Isin sydämellä


Varoitus! Tätä ei ole kirjoitettu kristillisen valtakunnan edustajille!


Tiesitkö, että Isin sydämmellä on paljon asiaa? Onko ihmisten joukossa ketään, jolle Hän voisi uskoutua ja ilmoittaa salattuja asioita? Jer. 33:3 sanoo: "Huuda minua avuksesi, niin minä vastaan sinulle ja ilmoitan sinulle suuria ja salattuja asioita, joita sinä et tiedä."

Kun perheen Isi kantaa asioita sydämellään, hän katsoo ensin lapsiansa ja punnitsee sitten mielessään, mitä hän voisi heille sanoa. Sitten hän miettii, miten hän voisi kertoa asian niin yksinkertaisesti, että pieninkin voisi sen ymmärtää. Isi voi sanoa joillekin lapsilleen tärkeän asian. Sitten Hän sanoi taivasten kuningaskunnan opetuslapsille: "Tästä asiasta minulla olisi paljon sanottavaa, mutta ette voi nyt sitä kantaa (Joh. 16:12 ja Hebr.5:11)", mutta kun kasvatte vanhemmiksi, kerron sen sitten teille (Hebr. 5:14)." Jahushua (Jeshua) sanoi, mikä on ratkaisu asiaan: "Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu ja tulevaiset hän teille julistaa. Hän on minut kirkastava, sillä Hän ottaa minun omastani ja julistaa teille. Kaikki mitä Isällä on, on minun; sen tähden minä sanoin, että hän ottaa minun omastani ja julistaa teille (Joh. 16:13-15 ja Room. 8:16)".

Isillä, Abballa, olisi paljon sanottavaa, mutta Hänellä on tänä päivänä niin vähän taivasten kuningaskunnan lapsia, jotka kuulevat korvillaan ja ymmärtävät sydämellään ja jotka tekevät Hänen tahtonsa. Ei ole niin, etteikö Isi haluaisi puhua! Kuka isi ei haluaisi puhua lapsilleen? Isin sydän on täynnä kaipausta puhua rakkaille, taivasten kuningaskunnan lapsilleen, "mutta kuka on seisonut Adonain neuvottelussa (Hepr. besood = salaisuudessa) ja nähnyt ja kuullut hänen sanansa? Kuka on tarkannut ja kuullut hänen sanansa (Jer. 23:18)"?

Todellinen 'kuuleminen' [shma`] tarkoittaa, pyhän sanan ymmärtämistä, sisäistämistä ja käytäntöön ottamista. Jos me olemme kuulevinamme, mutta touhuamme omien asioidemme parissa? Mitä Isi tekee? Hän ottaa haltuun huomiomme. Monet ovat kokeneet näitä 'pysäytyksen' hetkiä elämässään. Jospa nämä 'pysäytyksen hetket' elämässäsi olisivat tehneet sinusta kuuntelevamman ihmisen.

Puhutko päälle? Isi puhuu sinulle ja sinä et kuuntele, vaan puhut päälle. Sinun sydämesi on täynnä asiaa Isille ja kun olet vuodatuksesi pitänyt, olisi Isin vuoro, mutta kun Hän on sanomaisillaan jotain, aloitat vuodatuksen uudelleen. Kun olet tyhjentänyt sydämesi Isille, vaikenet nopeasti ja suljet korvasi. Isi on monet kerrat aikonut puhua, mutta Hänen vuoroaan ei ole koskaan tullut. Isi on kärsivällisesti odottanut vuoroaan, mutta vuodet ovat kuluneet eikä sitä hetkeä vieläkään ole tullut. Oletko niin uppoutunut sydämesi pyyntöihin ja anomuksin, ettei Isin sydämen toiveet ja pyynnöt merkitse mitään? Voisitko täyttää Isin sydämen ensimmäisen kaipauksen, että Hän voisi sanoa sinulle jotakin? Milloin on elämässäsi Isin vuoro?

Ehkä olet Häneen suuttunut ja pettynyt, kun Hän ei ole vastannut tiettyihin anomuksiisi ja pyyntöihisi? Isi on vastannut rakkaudessaan, mutta sinä et huomannut, "sillä Elohim puhuu tavalla ja puhuu toisella; sitä vain ei huomata (Job 33:14)". Tiedätkö, taivasten kuningaskunnan veljeni ja sisareni, että taivaallinen Isi on universumin väärinymmärretyin Isi? Hänestä on tullut monien ihmisten silmissä kaikkein huonoin Isi. Hänen ylleen on heitetty syytökset, pettymykset, vihat, katkeruudet, ja Hän ei väärin kohdeltunakaan ole lakannut rakastamasta!

Hän on kaiken aikaa ollut loan heiton kohteena, mutta sittenkään Hän ei ole voinut itseänsä hillitä, vaan Hän edelleen rakastaa! Hän kestää syyttelysi, vihasi, katkeruutesi ja loukkaavat sanasi, mutta jos sinä tuntisit Hänen sisimpänsä, millainen Hän on, sinä murtuisit ja itkisit hillittömästi ja katuisit sitä kuvaa, mikä sinulla on ollut Isistä. Sinä kyynelin pyytäisit Isiltä anteeksi sanojasi ja käytöstäsi. Silloin sinä toteaisit, että sinulla on maailmankaikkeuden kaikkien aikojen paras Isi!

Tekstin alussa kirjoitin, mikä on ratkaisu, että kuulet Isin puheen. Ratkaisu on ylhäältä syntyminen, eli taivasten kuningaskunnan näkeminen. Vain ylhäältä syntyneet lasketaan Elohimin lapsiksi, joille Hän puhuu, niin kuin Isä puhuu lapsilleen. Mutta sinun on kaiken aikaa ymmärrettävä, kuka on Välimies Isin ja ihmiskunnan välissä (1. Tim. 2:5). Ilman Jahushuan suorittamaa ristin sovitusta, ei meillä olisi mitään asiaa Isin eteen (Room. 3:24 -25). Meillä on siis pääsy Isin eteen ainoastaan Jahushuan pyhän veren kautta. Meillä ei ole mitään omaa ansiota. Vaikka kuinka olisit ollut mielestäsi hengellisesti moitteeton, se ei riitä! Olet paastonnut, rukoillut, laulanut hengessä ylistystä ja ollut Hänen pyhien opetustensa voitelun alla, nekään eivät riitä mihinkään! Hengellisesti palavan, rakastavan, taivasten kuningaskunnan lapsen vie Isin yhteyteen vain Jahushuan pyhä veri!

"Vaan niin kuin kirjoitettu on: 'mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Elohim on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat', mutta meille Elohim on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Elohimin syvyydetkin (1. Kor. 2:10)."

Kuinka minua siunaakaan tuo sana "kaikki". Huomaatko, kuinka Isin sydän on täynnä salaisuuksia, jotka ovat sinua varten! Jahushua sanoi:"Sillä ei mikään ole salattua muuta varten, kuin että se tulisi ilmi, eikä kätkettynä muuta varten, kuin tullakseen julki (Mark. 4:22)." Kun kallisarvoinen aarre kätketään maahan, onko tarkoitus, että sitä ei kukaan löydä? Siinä ei ole mitään hengellistä logiikkaa? Vaan ennemminkin aarteen sijainnista piirretään yksityiskohtainen kartta, jonka avulla aarre löydetään. Mitä hyötyä Isille olisi sydämensä rikkauksista, jos Hän ei antaisi mahdollisuutta löytää niitä? Eihän Isin sydämen salaisuudet olisi enää salaisuuksia, jos inhimilliset silmäsi olisivat nähneet tai korvasi kuulleet niistä. Jos omaan sydämeesi olisi noussut Isän salaamia asioita, eivät ne silloin olisi salattuja asioita! Kun olet tekemisissä taivaallisen Isin kanssa, siirryt Jahushuan välityksellä Pyhän Hengen voitelun ilmapiiriin, jossa sinulle puhutaan ja uskotaan salaisia, kätkettyjä, asioita, joita ihmettelet, joista iloitset ja sydämesi täyttyy kiitollisuudella Adonaita kohtaan!

Nämä ovat taivasten kuningakunnan opetuslapsille annettuja salaisuuksia, jolla ei ole mitään tekemistä tämän ajan uusgnostilaisuuden kanssa, johon monet nykyajan kristityt ovat entisen eksymyksensä lisäksi langenneet.

Ei ole mitään esteitä Isin tuntemisessa eikä Hänen salaisuuksiensa tuntemisessa, vaan Pyhä Henki tutkii Jahushuan pyhän veren ansion tähden Hänen syvimmätkin salaisuutensa! Isin kaikki ovat Jahushuan, ja Pyhä Henki ottaa Jahushuan omasta ja julistaa meille (Joh. 16:15)! Tahdotko arvokkaampia aarteita kuin ovat timantit, rubiinit ja safiirit, nämä itsessään arvottomat rihkamat? Kun Isi saa elämässäsi enemmän vuoroja, tulet taatusti näkemään ja kuulemaan ihmeellisiä asioita! Sydämeesi tulee Elohimin Hengen avulla nousemaan asioita, jotka tulevat Isin pyhää hellyyttä ja rakkautta täynnä olevasta sydämestä!

Kuinka onkaan avoin Isin sydän jakamaan salaisuuksia! Kuinka epäitsekäs on Hänen mielensä! Hän on asettanut kaiken, mikä Hänessä on, Pyhän Hengen tarkastelun alaiseksi ja tämä kaikki meidän tähtemme! Hän ei halua salata omilta rakkailtaan mitään! Olette kuulleet saarnattavan: 'Elohim on salaperäinen tai mystinen!' Nykyajan kristityt ovat kumman salaperäisiä ja mystisiä, mutta Hän ei ole sitä! Taivasten kuningaskunnan Elohimissa ei ole mitään mystistä ja salaperäistä muille kuin nykyajan kristityille ja rabbiineille, mutta taivasten kuningaskunnan lapsille Hän on salainen, mutta täysin avoin.

Julkaistu v. 2009

Editoitu 22.2.2018

Mauno K.

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Profeetan arvosteleminen - Ilosanoma opetus - Saastaisuudesta osa 2
Keskustelu kategoriassa , johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus