on: kristitty. Miksi? Siksi, että vasta Jumalan edessä kristitty tajuaa olevansa lainrikkoja. Messiaaninen järkyttyy Jumalan edessä paljon vähemmän, sillä hän kaikella todennäköisyydellä tietää paremmin mitä käskyjä on rikkonut. Tämän ja muunkin sanon rakkaudella, hyvän toivossa, en loukatakseni ketään.


Käytäntö 3

Millaista siis on messiaaninen, Lain pitävä eläminen käytännössä? Se on muuten aivan samanlaista, kuin kiitettävänä pidettävä kristillinen eläminen, paitsi että messiaanisen lista asioista, joita pitää ja ei pidä tehdä, on kristityn listaa pidempi. Tämä näkyy muun muassa Jumalan Juhlien viettämisenä, pakanakristillisten sijaan. Lisäksi messiaaninen lukee, sekä tulkitsee Jumalan Sanaa yleensä vapaammin ja laajemmin. Messiaaniselle ei mikään Jumalan Sanan paikka näet ole kielletty tai toisia huonompi.

Lukijan on kuitenkin otettava huomioon, että kun puhun messiaanisista ja messiaanisuudesta, minä en tarkoita messiaanista judaismia. Messiaanisen judaismin ja messiaanisuuden ero on helppo käsittää, kun tietää, että judaismi on sanakirjalleen sama, kuin farisealaisuus (p’rushim). Ja muistaa mitä ”ylevää” sanottavaa Jahshualla oli fariseuksista ja heidän rabbiensa ahdistavista opeista..


Todistus

Kaikki messiaaniset jotka olivat ennen kristittyjä, ja joitten todistuksen olen kuullut, todistavat samaa: heistä tuli messiaanisia, kun Jumala avasi heidän silmänsä näkemään totuuden. He näkivät ensimmäistä kertaa eron oikean ja väärän välillä, saastaisen ja pyhän välillä. He näkivät ne kauhut, joita kristittyjen juhlissa ja tavoissa on. He näkivät millainen todella on Jumalan ja Israelin suhde. Kaiken kaikkiaan heistä tuntui niin kuin he olisivat tulleet uudestaan uskoon.

Jos sinä ajattelet, että ”eihän semmoisia varmaan ole”. Niin minä sanon sinulle, tämän sivuston kirjoittaja, Mauno K. on yksi sellainen todistaja. Hän oli kristitty kymmeniä vuosia, kunnes hänen silmänsä avattiin ja Jumala kutsui häntä.

Ja ei kai kukaan luule, että tämmöisellä sivustolla, ilman rahankerjuuta, ilman lahjoituspyyntöjä, ilman kattojärjestöä tai oppi-isiä, vuosia opetettaisiin messiaanisuudesta, siitä liki tuntemattomille suomalaisille, ihan vain huvikseen?!

Ei, vaan Jumalan Sanan mukainen vaeltaminen on niin arvokas asia, että siitä kannattaa opettaa. Samoin on Israelin heimojen löytämisen laita. Sen, jonka Jumala on luvannut tuoda takaisin maahansa viimeisten aikojen lopulla.

 

Joel 12.4.2013

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Heimojen jalokivet - Olemme pahoillamme - Kaikki saavat laulaa Jerusalem -
Keskustelu kategoriassa Yleiset, johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus